TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Kirúgták a Bellator MMA vezetőt, avagy ki a régivel, jöjjön az "új"!

2014.06.19. 10:54 td_Emree

A fenti sorok jellemzik talán a legjobban az alábbi esetet, az "új" éppen ezért nem véletlenül van idézőjelben. A hétnek még közel sem értünk a végére, azonban a tengerentúlról érdekes információk kaptak szárnyra azzal kapcsolatban, hogy a jelenleg második számú MMA szervezet, a Bellator FC vezetésében bizony komoly változások jöhetnek. Nos, a pletykák nem maradtak sokáig alaptalanok, hiszen hivatalos forrásból is megerősítést nyert a dolog.

Bjorn-Rebney.jpg

Bjorn Rebney

Bjorn Rebney a Bellator FC alapítója, elnöke és jó ideig fő részvényese búcsúzik a szervezettől. Székét pedig Scott Coker kapja meg, aki anno a Strikeforce-t vezette, majd annak felvásárlása után az UFC-nél dolgozott, egy hosszú távú együttműködési szerződés keretében. Lássuk miként reagáltak az érintettek, kezdjük Bjorn Rebneyvel.

2011-ben a VIACOM felvásárolta a Bellator többségi részvényeit, ezzel lényegében megszűnt a korábbi alapító teljhatalma a szervezet életében. A hivatalos indoklás szerint Rebney „kreatív nézőpont különbségek” miatt távozik a Bellator éléről. Arról, hogy ez egészen pontosan mit is jelenthet, csak találgatások vannak. A legvalószínűbb okoknak írótársaimmal egyetemben, a tornarendszert illetve azoknak a harcosoknak a leigazolását tartjuk, akik már inkább a nevükből, mintsem a teljesítményükből élnek. Illetve a fenti okokból kialakuló nézeteltérések lehetnek a háttérben. A teljes képhez hozzátartozik, hogy az utóbbi időben a Bellatornak nem igazán sikerült eladni a PPV gáláit, vagyis a mélyvíz főpróba nem jött be a Bellatornak.

Rebney így nyilatkozott:

„Keserédes érzelmekkel jelentem be, hogy elhagyom a céget, amit alapítottam. Nagy büszkeséget érzek, mert sikerült az álmomat valóra váltani, egy növekvő üzlet hagyok hátra, ami a televízióval több, mint 140 országba jutott el. Sikerült üzleti partnerkapcsolatot kiépíteni a világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari óriásával, és széleskörű támogatói bázist szereznünk.

Az elmúlt nyolc év csodálatos egyvelege volt az alkotásnak, fejlesztésnek és a sikernek. Hiányozni fognak a bátor, erős és elhivatott harcosok, akiket promótálhattam. Egyaránt hiányozni fog az a hihetetlenül keményen dolgozó csapat is, mely az elmúlt években a családommá vált. A Viacom, Tim és én az elmúlt időben nem jutottunk közös nevezőre a helyes cégstratégiát illetően, de mindketten a legjobbakat kívánjuk nekik.”

Mikor Rebney a fenti kijelentést tette, még csak pletyka volt, de tegnap a Viacom hivatalosan is bejelentette, hogy Scott Coker követi őt a vezérigazgatói tisztségben.

08-ScottCokerStrikeforcePost.jpeg

Scott Coker

Kevin Kay a Spike TV elnöke, – ez a csatorna sugározza a Bellator gáláit, és a Fox-szal kötött szerződése előtt az UFC gálák is ezen a csatornán futottak – nyilatkozott a váltásról.

„Izgatottak vagyunk, hogy Scott Coker vezetésével egy új irányba haladunk, azáltal, hogy a korábbi tornarendszert felváltjuk a gálarendszerű mérkőzésszervezéssel és a nagy bunyókkal.”

Hogy ez mit is jelent?

Aki eddig a Bellatorban bajnok akart lenni, annak a súlycsoportjában egy, általában nyolcas tornán kellett magát végig verekednie. Miután ezt sikeresen teljesítette, elnyerte a jogot, hogy megmérkőzhessen a szervezet bajnokával. Az indoklás szerint, így a kihívó nem megkapja, hanem kiérdemli a jogot a küzdelemre. A tornákat bizonyos időközönként írták ki, és a fordulók nem egy éjszaka alatt zajlottak, hanem időben elcsúsztatva került rájuk sor.

Ezt az utat járta végig és lett a szervezet félnehézsúlyú bajnoka Végh „Pumukli” Attila is. Egy-két kivételtől eltekintve, így lett bajnok a legtöbb harcos is a szervezetnél, bár az utóbbi időben egyesek szekerét elég erősen tolta a Bellator. A tornarendszer legfőbb kritikusai azt tartják a modell legnagyobb hibájának, hogy bizony nem egyszer előfordult, hogy a közönség által kíváncsian várt párosítások csak remények maradtak, mert két harcos mondjuk ugyanarra az ágra került és a remélt találkozó a ketrecben elmaradt.

Az érem másik oldala, hogy Rebney szinte a semmiből építette fel a Bellatort és tette sikeressé. Ezzel szemben Scott Coker a Strikeforcet döntéseivel anyagilag igen nehéz helyzetbe hozta a szervezet életének kései szakaszában. Azonban azt sem hagyhatjuk ki a képből, hogy az UFC szeretné, ha neve egyet jelentene az MMA-val vagy legalábbis annak profi ágával, így elég agresszív terjeszkedést produkált, aminek áldozatául több neves szervezet is esett – WEC, PRIDE, Strikeforce. Coker szerződése az UFC-vel lejárt a Strikeforce felvásárlást követően, és igen, bábszervezet képe rémlik előtted is, ugye? A VIACOM miatt nem lehet ezt most határozottan kijelenteni, de van az a pénz, hogy a Bellator ne zavarja tovább az UFC vizeit.

És végül, de nem utolsó sorban. Ne felejtsük el, hogy a jelenleg legmagasabban jegyzet magyar anyanyelvű MMA harcos, Végh „Pumukli” Attila a Bellator MMA  korábbi félnehézsúlyú bajnoka, jelenleg is hat mérkőzésre szóló szerződéssel bír a szervezetnél. Előfordulhat, hogy az ő további karrierjére is komoly hatással lesznek a fent említett vezetés –és szervezésbeli változások.

Nektek mi a véleményetek, kit tartotok jobb vezetőnek, a torna vagy a gálarendszer működik jobban?

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr286382025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása