TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC 175: Weidman vs Machida összefoglaló

2014.07.07. 19:33 td_axl

Vasárnap hajnalban rendezték az UFC 175: Weidman vs Machida gálát Vegasban a  Mandalay Bay Events Centerben. A nagy körítéses rizsa nem volt hiába való, szórakoztató meccseket hozott a card. A főmeccsen Chris Weidman másodjára védte címét az Anderson elleni thrillert követően, sokak szerint Machida vízválasztó ellenfél volt számára.

weidman-machida.jpg

 

A sárkány-puzzleből ugyanis mindig hiányzik egy darab, ennek ellenére Weidman legalább ilyen fejtörővel lepte meg Lyotot: folyamatosan nyomás alatt tartva ellenfelét jött előre és állva dominált a brazil kihívó ellenében. Machida érezhetően a kontrára rendezkedett be, ezeket azonban Weidman földrevitelekkel büntette, szóval Lyotonak váltania kellett, amire azonban három menet alatt sikerült berendezkednie. Vagy talán ekkora kezdett fogyni Chris, a lényeg, hogy Lyoto felnyitott fejjel a negyedikban találta meg a távolságot rúgásainak és kezeinek, egy kemény csapottal küldte szünetre az addig daráló bajnokot. Az ötödiket Weidman nagyon okos játékkal a földre terelte, a GnP alól azonban kijött Lyoto és egy utolsó rohamban szórta a könyökösöket meg ami épp kéznél volt, de ez már kevés volt a győzelemhez. Egyhangú pontozással Weidman nyert, legközelebb valószínűleg Belfort következik számára. Machida ismét egy címmeccset bukott, meg a lehetőséget, hogy azon szűk elitbe lépjen, akik két súlycsoportban nyertek övet az UFC-nél.

Ronda Rousey 16 másodpercet töltve a ketrecben lehetővé tette, hogy a teljes meccsét gif-ben betolhassam ebbe a cikkbe. Alexis Davis csak papíron volt méltó ellenfél, egy jobbosba mindjárt belenézve kapta judó-iskolás dobást és a közel 10 csapást a fejre, amibe annyira beleszédült, hogy Lavigne bíróra fonva magát még másodpercekig hitte, Rousey ellen bunyózik. Ronda most már nem csak kezeket visz haza, de a sérüléseket a csarnokba hagyná azért: csinos vágást összegyűjtve meg halasztott térdműtétjét bepótolva most pihenni fog kicsit. Bár Rogan trollkodott, hogy egy hónapon belül bunyózhatna Rousey, Dana kőkeményen leoltotta a f*szba.

A korábbi TUF-predátor Uriah Hall-t elég keményen kikezdték a keselyűk az utóbbi időben langyos teljesítménye miatt, vasárnap hajnalban ugyan pörögni akart, de első menetben sz*rrá tört lábujja némileg hátráltatta ebben. Pedig elég pofás combokat ütött és rúgott a meccs alatt, még a sérült végtaggal is, szóval sűrűn jött a respectelés eztán neki. Egyhangú pontozással vitte a meccset Santos ellen.

Az est históriájához hozzá tartozik, hogy Stefan Struve meccse elmaradt Matt Mitrione ellen. Struve az öltözőben bandázsolást követően elájult. Az orvosok megvizsgálták és ugyan meccselni akart ennek ellenére a holland, de végül belátta, hogy nagyot kockáztatna. Stefan szívproblémáit követően tért vissza orvosi engedélyt követően, melyet sokan rosszallóan figyeltek. Mitrione teljesen korrekten üdvözölte a döntést, szerinte egy esetleges tragédiát előztek meg ezzel, a ketrecben sokkal rosszabbul is végződhetett volna ez a dolog. Struve ezek után nehéz helyzetbe került, időt kért magának, hogy mentálisan kipihenje magát, elmondása szerint itt volt baj a meccs előtt, túl sok mindenen ment keresztül az elmúlt évben. 

td_polo_banner2.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr636482925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása