TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BRAIN: Ez volt Bendo sikerének kulcsa az óriás Thatch ellen az 'ázottkutya gálán

2015.02.16. 20:13 td_axl

ben-henderson.jpg

Hála a magasságos Baconos Szendvicsnek, jött a hétvégén egy ázottkutya gála, ami közönségsikerdijasra sikeredett. Nem alaptalanul. Voltak többen, akik kedvesen arra provokáltak, hogy beszéljünk egy kicsit erről technikai szempontból, és tették ezt olyan kedvesen, hogy nem tudtam ellenállni a kéréseknek, ezért érkeznek ismét Jack Slack mester gondolatai magyarba átültetve by Bronson.

 

A különbség egy három menetes mma mérkőzés és egy öt menetes mma mérkőzés között akkora, mint egy sprint és egy maraton közt. Szombat éjjel a könnyúsúlyú Benson Henderson túlélte az első tiz percet egy ketrecben a túlméretezett váltósúlyú Brandon Thatch-el, átvészelte a második menet állóháborúját és a harmadik menet után a saját vadászterületére érkezve a negyedikben újabb áldozatot szerzett ellenfele személyében.
Thatch egy év sérülés miatti kényszerpihenőről érkezett abban a reményben, hogy folytathatja az eddigi menetelését az sorozatos első menetes kiütéseivel. Mint tudjuk, 2008 óta nem tartott egy meccse sem a második menetig. Az előleges esélylatolgatások szerint Bendo csak ha túléli az első menetet, már azzal is nagy csapást mérhet Thatch önbizalmára.

Az első menetben Henderson körözött az ellenfele körül,aki pedig végig követte őt.Mikor a ketrec szélén találta magát és tudta,hogy Thatch rohama menetrendszerűen érkezni fog,valamelyik térdrúgásával egyetemben,az első lábával azonnal egy tolórúgással inditott,hogy ellenfelét távoltartsa.Ennyi elég is volt ahhoz,hogy folytathassa a körözgetését a meccs túlnyomó részében.

Henderson az első kezes testütésével (esetében ez ugye a jobb keze, balkezes lévén) is sikeres volt, és ha hosszú távra berendezkedett taktikáról beszélünk, akkor a testütések azok, amiket mindig erőltetni kell a jó állóképességű bunyósoknak, mert a legtöbbet ez veszi ki az ellenfélből és a késői menetekben ez érezhető teljesítmény csökkenéshez vezet, ergó könnyebb lefinishelni.

Viszont a második menetben Thatch belekezdett keményen, többször eltalálva Hendersont hosszú egyenesekkel, és a belharcos helyzetekben is látható volt, hogy Bendo túl kicsi ahhoz,hogy kárt tegyen Thatch-ben.Az erőkülönbség szembeötlő volt.

 Megfigyelhető a fenti képen,hogy Henderson kihajol Thatch jobbkeze alatt,utána rögtön a fordulóütése alatt is-és ezzel minden létező mechanikai előny az ő kezében volt, hogy sikeresen levihesse, de Thatch egyszerűen csak ledobta a földre,mielőtt egyáltalán csak próbálkozott volna bármivel is.


Aztán a meccs előrehaladtával Thatch szeme elkezdett szépen feldagadni és a légzése is egyre erőltetettebb lett. Henderson első kezekkel támadta a sérült szemet,aztán egy horgot helyezett el testen. A negyedik menetre Thatch egyre inkább kezdett lelassulni. A meccs képe változni látszott és Henderson egyre inkább "otthon volt" a ketrecben. Négy unciás kesztyűkben egy bokszmeccs volt látható kis ideig. Bendo ott maradt Thatch küzdőtávjában, hajolgatott, kivette magát az ütésekből és egyre több válaszütéssel talált. És ahogy Thatch beleélte magát abba, hogy itt csak ütni-rúgni kell, Henderson lement lábra és könnyedén levitte és lent is tartotta Georges St.Pierre stílusában.

A többi történelem.Thatch védekezés nélkül adta a hátát Hendersonnak,aki egy hátsó fojtással meg is szerezte a győzelmet. Ez egy újabb jó lecke volt arról,hogy mekkora különbség van egy fiatal,tehetséges de tapasztalatlan bunyós és egy elit bunyós között.Henderson megmutatta ismét,hogy nem hiába van a top tízben és hogy mennyire nem egysíkú bunyós.

írta: Bronson

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

fb_ertessites.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr707180791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása