TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Az MMA jövője vagy egy zsákutca?

2014.03.09. 18:44 td_adamrepa

lorica-mma-armor-1.jpg

Egy ausztrál cég, a Unified Weapons Master (UWM) egy high-tech páncélzatot fejlesztett ki, mely könnyű, rugalmas anyagokból áll, WiFi-vel, Bluetooth-val, point-of-view kamerával, mikrofonnal és 52 nyomásérzékelő szenzorrl érkezik, melyek adatot küldenek egy külső számítógépes programnak. A Lorica a római seregek páncélzatáról kapta nevét.

A fejlesztés célja, hogy a gyakran 20-30 éve harcművészettel foglalkozó, fegyver-centrikus stílusok képviselői is kipróbálhassák tudásukat, fegyvereiket egymáson, valós időben, hasonlóan egy MMA küzdelemhez. A cég elmondása szerint száz meg száz ember kereste már meg őket és bombázta jelentkezéssel, kérdésekkel, egyebekkel. Ezen stílusok képviselőinek soha sem volt igazi lehetősége élesben tesztelni tudását, fegyverét, hiszen azzal komoly sérüléseket vagy akár halált is okozhattak volna.

A páncélzat négy év fejlesztésének eredménye, mely munkában harcművészek és mérnökök egyaránt részt vettek (egyikük a Gyűrűk Ura trilógia több, mint 2500 jelmezének és páncélzatainak kialakításában is segédkezett). Az ütések, szúrások és egyebek nyomán a ruházat jeleket küld egy számítógépnek, melyben pontosan közli az ütés helyét, erejét. Ezen adatok alapján aztán realisztikusan pontos ábárázolás, animáció válik lehetségessé. Kiszámítható, hogy hasonló behatás nyomán mi történt volna egy védelmet nem viselő ellenféllel és ez meg is jeleníthető valós időben.

A rendszer továbbá lehetővé tenné olyan versenyek rendezését, melyeken az indulók egyértelmű pontokat szerezhetnek, kihagyva azt a sokszor találgatásnak, sokszor egyenesen rosszindulatnak tűnő elemet, melyet a pontozóbírák jelentenek.

A cég jelenleg több média-szolgáltatóval is kapcsolatban áll egy esetleges verseny közvetítésének lehetőségeiről tárgyalva. A jelenlegi kilátások szerint 2014 végére, 2015 elejére van esély egy torna összehozására. A jelenlegi páncélzat erősen prototípus még, így az ár sem ismert, mindenesetre a cég képviselőjének elmondása szerint egy egyszerűbb, kevésbé drága, de ugyanolyan hatékony védelmet nyújtó páncélzatot szeretnének majd elérhetővé tenni a közönség és az esetleges vásárlók számára.

Répa Ádám, (C) 2014 a totaldamage.hu számára

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr125846131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása