TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Patrice Quarteront kipaterolták, meglepetés-ellenféllel mérkőzött Badr Hari Dubajban

2014.10.17. 10:21 td_interim

hariquart.jpg

Na, ilyen nem lesz

A holland kickbox-fenegyerek tegnap este a GFC 4 main eventjeként a francia ellen lépett volna ringbe, de ennek a meccsnek reszeltek. Quarteron kirúgását last minute sajtótájékoztatón jelentették be. Az előzmények: Quarteron nyilvánosságra hozott egy felvételt, amin az ő csapatából valaki és Hari edzője, Mike Passenier telefonon beszélnek.

Ezen a felvételen Passenier megpróbálta rávenni a franciát, hogy mondja le a meccset. Egy marokkói gálát helyezett kilátásba, dupla fizuval és – Hari révén – jóval nagyobb közönséggel. Quarteron ahelyett, hogy fogta volna a pénzt, a felvételt a netre töltötte, és a mellé csatolt monológjában ízesen pussynak (ebben a szövegkörnyezetben kb. beszari fasznak) nevezte a holland-marokkóit. A gála előtt csak találgatni lehetett, mi lesz a meccsel, végül Hari és a GFC-elnök Amir Shafipour tegnap kamera elé ült, és kijelentették: Quarteron repült a gáláról, Hari meglepetés-ellenfelet kap.

Hari véleménye Quarteronról:

 

Patrice sokat szövegelt rólam. De nem érdekel, sok hasonló bohóccal találkoztam már, semmi különöset nem nyújt. Szerintem ő egy social media bajnok, de nem sok mindent művelt eddig a ringben. Ha megnézitek a YouTube-ot, több videó van fenn róla, amin szövegel, mint amin harcol. Szerintem ez sok mindent elmond róla. (…) Ahogy én látom, Mr. Quarteron nem viselkedik profikén sem a munkájában, sem abban, ahogy az ügyeit intézi. Hibákat vétett, ezért nem valósul meg a meccs.

Shafipour magyarázata elég ködös. Quarteron kirúgását azzal indokolta, hogy a GFC „családi rendezvény”, mellyel a francia viselkedését és megnyilvánulásait (főképp Hari lefaszozását) nem lehet összeegyeztetni. A GFC valóban komolyan veszi a barátságos közeg megteremtését, már amennyire ez egy küzdősport gálán lehetséges: hat-hétéves kortól mindenkit várnak, így különösen fontos, hogy „biztonságos körülményeket teremtsenek” a vendégeknek.

„Mr. Quarteron rendkívül amatőren viselkedett a kickbox marketingjében, és személyes ellentétté változtatta a promóciót. Nem lehet ilyen szavakat használni.”

Nem vagyok otthon a dubaji etikettben, ezért akár azt is el tudom képzelni, hogy az érv mögött kulturális különbségek lapulnak. Míg mi már akkor is megnyaljuk mind a tíz ujjunkat, ha csak csúnyán néznek egymásra az ellenfelek, ha meg Sonnen, vagy McGregor -féle savazás indul, pláne visongva ugrabugrálunk örömünkben – úgy látszik, a sivatagban ez nem menő. De azért mégiscsak sokkal valószínűbbnek tartom, hogy itt is pusztán a profitmaximalizálás áll a döntés háttérben.

 

UPDATE: Badr Hari végül Arnold Oborotov ellen meccselt, melyet az első menetben meg is nyert egy testütéssel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr986800901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása