TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Legyen korábban a mérlegelés? Frászt! Később legyen!

2016.06.23. 15:19 td_interim

ranking-the-weigh-in-gauntness-of-conor-mcgregor-for-his-7-ufc-fights.jpg

Ohio szembe megy a legújabb mérlegelős trenddel, de a két tábor célja ugyanaz. 

tdmg_banner.png

A UFC 199 paradigmaváltó gála volt: a sportolók nem az addig megszokott időpontban, a meccsnapot megelőző nap, délután négy órakor mérlegeltek, hanem korábban, 10 és 14 óra között, és nem az arénában, hanem a hotelben, ahol el voltak szállásolva. Ezt azért látta fontosnak meglépni a UFC, hogy a bunyósoknak több ideje legyen a visszatöltésre, és ezzel biztonságosabbá tegyék számukra a versenyzést. Aznap később, délután négykor aztán megint mázsára álltak, az arénában, a rajongók előtt, hogy lehessen nekik tapsolni, és lehessen őket fotózni, de akkorra már mindenki rendben vissza is töltött.

Az új gyakorlat osztatlan tetszést aratott a harcosok közt – erre most jön az Ohiói Atlétikai Bizottság (OAC), és azt mondja, hogy nem hogy korábban kell mérlegelni, hanem később, a meccsnap reggelén, mint a birkózóknál. Viszont ez a gyakorlat is ugyanazt célozza, mint a másik új: a biztonságot.

A lehető legbiztonságosabb atmoszférát akarjuk megteremteni a bunyósoknak. Kipróbáljuk. Ha nem működik, eltöröljük. Nincs ez kőbe vésve. Ha úgy látjuk, nem működik, eltöröljük. De ha jó ötletnek találjuk, akkor átadjuk az információt mindenki másnak, és bárki átveheti majd.

 

Ha nem tudsz visszatölteni a meccsed napján este kilenc vagy tíz óráig, akkor valószínűleg valami komoly gondod van.

- mondta az OAC vezetője, Bernie Profato. Ez az új gyakorlat azonban a nagy, profi MMA-szervezetekre, mint a UFC vagy a Bellator nem vonatkozik, csak azokra a kisebb rendezvényekre, melyeken amatőr és profi meccsek is szerepelnek a programban. A tiszta amatőr versenyeken Ohióban eddig is így működött a mérlegelés.

Vannak, akik a UFC 199-cel kezdődött gyakorlat kapcsán attól félnek, hogy ha a bunyósoknak több időt adnak a visszatöltésre, akkor még nagyobbat fognak fogyasztani a meccsükre.

Ez az, amire külön figyelünk. Ha most is így csinálják, akkor mégis mennyit fogyasztanának a másik esetben (amikor több idejük marad a visszatöltésre)? Ez az ijesztő része a dolognak. Ha mégis az a válasz – figyelj, mi a legjobbat akarjuk a bunyósainknak. De még nem tudhatod, hogy nem ez lesz a válasz a kérdésre, amit mi próbálunk ki.

A UFC egyébként annak, hogy a hosszabb visszatöltési idő miatt még nagyobbat fogyasszanak a sportolók, folyamatos orvosi ellenőrzéssel igyekszik elébe menni.

A korai mérlegelést a UFC 199 után már a múlt hétvégi UFC Fight Night 89-en és a Bellator 156-on is sikerrel alkalmazták. A Nevadai Atlétikai Bizottság most bólintott rá, hogy a július 7-8-9-én, egymás utáni napokon érkező UFC Fight Night: dos Anjos vs. Alvarez, a The Ultimate Fighter 23 Finale gála és a UFC 200 mérlegelése is a rendezvény napját megelőző napon korán – sőt, a 10-14 órás intervallumnál is korábban – reggel nyolc és tíz között legyen.

A UFC 203 az ohiói Clevelandben lesz – ha ott is ezt a korai mérlegelést akarják alkalmazni, akkor viszont az OAC nem áll az útjukba, meg lehet próbálni, mondta Profato. Végtére is a cél nem az, hogy mindenki a saját igazát nyomja, hanem a biztonság.

A meccsnapi mérlegelést majdnem két éve tervezik már bevezetni MMA-ban, eredetileg a Kaliforniai Atlétikai Bizottság pedzegette. Ott végül is az első lépés a helyes irányba az volt, hogy elkezdték megállapítani az amatőr küzdősportolók minimális, egészséges testsúlyát, és annál alacsonyabb súlycsoportban nem engedik őket bunyózni. Arkansasban pedig mérésekkel és orvosi vizsgálatokkal igyekeznek kordában tartani a – szintén amatőr – a sportolók testsúlyát és fogyasztását.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr578834828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása