TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MOVIE: Az új Batman úgy bunyózik, mint Conor McGregor

2016.03.26. 16:13 td_axl

batman_mcgregor.jpg

A Batman vs Superman: Az igazság hajnala elrajtolt a magyar mozikban is, a Conor hype-vonat meg ezen az állomáson is megállt. 

A Christopher Nolan rendezte Batman trilógia nekem egészen bejött. Pedig a harmadik részre már erősen rárakódott a "mindenki Nolant szereti" divat, valamint időközben a sötét hangulatú képregény filmek is megjelentek a sikeresnek tűnő recept mintájára. A Marvel-univerzum szalagon érkező sablon filmjei ugyan jól hozzák az agymosás mellékhatásával járó bevételeket, viszont mellette a Deadpool nyitott egy új fejezetet a korhatáros tartalmával. Ez ugyan nem új megközelítés, de az első képregény mozi volt, ami rekordot döntött ebben a kategóriában, vagyis még azóta is halmozza sorra azokat. Nos, ebben a környezetben kell a DC-univerzumot felépíteni, melyet az Acélemberrel (Superman) kezdtek meg 2013-ban, jelentős lemaradással. 

Az Acélember folytatásaként már itt is van a mozikban a Batman vs Suparman: Az igazság hajnala című darab, amit mocskosul vártam. Ugyan Ben Affleck Géza fejét elsőre és másodjára is nehezen tudtam elképzelni a denevér gúnya alatt, ilyenkor mindig a Shop-show és egyéb alkotásai jutottak az eszembe, az előzeteseken már azonban elég jól hozta az idősebb, kiégett Batman szerepét, aki bizony kérdés nélkül zúzza le az arcokat. Nem spoilerezek, ez az a film, ami vagy kurvára tetszik, vagy többet nem nézed meg, ezt mindenki eldönti majd a moziból kifele jövet. Viszont ami számunkra érdekes lehet még a történetben, hogy a BvS elég nagy média hátszéle közepette Affleck azt találta mondani, hogy a filmben Batman affajta nyers erőt használó bunyós, fizikai brutalitására hajazva semmisíti meg az ellenfeleit, szerinte nagyjából úgy, mint McGregor az UFC-ben. 

Már önmagában szerencsés egy A-kategóriás színésztől egy BvS kaliberű film kapcsán az UFC-ről hallani, vagyis az MMA úgy tűnik, hogy lassan belopja magát legitim szabályrendszerként az amerikaiak mindennapjaiba. Közben meg azt is látjuk, hogy Batfleck is rajta ül a  McGregor hype vonaton, ami azért szép munka Conortól. Az már egy másik kérdés, hogy a "precízió legyőzi az erőt, az időzítés legyőzni a gyorsaságot" Conor szlogen mellett Affleck hogy is képzelte a nyers erővel bunyózós Batman hasonlatot. Végül is mindegy, neki jó hasonlatnak tűnt, viszont egy fontos dolgot kell még kiemelni: ha Batman olyan, mint Conor, Nate Diaz pedig legyőzte Conort, akkor Nate legyőzné Batmant is? Nem lepődne meg ezen Nate tuti :)

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr298498984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása