TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Perjés Dóra készül következő XFCi ellenfelére

2014.12.08. 20:30 td_axl

perjes_dora_1.jpg

Az XFCi-ben november 1-én debütált Dóri Luana Santos Medeiros ellen egy gyönyörű első menetes lábfeszítéssel. Következő mérkőzése január közepére várható az XFCi9-en, ahol az ukrán származású 23 éves Maryna „THE IRON WOMAN” Moroz (5-0-0) lesz az ellenfele. Maryna Moroz szintén az XFCi7-en debütált, szintén brazil ellenféllel szemben.

Végignéztük a mérkőzését a helyszínen: ő is BJJ-vel nyert, karfeszítést sikerült eladnia, mint ahogy a legtöbb mérkőzésén. Tudjuk a feladatunkat, melyen gőzerővel dolgozunk. Moroz ügyes jitus, oda kell rá figyelni. Jó a viszonyunk velük, hiszen az XFCi7-en egymásnak drukkoltunk. Már a bandázsolás alatt megbeszéltük, hogy a következő fordulót jó lenne egymás ellen vívni. A gondolatainknak teremtő ereje volt. A melegítésnél is többnyire egymás mellett dolgoztunk, így láttam pár hiányosságot amire alapozni is lehet. Itt kiemelném azt, hogy Dóri sokkal-sokkal flexibilisebb, mint Moroz. Ezt tudják ők is, meg is jegyezték. A végtagjai viszont hosszabbak, mint Dórié. Erre szintén figyelnünk kell. Sajnos az álló bunyójából semmit nem láttunk.


Dóri felkészülésében a legnagyobb munkát egyértelműen a hasznos izomtömeg növelés teszi ki, melyhez segítségül hívtuk Ágh Csabát. Dóri gyakorlatilag ugyanazt a típusú erőnléti edzést végzi, mint amit az USA-ban kapnak az élvonalbeli ketrecharcosok. Csaba úgy válogatja össze a gyakorlatokat és az alkalmazott eszközöket, hogy azok maximálisan az ő igényeit és céljait szolgálják. Az edzések elsődleges célja a szükséges minőségi izomtömeg megszerzése úgy, hogy az erő, a gyorsaság és a robbanékonyság megmaradjon. Ágh Csabáról fontos tudni, hogy nagyon mély tudású, professzionális szakember, aki többek közt olyan elismert emberektől tanulta meg a szakma fortélyait, mint Josh Henkin, Robert Dos Remedios, és legutóbb az élő legenda: Martin Rooney.

A BJJ tudást továbbra is a jól bevált rendszerrel Sztraka Mihály Carlson Gracie mester fejleszti, míg a birkózást Bárdosi Sándor olimpikon. Az állóharc képzésre Rácz Lászlót kértük fel, akinek Dóri amatőr box karrierjét köszönheti. A tapology.com világranglista mai állása alapján Moroz az 52. Dóra a 73. helyet foglalja el eddigi eredményei alapján. A mixedmartalarts.com (jóval rövidebb hivatalos lista) elemzői szerint az ő listájukon a 9. és a 12. hely között ingáznak a lányok. Ezért külön érdekesség, hogy a világ vezető elemzőit is megosztja a kérdés miszerint ki jut az XFCi 115lbs fináléjába erről az ágról.

Tánczos Gábor

Valóban követsz minket? Kérj értesítést a friss híreinkről!

fb_ertessites.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr716968265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása