TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Bal könyök, temető?

2015.04.12. 18:55 td_interim

usa-today-5752436_0.jpg 

Tegnapi meccsén a legendás Mirko Filipovic egyáltalán nem emlékeztetett régi önmagára. De nem is volt erre szükség.

 

Azt azért nem mondanám, hogy visszafordította az idő kerekét, de Mirko Filipovic megbosszulta pályafutása talán legfájóbb vereségét, és a UFC Fight Night 64 főmeccsének harmadik menetében TKO-val kivégezte Gabriel Gonzagát. Cro Cop öt év után ismét győzni tudott olyan MMA-meccsen, amit nem az Inoki Genome Federationben rendeztek, és ezzel a kukába küldte jópár ember fogadószelvényét – aligha haragszik rá emiatt bárki.

 

Pedig ahogy a Gonzaga - Cro Cop visszavágó indult, joggal félthettük a horvát oldtimert az előző találkozójukhoz hasonlóan csúnya végkimeneteltől. Az első két felvonásban Filipovic nem sok mindent csinált azon kívül, hogy asszisztált Gonzaga támadásaihoz. A nyitó menet végén még a teljes közönség vigyázzba vágta magát, amikor Cro Cop a földön fekve befogta a brazil lábát, és feszítéssel veszélyeztetett, de a sors annyira mégsem volt kegyes, hogy a visszavágón az ellenfél essen áldozatul saját fegyverének.

 

1fubjry.jpg

 

Nem talált 

 

Elmaradtak a régi idők ellenállhatatlanul zuhogó ballábasai is. Filipovic egyetlenegy fejkaszáló kísérlete alá simán behajolt Gonzaga, és a következő pillanatban már egy sokkal kevésbé szép emlékű hagyományt élesztettek fel a srácok a fejlerúgás helyett: új fejezettel gazdagították a „térdeljük szét Cro Cop tökeit”-legendáriumot. A meccs azonban ezúttal ment tovább, és végül nem is volt szükség a horvát halálos fegyverére: megoldotta a dolgot a szuperzsaru máshogy.

 

A harmadik menet közepén klincsbe keveredtek a ketrecnél, és ekkor Cro Cop megmutatta, mit is tanult Stipe Miocictól az edzőtáborban: kegyetlenül halántékon könyökölte Gonzagát, a brazil a földre szédült, Filipovic pedig itt – viszonozva a szemöldöke fölé ficcentett, mogyorós pele-méretű vágást – további könyökösökkel megnyitotta a Mariana-árkot Napao homlokán. Néhány kalapácsütéssel később közbelépett a bíró, Cro Cop bezsebelte a TKO-t, Gonzaga pedig még percekkel a leintés után is a földön feküdt.

 

9k_0.jpg

 

A sajtótájékoztatón Mirko azt mondta, ez volt karrierje egyik legfontosabb mérkőzése. Kétségkívül nagy győzelmet aratott, és bár ez nem hoz már címmeccset, mint tette volna 2007-ben, végre sikerült megbosszulnia élete talán legfájóbb vereségét.

 

Ki ez a csaj?

 

Bár a fő attrakción sem annak állt a zászló, aki végül győzött, a gála legnagyobb meglepetését a Joanne Calderwood – Maryna Moroz meccs hozta. A UFC-ben debütáló ukrán nem szőrözött, rögtön a nyitó menet elején szétbokszolta a sokkal tapasztaltabb, de notóriusan lassú kezdő JoJót, megszerezte a skót lány karját, és mire kettőt pislogtunk, a megzavarodott Calerwood már kopogott is a feszítéstől. Ezzel Moroz továbbra is hibátlan, ez az ötödik karfeszítéses győzelme, melyek közül négyet az első menetben szerzett. A mini Ronda Rousey ráadásul tökös csaj, egyből ki is hívta a nézőtérről figyelő bajnokot, Joanna Jedrzejczyket – kettejük kaffogása a gála egyik legszórakoztatóbb momentuma volt. Calderwood meg verheti a fejét a falba – ha itt győzött volna, valószínűleg ő kapta volna meg a lehetőséget Joanna ellen, a közelgő skóciai gála főmeccsén.

 

Fél lábbal a paradicsomban

 

A main card másik két párosításába sok sztori nem fért: Jimi Manuwa félig leszakadt lábbal (a brit harcos a bunyó utáni sajtótájékoztatón mondta el, hogy szakadt meniscussal, MCL-lel és ACL-lel lépett a ketrecbe) is egyhangúan kipontozta Jan Blachowicz-t, és ezzel életében először a bírókra hagyott egy meccset, Pawel Pawlak pedig kibírta Sheldon Westcott nyomasztását, ellenfele kifulladása után magához ragadta a kezdeményezést, és egyhangú pontozással a győzelmet is elvitte.

 

Mint a villám

 

Leon Edwards a UFC váltósúlyú történetének második leggyorsabb KO-jával győzte le Seth Baczynskit. Ötvenezer dollár bónuszt kapott nyolc másodperc melóért. Asszem megérte felkelnie tegnap.

 

 

A gála eredményei, balra a győztesekkel:

 

 Mirko Filipović def. Gabriel Gonzaga, TKO (könyökösök és ütések), R3, 3:30
Jimi Manuwa def. Jan Błachowicz, egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 29-28) 
Pawel Pawlak def. Sheldon Westcott, egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 29-28) 
Maryna Moroz def. Joanne Calderwood, szubmissiön (karfeszítés), R1, 1:30

Leon Edwards def. Seth Baczynski, KO (ütések), R1, 0:08
Bartosz Fabiński def. Garreth McLellan, egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 30-27) 
Sérgio Moraes def. Mickael Lebout, egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 29-28) 
Yaotzin Meza def. Damian Stasiak, egyhangú pontozás (30-27, 29-28, 29-28) 
Anthony Hamilton def. Daniel Omielańczuk, egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 29-27) 
Aleksandra Albu def. Izabela Badurek, szubmissiön (guillotine fojtás), R2, 3:34
Stevie Ray def. Marcin Bandel, TKO (ütések), R2, 1:35
Taylor Lapilus def. Rocky Lee, egyhangú pontozás, (30-27, 30-27, 30-27)

 

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr77360810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása