TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|KICKBOX: A Golden Glory alapítóját holtan találták

2015.02.06. 10:50 td_Emree

img.png

Több holland hírforrás megerősítette, hogy Ron Nyqvistet, a Golden Glory alapítóját szerda reggel (február 4) egy amszterdami garázsban holtan találták. Nyqvist nemrég szabadult, miután húsz évet töltött a rácsok mögött.

 

Ahogy Japánban a K-1 neve lassan összefonódott a Jakuzával, úgy Hollandiában sem szokatlan, hogy a kick box világ elismert alakjai alvilági kapcsolatokkal is bírnak. Ez alól az elhunyt Ron Nyqvist sem volt kivétel. Nyqvist maga is tehetséges kick-boxoló volt, később pedig segített felépíteni a Golden Glory klubot Bredaban, ahonnan olyan nevek kerültek ki, mint Semmy Schilt, Gokhan Saki, Marloes Coenen vagy Alistair Overeem. Ugyanakkor az eredetileg német születésű Nyqvist a „Brabanti Banda” elnevezésű hírhedt holland drogkereskedő csoport tagja is volt. Több erőszakos bűncselekmény elkövetése is a nevéhez fűződik, ezek miatt kellett az elmúlt húsz évét rácsok mögött töltenie.

Nyqvistet szerda reggel találták holtan egy parkolóban, nem messze tőle egy pisztoly hevert. Nyqvisttel az eset ideje alatt egy hölgy is tartózkodott, aki sokkos állapotban szállítottak kórházba. A holland hatóságok minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytatnak az ügyben, és egyelőre nem zárják ki az öngyilkosság lehetőségét sem. Nem ez volt az első eset, amikor a holland küzdősportélet ismert alakjait hozták összefüggésbe bűncselekmények elkövetésével. Nemrégiben az MMA harcos Hans Nijmant lőtték le egy autóból. Vagy ott vannak Badr Hari tisztázatlan ügye is.

Gegard Mousasi korábban így nyilatkozott a küzdősportot űzők és a bűnözés összefonódásáról:

Egy bunyós könnyebben keveredik bele valami törvénytelenbe, a mentalitása és háttere miatt. Persze ez az adott személytől is függ. Könnyen kapcsolatba kerülhetsz olyan emberekkel, akik valami törvénytelennel foglalkoznak. A bunyósok nem a leggazdagabb srácok közül jönnek, így amikor azt hallják, hogy könnyen, jó pénzt tudnak csinálni, akkor néhányan ráállnak a dologra.

A komoly összefonódás a küzdősport és a szervezett bűnözés között kritikus ponthoz érkezett Hollandiában, mind a médiában, mind a politikában. Ugyanakkor még nem tisztázott, hogy Nyqvist öngyilkos lett vagy egy banda leszámolás áldozata. A fejleményekről igyekszünk tájékoztatni titeket. 

 Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

fb_ertessites.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr757144379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása