TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Szent a béke? Dehogy: ugyanúgy habzott a gyűlölet a UFC 199 után, mint előtte

2016.06.06. 16:21 td_interim

rthg5hgtrth_1.jpg

Michael Bisping és Luke Rockhold, Dominick Cruz és Urijah Faber a gála utáni sajtókonferencián is egymást marta. 

tdmg_banner.png

 

Gyűlölködés – bunyó – pacsi és tisztelet. Ez a küzdősport-meccsek tipikus forgatókönyve, ahol a harcoló felek a mérkőzésük előtt trash talkkal igyekeznek minél nagyobb hírverést csinálni, és miután jól elverték egymást, jöhet a békülés ideje, ahol még a legelvakultabb rajongóknak is leesik, hogy az anyázás csupán az üzlet része volt. Na, a UFC 199-en nem így történt.

Michael Bisping és Luke Rockhold, Dominick Cruz és Urijah Faber egymás iránt érzett unszimpátiája valós, ezt mindenki tudta, de arra azért kevesen számítottak, hogy a harag még a gála utáni sajtókonferenciát is átitatja. Pedig ez történt: az eseményt levezénylő Dave Sholler UFC-pr-vezető azt mondta, úgy érzi magát, mintha még mindig a gála előtti konferencián lennének (ahol persze mindenki a másikat anyázta).

A sort a középsúlyú bajnoki övétől megfosztott Rockhold kezdte, aki legyőzője, Bisping megérkezése előtt őszintén vallott érzéseiről.

Annyira egy pöcs az az ember... Úgy értem, egy meccs után felfeded az igazi arcod, erre ez a kibaszott tag odajön hozzám, és elkezdi: „Tudod, hol vagy, tudod, hol vagy?” Én felszedtelek a kurva vászonról, és tiszteletet tanúsítottam. Ez a fickó egy darab szar, és legközelebb kibaszottul meg akarom ölni. Egy féreg. Ez az igazi arca.

Aztán néhány pillanattal később megérkezett a teli szájjal vigyorgó Bisping, idegesítően, mint mindig, és Rockhold a fentiek nagyját a brit arcába is megismételte. Az új bajnok az alábbiakkal váltották ki a konferencia első nagy összeszólalkozását:

Vannak, akik azt mondják, édes a bosszú, de szerintem több mint édes. Luke, ugyan már, haver. Amikor fordított volt a felállás, én odahajoltam hozzád, megköszöntem a pillanatot és azt mondtam, szép munka. Most megráztam a kezed, és azt mondtad: „Nem akarok kezet rázni veled” és tulajdonképp azt mondtad, hogy húzzak a picsába. Hé haver, kurvára kiütöttelek, kiütöttelek! Ülj le és kussolj. Micsoda egy seggfej!

Később a brit joviálisan úgy fogalmazott, hogy az iránta érzett unszimpátiától függetlenül tiszteli Rockholdot, az amerikai pedig azzal zárt, hogy bár Bisping egy pöcs, azzal együtt igazi harcos is. Viszont a villongás nem sokkal később újra erőre kapott, amikor a sajtáj végeztével Rockhold megint elutasította Bisping jobbját, és megint kaffogtak egy kört.

 

A gála előmeccsén a másik két örök jó barát, Dominick Cruz és Urijah Faber csapott össze, az előbbi harmatsúlyú övéért. Itt a bajnok megvédte a címét, és a meccs lefújása után még arra is képes volt, hogy a száját húzva ugyan, de csak adjon egy apró pacsicskát, és fél gőzzel egy mikroölelést a békülni vágyó legyőzöttnek. A sajtókonferencián először még szóltak néhány szép szót egymásról, Faber Cruz tudását, Cruz Faber bajnoki szívét ismerte el. Nem csoda, hiszen párharcuk a trilógia beteljesedésével valószínűleg örökre lezárult – ugyanakkor Faber a vereségét követő interjúban a ketrecben azonnal elkezdte hájpolni csapattársát, a múlt héten nagy győzelmet aratott Cody Garbrandtot. Ez nem kerülte el Cruz figyelmét, aki egyszerre fedezett fel új támadási felületet Faberen, és kezdett el megágyazni egy későbbi, lehetséges Garbrandt elleni küzdelemnek.

Mármint, hallottam már a nevét, azt hiszem, ő olyasvalaki, akit Faber menedzsel, és leszedi a százalékot, amikor bunyózik, szóval értem, miért hozta fel a nevét. Láttam (Garbrandtot), és azt hittem, az egyik fiú a New Kids On The Blockból. Nem tudom, ki ő.

- kezdte Garbrandt csipkedését Cruz, aztán Faber emlékeztette, a csapattársa és ellensége közt néhány napja lezajlott közösségi médiás csörtére hivatkozva.

Tudod, kicsoda. Nyomtatok egy twitterháborút is.

És megint beindult a dolog, a továbbiakban Cruz és Faber azon veszekedett, hogy Urijah kap-e részesedést a csapattársai meccspénzéből, és ezért hájpolja őket a saját veresége után, vagy pusztán jófejségből. Mondjuk ők legalább nem ordibáltak – végül az összes jelenlévő közül pont Michael Bisping szólt rájuk, hogy nyugi már, vége van, mire egy emberként mindenki felröhögött.

Végül megkérték a két harmatsúlyút, hogy a rivalizálás lezárultával mondjanak néhány szót az elmúlt csaknem tíz év ellenségeskedéséről. Faber kezdte.

Hát én nem bánom. Érdekes volt a kapcsolatunk az évek során. Összezártak minket pr-eseményeken, ahol csapatban kellett dolgoznunk. Meg kellett osztoznunk a sérülések és elszalasztott lehetőségek csalódásain. Eléggé kiismertük egymást. Úgy érzem, eléggé felnőtt a kezdeti idők óta, amikor úgy gondoltam, ő csak egy bunkó kölyök. Szerintem sokkal érettebb lett, és harcosként is fejlődött. De az az igazság, hogy a csapatunk tele van gyilkosokkal. Szóval ez a rivalizálás mindig meglesz. Mindig úgy érzem, néhány ponton sikerül kibékülnünk, mondjuk egy napig, aztán megint egyből előkerül valami negatívum. Ki tudja, mit hoz a jövő. De Dom okés arc.

De okés Dom most sem kegyelmezett.

Olyan vicces ezt hallgatni, nem is tudom... Tényleg így volt, őrült hullámvasút utazás volt ez vele. Nyilván örülök, hogy sikerült nyertem, és megtartanom az övet mindazok után, amiken átmentem. Őrült néhány év volt ez, és nagyon jól teljesítettem bárki ellen a csapatából minden egyes alkalommal. Az én edzőtermem is tele van gyilkosokkal, és tudom, hogy mindenki, akivel az Alliance Training Centerben edzek, felkészít arra, hogy mindenkit megverjek, akivel ő valaha is edzett.

Aztán felsorolta a csapattársait, és megint kiemelte, hogy ő ezért a hájpolásért nem gombol le százalékot – mire Faber felkapta a mikrofont, és azt mondta, hogy a csapatát a csapattagok anyagi hozzájárulása működteti, és nem fölöz le semmit. Valamint, hogy ez egy veszteséges vállalkozás, amit szívesen átad Cruznak, ha úgy gondolja. És jött az év egyik legjobb riposztja Cruztól: „igen, ez tényleg egy veszteséges vállalkozás – ellenem.”

Dave Sholler végül nevetve olyan mondattal zárta a sajtájt, amivel mindannyiunk szájából kivette a szót:

Úgy érzem, ennek sohasem lesz vége.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr788784228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása