TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Meghalt Kimbo Slice

2016.06.07. 11:30 td_interim

13393949_10153873775964051_805647166469491844_n.jpg

A közönségkedvenc bunyós negyvenkét éves volt. 

tdmg_banner.png

 

Hétfő éjjel meghalt Kimbo Slice. Az internetes szenzáció utcai bunyósból lett MMA-sztárt válságos állapotban szállították kórházba a floridai Coral Gablesben, ahol már nem tudtak segíteni rajta. A halál okát hivatalosan még nem nevezték meg, de a hírek szívelégtelenségről vagy szívrohamról szólnak.

Scott Coker Bellator-elnök közleményben gyászolta a bunyóst:

Mindannyiunkat sokkol és lesújt a Bellator család szeretett tagja, Kimbo Slice korai elvesztése. Kimbo minden idők egyik legnépszerűbb MMA-harcosa volt, egy karizmatikus, hatalmas személyiség, aki meghaladta a sport határait. A ketrecen kívül egy barátságos, szelíd óriás volt, és odaadó családapa. Elvesztése mindnyájunkat elszomorít, imádkozunk az egész Ferguson családért, Kimbo minden barátjáért, rajongójáért és csapattársáért.

Kimbo halálára a UFC is kiadott egy közleményt, melyben azt írják, a harcos „mindörökre a UFC történetének része marad,” és ők is kiemelik, „barátságos személyiségét” és „családja és barátai iránti elkötelezettségét.”

Kimbo Slice, valódi nevén Kevin Ferguson nehéz körülmények között nőtt fel Miami egy veszélyes negyedében. Egy sztriptízbár kidobójaként, majd egy pronócég testőreként dolgozott, mielőtt elindította volna bunyós karrierjét, ami viszont túlzás nélkül kitörölhetetlen nyomot hagyott a kétezres évek internetes popkultúráján. Kimbo volt az egyik első netes szenzáció: szankcionálatlan, pusztakezes utcai bokszmeccseken vívott, melyeket barátai felvettek és megosztották az akkoriban induló videós portálokon.

Slice annyira berobbant, hogy nem volt kérdés, hogy profinak áll-e. 2005-ben kezdett MMA-ra készülni, és két évvel később már debütált is, nehézsúlyban, az EliteXC-ben. A szervezetet gyakorlatilag Kimbóra húzták fel, és óriási nézettséggel működött, amíg Slice zakatolt. Bo Cantrell, Tank Abbott és James Thompson kiütésével erősítette a verhetetlen, emberevő harcos-imidzsét.

2008. október 4-re igazán nagy meccset hoztak össze neki: az MMA-pionír Ken Shamrockkal küzdött volna meg, de Shamrock az utolsó pillanatban visszalépett, sérülésre hivatkozva. Beugrósként Seth Petruzelli vállalta el a melót, és sokkolta a világot: 14 másodperc alatt kiütötte Kimbót. A lufi kipukkadt, és ezzel az EliteXC is földbe állt.

Bármi is történt, Kimbo figyelemvonzó erejének a UFC sem tudott ellenállni, és helyet kínáltak neki a The Ultimate Fighter bunyóreality show 10. évadában. Innen hamar kihullott, de ennek ellenére meccset kapott az évad finálé-gáláján. Houston Alexander ellen vívta, és egyhangú pontozással nyerte meg. Később, a UFC 113-mon Matt Mitrione-nal küzdött, de a második menetben TKO-vereséget szenvedett, és ezzel ki is tették a szűrét a szervezettől.

Slice ekkor átnyergelt a profi bokszra, ahol 7-0-ás mérleget bunyózott össze, 6 kiütéssel, nevenincs ellenfelek ellen.

Kimbo tavaly tért vissza az MMA-ba: leigazolta a Bellator, ahol két bűnrossz meccset hozott le. A Bellator 138-on pótolták a hét évvel korábbra tervezett Shamrock-meccset, ahol Slice az első menetben kiütötte a veteránt. A bunyó láttán sokan bundát kiáltottak. A folytatás még ennél is rémesebben sikerült. A Bellator 149-en gyerekkori barátjából lett riválisa, majd ellensége, Dhafr „Dada 5000” Harris ellen összehozta majd minden idők talán legrosszabb MMA-meccsét. Kimbo a harmadik menetben TKO-zta Dadát: Harris a lassított felvételű összecsapás során kétszer is szívrohamot kapott, és majdnem ott halt meg a ketrecben. Kimbo később megbukott a mérkőzés doppingtesztjén, így ráadásul a meccs eredményét is eltörölték. Bár sportszakmai szemmel nézve ezek a bunyók nagyon rosszak voltak, Slice a szereplésével rekordnézettséget hozott a Bellatornak. Következő fellépésén James Thompsonnak adott volna visszavágót a júliusi Bellator 158-on, Londonban.

Kimbo élettársát és hat gyermekét hagyta hátra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr198786094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása