TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Mindenki súlyban van Koscheck búcsúbulijára – UFC Fight Night 62: Maia vs LaFlare mérlegelés eredmények

2015.03.21. 14:16 td_interim

ufn62_poster.jpg 

Jó, hát semmi sem biztos, csak elég valószínű: ezzel a meccsel lejár az öreg Kos UFC-szerződése.

 

pepeyfili.jpg
Andre „Touchy” Fili és Godofredo „Pepey” Castro meccse ha másért nem, a zseniális nevek miatt örökké emlékezetes lesz. Amilyen tré volt Pepey 2013-as éve, annyira jól sült el a tavalyi: két TKO vereség után egy repülőtérdes KO-val, majd egy szubmissiönnel ült vissza a lóra. Hogy Fili ellen is kitart-e a lendület, az korántsem biztos: az amerikai srác lábon még csak talán jobb, földön viszont egyértelműnek tűnik az előnye. Azt se felejtsük el, hogy Touchy tavaly Max Holloway-jel is bunyózott, és majdnem végig is bírta a három menetet. Hogy miért kell kiemelni egy vereséget? Azért, mert Blessed jó úton van a súlycsoport krémje felé, és csaknem teljes háromszor öt percig megosztani vele az oktagont óriási tapasztalat minden feltörekvő harcos számára.

cowboy.jpg 

A gála egyik könnyűsúlyú meccsén ketrecbe lép Cowboy. HOGY MII??? Ja, nem Donald Cerrone, hanem Alex Oliveira, aki a bemérésen szintén fejére pöccintette a tehenészkalapot, de persze ő inkább nézett ki úgy, mintha a Pampák királyából szalajtották volna, mint sem a vadnyugatról. Ez a Cowboy beugrós harcos: első UFC-s meccsén rögtön a lesérült Josh Thomsont helyettesíti, és ezzel nagyjából mindent el is mondtunk az esélyeiről. Ellenfele, Gilbert Burns a szervezet egyik ígéretes, feltörekvő könnyűsúlyúja, bjj fekete övénél már csak jitsu aranyérmei impresszívebbek. Szubmissiönt szimatolok. 

baszlernunes.jpg

Shayna Baszler a női MMA egyik nagy úttörője, kismillió garázsszervezeten kellett átverekednie magát a WMMA legsötétebb napjaiban, amíg az Invictán keresztül végre a UFC-be ért. Max riszpekt jár mindezért, de ettől még nem lesz jobb harcos: hiába Ronda Rousey országos barátnője, és a Four Horsewomen egyike, a Rousey – Tate-féle TUF első meccsén simán kikapott a nála jóval tapasztalatlanabb Julianna Pena-tól. Mindezt úgy, hogy előtte – Rondát leszámítva – MINDENKIVEL megosztotta már a ketrecet. Igen, Cyborggal is. UFC-s bemutatkozásán is csak arra volt jó, hogy eladja a jegyet Bethe Correiának a harmatsúlyú címmeccsre. Ezzel szemben Amanda Nunes legutóbbi meccse Cat Zingano ellen volt, ahol valósággal agyonverte a múltkori első számú kihívót, míg Cat szokás szerint meg nem fordította a meccset, és be nem indította a visszaagyonverést. Nunes ezzel együtt jó darabig kiválóan festett a világ egyik legjobbja ellen. Ennek a meccsnek csúnya vége lehet. 

tonyle.jpg

Tony Martin kimurával végezte ki Fabricio Camoest, a feketeöves Royler Gracie-tanítványt. Jól hangzik, mi? Annyira azért ne örüljünk: Camoes egy ideje már szopóágon van, nem találja a formáját, Martin pedig eddig 1-2 a UFC-ben. A TUF: Brazil 2-győztes Leonardo Santos legalább 2-0-1, de róla is az a legnagyobb újság, hogy 2002-es debütálásán Takanori Gomi ellen harcolt. Ki is kapott. Két jitsus néz majd szembe egymással – ilyenkor szokott előfordulni, hogy pofonparádévá fajul a meccs, de ez szerintem nem fog. Azt tippelem, hogy gyürkőznek majd, és keresik a szubokat. 

silkos.jpg

Szóval igen, ezzel a meccsel fogja Josh Koscheck kitölteni UFC szerződését. A múltkori habparty után kifejezetten nem akarom újra látni, és nem is őt számítom az esélyesnek. Silva, ha jó napot fog ki, igazi gyilkos, ha meg rosszat, akkor Matt Brown két lábon járó bokszzsákja, meg Jon Fitch kispárnája. Rohadtul ki akar már törni az „egyet nyerek, egyet veszítek”-mintából, és ha szokásos, meccs eleji iszonyat nyomasztásával jön megint, simán megtörheti az öreg Kost. Viszont ha Koscheck túléli a korai rohamokat, még jó esélye is lehet arra, hogy 1, folytassa Silva mintáját 2, győzelemmel búcsúzzon a szervezettől. Biztonsági játékos vagyok: vagy Silva nyer szubmissiönnel, vagy Kos szétbirkózással. Majd utána lehet hülyézni. 

maialaflare.jpg

Demian Maia sem lesz már fiatalabb, és a 37 életévére nemrég jutott egy csontfertőzés is, ami miatt csaknem egy teljes évet ki kellett hagynia. Van ringrozsda Ryan LaFlare-en is rendesen, ő sem csinált semmit tavaly április óta, amikor kipontozta John Howardot. És hiába LaFlare fiatalos lendülete, meg hibátlan mérlege, az ő karrierjében a Doomsday-meccs volt a legnagyobb, míg Maia a 2007-ig visszanyúló UFC-pályafutása során szembenézett a közép- és váltósúly majdnem összes klasszisával. Én azt mondom, most is érvényesül Maia tapasztalata és jitsuja.


A UFC Fight Night 62 mérlegelésének eredményei:

Demian Maia (171) vs. Ryan LaFlare (171)

Josh Koscheck (170) vs. Erick Silva (171)

Tony Martin (156) vs. Leonardo Santos (156)

Shayna Baszler (136) vs. Amanda Nunes (136)

Gilbert Burns (154) vs. Alex Oliveira (155)

Andre Fili (145) vs. Godofredo Pepey (145)


Akbarh Arreola (156) vs. Francisco Trinaldo (155)

Katsunori Kikuno (146) vs. Kevin Souza (146)

Drew Dober (156) vs. Leandro Silva (156)

Cain Carrizosa (155) vs. Leonardo Mafra (155)


Jorge de Oliveira (156) vs. Christos Giagos (155)

Fredy Serrano (125) vs. Bentley Syler (126)

 

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr547288391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása