TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BOX: Mayweather 48-0

2015.05.03. 09:46 td_axl

mayweather-pacman2.jpg

Öt éve fantáziáltunk arról, mit kezdene egymással Floyd Mayweather és Manny Pacquiao a ringben. Ennyit kellett várnunk, hogy ma hajnalban végre találkozzanak és az évszázad meccsének tituált küzdelmüket lehozzák.

 

Szinte elhalványult az a tény, hogy a váltósúly lineáris bajnoki státusza volt a tét a mérkőzésen. Floyd WBC és WBA (super) övei mellé Manny hozta WBO címét, emellett azonban mindenki a halhatatlanságról beszélt, ugyanis a mérkőzés győztese a boksztörténelem egyik mérföldkövének számító küzdelem diadalát húzhatta be a neve mellé. Az összeesküvés elméletek szerint Floyd akár képes lett volna veszíteni is, hogy egy visszavágóval dédunokáinak is biztosítsa a megélhetést, de ez csak a hype része volt, ugyanis Floyd mindig, mindenkit, bárhol és bármikor kiismer és megold. Ez pedig nem csupán keretbe foglalja nagyságát, de egyben a hajnali mérkőzést is leírja. 

Az első hat menet az előzetesen várható, a két bunyós közötti stíluskülönbség kontrasztját hozta. May az okos jabjei és jobbosai mögött dolgozott, míg Manny a köteleknél tört agresszíven előre. Függetlenül attól, hol voltak a ringen, Money jól tartotta a távolságot, a kontra ütéseivel többnyire neutralizálni tudta Manny akcióit. Pacman a harmadikban tudott villanni, mikor is egy kemény balosa talált, melyet Floyd a köteleknél akart kipihenni, Pac viszont ráküldte a nehéztüzérséget. Befejezni nem volt lehetősége a meccset, egy pontot tudott ezzel talán elcsalni. A negyedikben ismét komolyabban Manny jött előre és talált, talán ez volt a legjobb menete. A hatodig menetig a filippínó ritkán villantott, de azok komolyak volt, ezt követően azonban Floyd könyörtelenül átvette a ringet és saját mérkőzését játszotta. Tette azt azután, hogy a hetedik előtt faterja alapos fejmosást osztott ki neki verbálisan. 

mayweather-pacman3.jpg

May táncolt, a lábmunkája mesteri volt, meglepően aktívan használta jabjét, Pacman pedig egyszerűen nem találta őt, nem tudta a távolságot lelopni és ellőni a kombinációit, vagyis a hetedikg menettől nem tudotta érdemben veszélyeztetni Mayweathert. Az utolsó két menetre Manny úgy tűnt, el is fáradt, a 11,-ben egy lézer jobbost nyelt be, úgy tűnt ekkor, hogy már aligha jelenthet veszélyt a veretlen bajnokra. Az utolsó menet nem feltétlenül volt méltó az évszázad mérkőzés titulushoz. Floyd keze a magasban volt, ünnepeltette magát, ahogy Manny is győztesnek hitte magát, a pontozók pedig 118-110, 116-112 és 116-112 arányban egyhangú pontozással biztosították Floyd karrierjének megkoronázását. 

Nem feltétlenül igazolta a mérkőzés azt az előzetesen felépített hype-ot, amit köré fontak, ezt Floyd és Manny stíluskülönbsége, az öt évnyi késés is valahol prognosztizálta. Számtalanszor elhangzott az alaptézis: Floyd kontrabunyós, jönni kell és nyomás alatt tartani, magas tempót diktálni, máskülönben megesz kintről. Pacmannek voltak jó pillanatai, de túl kevés és hangsúlyos ahhoz, hogy megzavarják Floyd dominanciáját, a sebessége és kiszámíthatatlansága  eltűnt. A korábban megszokott nagy számú találatát nem tudta hozni, egészen pontosan 80 találata volt, míg Mayweather, aki jóval kevesebb ütést indított, 140 találatot ért el. Floyd így tudta hozni a kiszámított Mayweather-bunyót, melyet csak pillanatokra tudott megzavarni Pac, másrészről a látvány és izgalom elmaradt. May bunyója tökéletes, de nem minden rajongót szolgál ki.  

mayweather-pacman4.jpg

Mögöttünk van tehát generációnk legnagyobb ökölvívó mérkőzése, emészteni kell még kicsit, érezni az ízét, hogy megfelelően értékelni és feldolgozni tudjuk. Annyi azonban érezhető, hogy a két név miatt emlegetjük majd ekként ezt a mérkőzést és nem feltétlenül a ringen látottak miatt. 

Mayweather jelezte, szeptember jöhet még egy meccs, de az lesz az utolsó, vagyis a 49-0 mérleg a karrierjének utolsó tervezett mérföldköve. 
fedor_sign-up.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr197425808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása