TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC 179: Aldo vs Mendes 2 összefoglaló

2014.10.26. 15:58 td_axl

alod_mendes.jpg

Hajnalban Rió adott otthont a soron következő nagy UFC 178: Aldo vs Mendes 2 gálának, melynek cardja elsősorban a hazai könséget kívánta kiszolgálni, értelem szerűen, de mi is bőven szemezgethettünk amerikai behatástól nem mentes európai szemüveggel. A főmérkőzést kimondatlanul is sokan vártuk, hiszen José Aldo eljövetele jó, ha évente kétszer megadatik, másrészt napjaink UFC mérkőzései némi frusztrációval töltenek el minket, mert ha nem sérülés akadályoz meg meccseket, akkor az előzetesen nagyra fúj hype-lufi durran az arcunkba és kapunk futottak még kategóriás meccseket és kapcsolunk át inkább a Bellator akciódús küzdelmeire. Aldo belekényelmesedését a súlycsoportjába nem lehetett nem észre venni, ebből a szintén sérülés miatt meghiúsult Pettis elleni mega-derbi tudta volna kizökkenteni, nem Lamas kaliberű srácok. Chad Mendes időközben pedig a könnyűsúly brutkó rinocéroszává dolgozta fel magát, Aldo pedig csak azért vonhatott vállalat a visszavágó első híre kapcsán, mert meggyőzően térdelte szét Moneyt legutóbb, de tudta ő legbelül, hogy Chad immár állva is új szintre lépett, Duane Ludwig munkája egyszerűen bámulatos a Team Alpha Male csapatnál.

A mérkőzés aztán elhozta mindazt, amire egy valódi MMA szurkoló vágyik. Magasan képzett, elszánt, kitartó, valódi bajnok anyagok összecsapását. Mendes folyamatosan nyomás alatt akarta tartani a bajnokot, akit ahogy előző meccsein láthattuk, hergeléssel ki lehet hozni a kontra bunyójából.

A hergelés a combosok és horgok mellett némi szabálytalansággal is együtt járt, a szembe-szúrósdit Aldo gongszót követő jobb-bal kombinációval hálálta, melytől Mendes kifeküdt az első menet végén, de nem fogta meg komolyabban. Mendes meg akarta mutatni, hogy állva is partyban van immár Aldo-val, az földre vitelre leginkább csak akkor ment, ha a brazil bajnok komolyabban eltalálta őt, de Aldo az esetek többségében briliánsan védte a TD kísérleteket.

A harmadik menetben a címmeccs legkeményebb pillanatai folytak, mindkét harcos keményen talált az ütészáporok közepette. A negyedikben Mendes pontosabb maradt és rombolóbb támadásokat indított, mint Aldo, aki érezhetően fáradtabb volt, ami az ötödikre talán egyenlítődött, némi földharcot követően Aldo egy utolsó, de nem túl pontos rohammal tört előre, hogy végül a pontozók döntsenek a meccs kimeneteléről. 

Nagyszerű világbajnoki mérkőzés hozott a két srác, a pontozók pedig kissé túlzóan egyhangú pontozással adták a José Aldonak a meccset. A harmadik és ötödik menet akár Mendes-é is lehetett volna, de nem lehet hiányérzetünk. Egy harmadik meccs elkerülhetetlennek látszik a jövőben, hiszen Aldo eddig is kiemelkedett a súlycsoportból, Mendes pedig nagyon közel került hozzá, nem feltétlenül zuhan majd vissza ezen vereségét követően. Conor McGregor pedig nem maradhatott ki a végső szórásból: elismerően ír a meccsről, jó pihenést kíván, mert a király hamarosan eljön. Na ki a király? 

Phil Davis és Glover Teixeira mérkőzésén két félnehézsúlyú srác igyekezett volna vissza a címközeli pozícióba. Teixeira a Jones ellen elszenvedett vereségét követően akart tűz közelben maradni, míg Davist kimondottan kellemetlenül érintette a Rumble elleni vereség, nem akar címmérkőzésre kvalifikáló bunyós maradni a feltörekvők számára. Glover elmondta a meccs előtt, hogy ha nem semlegesíti Davis földreviteleit és birkózását, akkor nem sok esélye lesz.

Nos, ez tökéletesen bejött, Glovert szinte végig dominálta Davis. Állva eltáncolt, ki-be ugrált, némi fejlődést is mutatott, a földreviteleit szintén felhúzta, lent pedig domináns pozíciókat összehozva szinte azt csinált, amik akart. Glover számára részemről blama kategóriába megy ez a teljesítmény, vagy inkább Davis kell ennyire magasztalni, de azért nem kellett volna Anderson Silvat nyomban kihívni a hajnali pontozásos győzelmét követően, hiába nevezik őt brazil gyilkosnak sokadik dél-amerikai skalpját begyűjtve. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr826834467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása