TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Ilyen lesz a vasárnapi Rizin, Wanderleiestül, Sakurabástul, Gabi Garciástul

2016.04.13. 16:57 td_interim

fw4t34t43.jpg

Végre közzétette a programot a Pride utódszervezete.

tdmg_banner.png

Nem mondhatjuk, hogy túlerőltette volna magát idei első gálájának felszopásával a Rizin Fighting Federation: a múlt heti, egy szem promóvideón kívül semmi sem árulkodott arról, hogy vasárnap bunyó lesz. Igaz, az a videó legalább olyan hátborzongatóan epikus volt, hogy a Pride adta a másikat – más kérdés, hogy az sem a Rizin 1-et harangozta be, hanem az indító dupla rendezvény legszebb jeleneteit gyűjtötte össze.

A nagy csöndet végül tegnap törte meg a szervezet egy halk pukival, kipakolták a honlapjukra a gála menetrendjét. Mivel most nem lesz Fedor Emelianenko, egy másik, régi nagy Pride-sztárral, Wanderlei Silvával erősítettek, ő viszont egyelőre nem MMA-zik, hanem egy speciális, páros grapplingmeccsen vesz részt. Ezzel tulajdonképpen el is lőtték az összes puskaport, a többi bunyó nyugati szemnek inkább csak mérsékelten érdekes – ha egyáltalán. Szaladjunk át a lényegi részen!

Főmeccs: Jiri Procházka vs. Kazuyuki Fujita, 100 kilós köztes súlyban, MMA szabályrendszerben. A félnehézsúlyú cseh srácra a Rizin tavalyi nyitó dupla rendezvényéről emlékezhetünk: a december 29-i gálán kiütötte Satoshi Ishiit, majd 31-én Vadim Nemkov TKO-zásával bejutott a nehézsúlyú torna döntőjébe, ahol viszont Muhammed Lawal kibaszta. Az öreg vasfejű Fujitát senkinek se kell bemutatni, mindenki ismeri őt a Prideból és a K-1 szebb napjairól. Vele folytatódik a régi legendák meggyalázása-sorozat. Ha nem lenne elég, hogy Fujita 45 éves, akkor elmondjuk, hogy 2013 Szilvesztere óta nem meccselt.

Teodoras Aukstuolis vs. Jaideep Singh, MMA -98 kilóban! Beszarás, mi? Nem hát: Aukstuolis a Rizin/dec. 29-en kiütötte Bruno Cappelozzát, két nappal később meg egyhangú pontozással kikapott King Mótól. Singh meg élete végéig arról lesz ismert, hogy ő volt az áldozati bárány Fedor visszatérő meccsén.

Gabi Garcia vs. Anna Maliukova. Már meg sem próbálják rendes sportolóként nyomatni a női jitsu halálosztóját: a száz kilós Garcia ellenfele egy 1-0-ás mérlegű LÉGSÚLYÚ lány lesz. Ez a meccs lesz a „nyílt súlycsoport” illusztrációja a lexikonban. Kicsit félek, bár Gabi állóharca már múltkor is pompás szórakozást nyújtott.

Wanderlei Silva és Kiyoshi Tamura vs. Kazushi Sakuraba és Hideo Tokoro páros grapplingmeccs. Nem tudok nem arra gondolni, hogy ezt azért hozták össze, hogy Saku ne azzal a szomorú, decemberi rizines TKO-vereségével búcsúzzon, hanem kapjon egy esélyt arra, hogy győzelemmel zárja karrierjét. A grapplingmeccs egyébként azért merült fel, mert Wandy jó ideje nem edzett már rendesen, és több felkészülési idő kell neki arra, hogy ismét mehessen az üt-vág. Tokoro legutóbb rizinelt, karfeszítéssel győzte le Kizaemon Siagát, de az a meccs mindörökké arról lesz emlékezetes, hogy Siaga modell barátnője végigjajgatta. A három bunyós közti kapocs Tamura. Az ezerszeres Rings- és Pride-veterán japán 2008-ban vonult vissza, Sakuraba legyőzése után. Egy évvel korábban Tokorót kopogtatta, 2002-ben pedig Silva kiütésének esett áldozatául.

Rena Kubota vs. Cyndi Alves, -51 kiló – ezt azért emelem ki, mert ez lesz a gála egyetlen shoot bokszmeccse. A pálya tehát megint Rena felé lejt – ő a sportág egyik helyi hőse – mert a brazil lány „sima” thai bokszoló.

Érkezik a UFC-ból kiebrudalt Daron Cruickshank, és összecsap Shinji Sasakival könnyűsúlyban, MMA-ban. Sasaki a Road FC és a Shooto veteránja, Cruickshank meg tök látványos bunyós, csak könnyű lefojtani. Ettől a meccstől sokat várok.

A gála három kick-boxmeccsel indul, ebből számomra a Yuya vs. Yuki érdekes, mert BAZMEG YUYA VS. YUKI, HÁT HOGY HÍVJÁK MÁR EZEKET??

A teljes kártya így fest:

MMA: Jiri Prochazka vs. Kazuyuki Fujita

MMA: Vadim Nemkov vs. Karl Albrektsson

MMA: Teodoras Aukštuolis vs. Singh Jaideep

MMA: Gabi Garcia vs. Anna Malyukova

grappling: Kazushi Sakuraba & Hideo Tokoro vs. Wandarlei Silva & Kiyoshi Tamura

shoot boksz: Rena Kubota vs. Cyndi Alves

MMA: Daron Cruickshank vs. Shinji Sasaki

MMA: Kirill Sidelnikov vs. Chris Barnett

MMA: Yuta vs Hisaki Kato

MMA: Yuki Motoya vs. Allan Nascimento

MMA: Kanako Murata vs. Natalia Denisova

kick-box: Tetsuya Yamato vs. Hiroto Yamaguchi

kick-box: Danilo Zanolini vs. Norihisa Amimoto

kick-box: Yuya vs. Yuki 

Szóval vasárnap reggel folytatódik a Rizin kísérlete, hogy megint naggyá tegye a japán MMA-t.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr668602930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása