TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Rousimar Palhares: Nem csináltam semmi rosszat

2014.12.15. 16:26 td_Emree

palhares.jpg

Rousimar „Toquinho” Palhares ismét egy gyors submission győzelmet könyvelhetett el hétvégén, ezúttal a veterán Jon Fitch ellen, mely egyben WSOF címvédés is volt a részéről. Palhares hírnevét a kivételes submission játékának köszönheti, amivel elsőrangúan támadja ellenfelei lábait, aminek a vége gyors kopogás. Jobb esetben ez még azelőtt következik be, hogy komoly sérülés lenne a vége.

Egy rosszabbul sikerült esetnek is köszönhető, hogy Toquinhot kitették az UFC-ből, persze a pozitív doppingteszt sem lendített a helyzetén. Mivel már sokadik, etikailag kérdéses lábfeszítéses győzelmét aratta, ismét felerősödtek az őt támadó hangok a médiában. Amikor azt kérdezték tőle, hogy szerinte nem tartja-e túl sokáig a feszítéseket a következőket nyilatkozta.

„Már régóta küzdök ezekkel a kritikákkal, de nem értem, egyesek miért akarnak megalázni. Bemegyek a ketrecbe és próbálok olyan jó lenni, amennyire tőlem telik. Nem fogom vissza a submissiont.”

 

„Vannak harcosok, akik még kétszer, háromszor megütik az ellenfelüket, az után, hogy azok padlót fogtak. Vagy, nézzétek meg Ronda Rouseyt, mennyi ideig tartja a karfeszítéseit. Nem hinném, hogy rosszul csinálja azt, amit csinál. Ebben a sportban nem éled túl, ha nem tartod a pozíciót elég szorosan. Úgy hiszem, hogy csak azt tettem, ami a győzelemhez kellett. Nem csináltam semmi rosszat. Csak meg akarnak alázni, amiért subbolom az ellenfeleimet, vagy valami más okból, nem tudom.”

Toquinho jelenleg hárommeccses győzelmi szériát tudhat maga mögött és a WSOF váltósúlyú bajnoki övét. A következő címvédése előtt, azonban legalább egy térdműtéten át kell esnie, mert az edzőtábor alatt összeszedett egy komolyabb sérülést. A műtéttel és a jövőjét firtató kérdésekkel kapcsolatban csak ennyit mondott:

„Ezek bonyolult műtétek, de lesz időm felgyógyulni és még erősebben térek vissza!”

Személy szerint agyon szeretem Rousimar bunyóit, az egyik élő példája annak, hogy mennyire hasznos a ketrecben a földharc. Sajnáltam mikor elküldte az UFC, de ez már egy régebbi történet. A feszítéseinek etikussága azonban rengeteg kérdést vet fel. Lehet támadni, olykor jogosan is, hogy túl sokáig tartja nyomás alatt az ellenfelei ízületeit, de a másik harcoson is múlik, hogy mennyi fájdalmat hajlandó elviselni, valamint a bírón is sok a felelősség, hogy mikor szünteti be a küzdelmet.

Egy kiütés esetén talán könnyebb dolga van a sporinak, mint egy feszítést illetően. A harc hevében, az összegabalyodott végtagok között nehéz tisztán látni, hogy mikor is kell közbelépni. Emellett az ízületi feszítések egyik sajátossága, hogy sokszor már csak akkor fájnak, amikor megtörtént a baj. Nektek mi a véleményetek? Rousmiar Palhares rombolni megy a ketrecbe túl az erkölcsileg elfogadható mértéken, vagy csak azt teszi, ami szükséges a győzelemhez?

Véleményed szerint Palhares sportszerű küzdelmei során?
Ellenfelei és bírói jelzés ellenére is tartott feszítést, ezzel nem tudok azonosulni.
Palhares mellett az ellenfelei és a bíró is felelős, nem csak őt hibáztatnám.
Más jitus harcosoknál nem fordul elő ilyen probléma.
Other
Please Specify:
Poll Maker

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr846984791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása