TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MOVIE: Jason Bourne kipattintva tolja a pusztakezes bunyókat

2016.02.21. 16:14 td_axl

bourne.jpg

A Jason Bourne novellák ismét a mozivászonra kerülnek, ismét Matt Damon révén, remélhetőleg ismét Kali és Jeet Kune Do elemekkel. 

Ami Stallone-nak a Rambo vagy Rocky, ami Schwarzenegger-nek a Terminator, az Matt Damon-nak Jason Bourne karaktere. A Bourne novellák közül párat volt szerencsém olvasni Robert Lundlum tollából, ezek még a 80-as években keletkeztek, a van Lustbader által írt könyveket már nem forgattam, gondoltam a Bourne filmekkel zárkózok majd. Elég nehéz adaptálni általában ilyen novellákat azok komplex történet- és karakter vonalaival a képernyőre, ez ebben az esetben sem sikerült maradéktalanul, de a Bourne filmek hozták  a mozivászonra először igazán átérzősen a “shaky-cam” hatást, valamint számomra élvezetesen a Kali és Jeet Kune Do és Capoeira irányzatok keverékeként az akciójeleneteket.

Jeff Imada vezette akciójelenetek próbája a korábbi Bourne filmekben

Jeff Imada felügyelete alatt állították össze ezekre a filmekre a bunyós koreográfiákat, vagyis a Bruce Lee nevéhez köthető Jeet Kune Do elemeket, és a filipino eredetű Lacoste Inosanto elnevezésű, 26 különböző Kali stílust ötvöző megmozdulásokat. Sifu Lacoste és Dan Inosanto egy olyan rendszer állított össze, mely a küzdelem környezetében lévő tárgyakat használja fel a támadásokhoz és a védelemhez, vagyis Bourne esetében könyv, toll, redőnyzsinór stb. 

Jason Bourne 2016 nyarán visszatér

Szóval Matt Damon három rész után kiszállt a sorozatból, hogy a The Bourne Legacy egy tökéletesen felesleges kínlódás legyen Jeremy Renner főszereplésével. Most viszont Matt visszatér a simán Jason Bourne címre keresztelt részben, melyben immár az amnéziáján túllépve henteljen le mindenkit, aki eddig vagy épp most az életére tör a korábbi, vagy vélt titkos megbízásai miatt. Az előzeteseben egy kipattintott kőkemény Bourne látható alagsori és közel-keleti (?) illegális pusztakezes bunyókban, melyek értelemszerűen nyomokban sem tartalmaznak Kali elemeket, de remélhetőleg maga a film ismét bemutat pár Imada-kreálta jelenetet. Július végén kerül a mozikba a Jason Bourne film az USA-ban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr428408458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása