TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|KICKBOX: Tyrone Spong befejezte

2016.04.16. 11:04 td_interim

0_2.jpg 

A King of the Ring maga mögött hagyja a kick-boxot, és ezentúl bokszkarrierjére fog koncentrálni.

 tdmg_banner.png

Tyrone Spongot jó eséllyel nem látjuk többé kick-boxolni. A korábban hat súlycsoportban is a csúcsra érő sportoló a minap, mintegy mellékesen, egy interjúban jelentette be, hogy befejezte. Spong csapattársát és barátját, az esti UFC on FOX 19-en főmeccset vívó félnehézsúlyú Rashad Evanst kísérte el a gálát megelőző promóciós körre, ahol elkapta a rendezvényről tudósító Ariel Helwani riportert, és meginterjúvoltatta magát.

Spong a beszélgetésben lazán, mintegy félvállról vetette oda, hogy visszavonult a kick-boxtól. A szurinámi-holland bunyós azt mondta, hogy ennek semmi köze a Gökhan Saki-meccsen szerzett horror-lábtöréséhez, hiszen felgyógyulása óta ugyanolyan keményen sparringol a UFC-s csapattársakkal, Rashad Evans-szel és Anthony Johnsonnal – egyszerűen az a helyzet, hogy számára most már nem érdekesek a kick-box promóciók.

A Glory nem tudja állni a fizetési igényeit, ráadásul Saki is lelépett – ő egyébként azóta már visszatért – a Bellator Kickboxing pedig még csak most indul (őket mondjuk kíváncsian figyeli). Spong azt mondta, bár WSOF-szerződése a mai napig él, MMA-zni most mégsem akar, a bokszra koncentrál. Mégpedig azért, mert bár az könnyebb sportnak tűnik, valójában igenis nagy kihívás, és mert az ökölvívásban vannak a legnagyobb pénzek. Ami igaz is, de ott ugyanúgy csak a krém krémje keres nyolc számjegyű összegeket, a többiek fizujának ahhoz köze sincs, úgyhogy ha valóban itt akar meggazdagodni, akkor világbajnoki címmeccseket kell vívnia. Természetesen ez a célja. Itt nehézsúlyban versenyez, és mint mondja, Tyson Fury, Deontay Wilder és Anthony Joshua is a célkeresztben van, de tudja, hogy a pénzmeccsek kapujáig még sok kis bunyót kell lerendezni. Szerinte 10-0-ás, 12-0-ás mérleggel már megcsíphet valami nevesebb ellenfelet.

Spong legközelebb május végén – június elején szeretne ismét ringbe lépni, mivel most épp egy költözködéssel van elfoglalva. Egyébként már legutóbbi, bölénycsülök-méretű KO-val megnyert meccsét is a költözés kellős közepén vívta – az akkori ellenfele minőségét ez is jól jelzi.

Spong teljesen nem zárja ki, hogy visszatér még kick-boxba, de minden a meccspénzen múlik – ezek pedig mostanában nem túl vaskosak a sportágban.

Nemrég egy másik kick-box ász jelentette be, hogy elhagyja a tiszta állóharc világát, de ő végleg: Andy Souwer most már csakis az MMA-ra akar koncentrálni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr928631956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása