TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Maldonado Fedor haverjánál támadta meg a meccsük eredményét, találd ki, mi történt

2016.06.21. 16:52 td_interim

hrthrth.jpg 

Igen, az.  

 

tdmg_banner.png

 

Fabio Maldonado olyannyira nem volt megelégedve Fedor Emelianenko elleni vereségével, hogy megtámadta az eredményt az Orosz MMA Uniónál. Ami Utána Történt, Azt Nem Fogod Elhinni – na, ilyen kattintáskurva címmel ezt a sztorit nem lehetne eladni, mert pontosan az sült ki belőle, amire számítani lehetett, viszont a sztori tartogat egy további komikus csavart.

Még mielőtt továbbmennénk, gyorsan idézzük fel: Maldonado és Fedor az Eurasia Fight Nights 50 főmeccsén csapott össze múlt pénteken. A meccs egyáltalán nem az előzetes elvárásoknak megfelelően alakult: a brazil az első menetben majdnem kivégezte az oroszt, és úgy agyonverte, hogy a bíró csak azért nem intette le a mérkőzést, mert ha megteszi, akkor Vlagyimir Putyin jóvoltából másnap már a szibériai jégmezőkön kapált volna. Fedor a következő két menetben összeszedte magát, de minden volt, csak meggyőző nem. A bunyó végigment, és Emelianenko végül többségi döntéssel elvitte a győzelmet, de ennek jogosságát gyakorlatilag mindenki vitatja.

Pláne, mert mint a gála után kiderült, annak ellenére, hogy visszatért a versenyzéshez, még mindig Fedor az Orosz MMA Unió elnöke, a gála bíróit pedig persze, hogy ez a szervezet választotta ki. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy Emelianenko saját kezűleg válogatta meg a társaságot, de a szituáció mindenképpen kényes. Máshol is az lenne, de hát alapból, Oroszországban járunk.

Maldonado a veresége után ugyan kihangsúlyozta: továbbra is tiszteli Emelianenkót, de meg fogja támadni a mérkőzés eredményét, mint mondta, az első menet szerinte sima 10-8 volt a javára, ha ugyan nem 10-7, a második menetet az orosz vitte 10-9-re, az utolsót meg megint ő, így aztán a helyes megoldás Maldonado győzelme lett volna, de minimum egy döntetlen. A panasszal nem is vártak sokat, az Unióhoz fordultak, aztán kevesebb mint 24 órával később meg is érkezett a válasz: naná, hogy elutasították a folyamodványt.

És végre elérkeztünk a poénhoz: a döntést a Fedor-vezette Orosz MMA Unió alelnöke, Radmir Gabdullin hozta meg, aki nem csak Emelianenko beosztottja, de régi edzőtársa is. Az elutasítás hivatalos indoka az volt, hogy a bírók felkészült szakemberek voltak, és különben is, ahhoz, hogy érvényes panaszt tegyen, Maldonadónak a meccseredmény kihirdetése után negyven percen belül jeleznie kellett volna a szándékát, hogy megtámadja a döntést. De ez csak később történt meg, úgyhogy nincs itt semmi látnivaló. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr88829578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása