TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: UFC 205: november, Madison Square Garden, Ronda Rousey

2016.04.18. 16:49 td_interim

 

041416-ufc-ronda-rousey-ufc-193-pi_vadapt_664_high_42.jpg

Már ha minden a terv szerint alakul.

tdmg_banner.png 

Azt eddig is tudtuk, hogy Ronda Rousey valamikor október, de inkább november táján húz újra kiskesztyűt, de most már azt is tudjuk, hogy pontosan mikor – és hol.

Három héttel azután, hogy arcmállasztóan komikus körülmények közepette megszavazták a profi MMA legalizációját New York államban, múlt csütörtökön Andrew Cuomo kormányzó aláírta a törvényjavaslatot – innen már csak a New York Állami Atlétikai Bizottságnak kell meghonosítania a sport irányelveit 120 napon belül, és kész, hivatalosan is lehet megfelelő orvosi felügyelet mellett pénzért ketrecben verekedni az államban.

A ceremóniát a küzdő-, és hát tulajdonképpen mindenféle egyéb sportok ikonikus arénájában, a Madison Square Gardenben tartották, ahol Lorenzo Fertitta UFC-vezérigazgató egyből be is jelentette: ott rendezik meg a UFC 205-öt, november 12-én. Fertitta garantálta, hogy lesz címmeccs a gálán, aztán a volt női harmatsúlyú bajnok Ronda Rousey udvarolta körbe a helyet.

Azt akarom, hogy legyen egy kapocs köztem, és e történelmi hely között, és azt akarom, hogy pozitívan emlékezzenek rám. (...) Nagyon szeretném, ha megkapnám a lehetőséget, hogy itt küzdjek, mert ez is egy olyan alkalom, amikor azt érzem, kivívtam magamnak a jogot hozzá: megharcoltam érte. Nem hullott az ölembe: részese voltam a folyamatnak, és azt hiszem, sok New York-i harcos fogja ugyanezt érezni, amikor végre megmérkőzhet a szülővárosában.

Rousey nem a levegőbe beszél: tavaly óta Chris Weidmannel együtt valóban aktívan részt vett a UFC New Yorkért folyó kampányában, és egészen biztosan jóval nagyobb súllyal esett latba a jelenléte, még akkor is, ha nem az állam szülötte, mert míg férfi kollégáját csak a bunyórajongók ismerik, ő maga már popkulturális ikon. És ennek köszönhetően, bár még semmi sincs kőbe vésve, ide a rozsdás bökőt, hogy Rowdy ott lesz november 12-én az MSG-ben, és verekedni is fog – a bajnoki övért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr958640132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása