TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Nehogy már váltóban is címmeccset kapjon McGregor!

2016.02.17. 10:37 td_Emree

hi-res-83249c82b4096b2767835d5d7c3fc4d3_crop_north.jpg

Demian Maia nincs elragadtatva az ír terveitől.

 varsity_blog.gif

Conor McGregor mellett manapság nem nagyon lehet elmenni szó nélkül. Nem tudta ezt elkerülni Demian Maia sem. Ő azokra a kijelentésekre reagált, melyek szerint miután az ír, március ötödikén legyalulja Rafael dos Anjost, felmegy váltósúlyba és elveszi Robbie Lawler övét is.

Maia váltósúlyba való fogyasztását követően 7-2-es mérleget verekedett magának össze. Ugyan a legtöbb győzelmét pontozással szerezte, azonban ezek mind-mind igazi csemegék, a BJJ legmagasabb szintű megnyilvánulásai az MMA-ban, egytől egyig. Következő ellenfele, Matt Brown lesz, akivel május 14-én Brazíliában csapnak össze.

Ariel Helwani a The MMA Hour műsorban kérdezgette a brazilt arról, hogy mit tenne, ha McGregor valóban felmenne váltósúlyba és azonnal címmeccset kapna?

Szomorú lennék, mert ez őrültség. Atléták vagyunk, és mindnyájan keményen dolgozunk a lehetőségért. Megértem, hogy ez a küzdelem (Lawler vs. McGregor) hatalmas pénzt hozna, de mint sportoló nem értek vele egyet. Ennél jobban nem is tudnék nem egyetérteni vele.

 

Ha rendben lenne a dolog, akkor is dolgozzon meg érte. Verekedjen végig pár meccset, hogy bizonyítsa itt is megállja a helyét, hiszen ez egy másik súlycsoport. Végső soron azonban úgy vélem, hogy nem fogja legyőzni Rafaelt.

Maia elismeri az ír tehetségét, főleg a Jose Aldo elleni kiütést követően, de arra számít, hogy dos Anjos túl nagy falatnak ígérkezik a számára.

Túl nagy a súlykülönbség, eltérő a testfelépítésük is. Rafael nagyon kemény, ezt bizonyította a legutóbbi küzdelme alkalmával is. Ugyanakkor Conor is nagyon jó, ezt megmutatta Aldo ellen.

Arról, hogy McGregor mit gondol a tesfelépítésbeli különbségekről, itt olvashattok bővebben. Vannak azonban olyan vélemények is, amik szerint az ír súlycsoportváltása felfogható egyfajta menekülésként is.

A legtöbben, akik értenek a sporthoz, nem gondolták volna, hogy nyerni fog, és mégis nyert, nagyon stílusosan. Őrület volt. Teljesen lefagytam. Elmentem megnézni a meccset, hogy kikapcsolódjak, a történések követték egymást, aztán lesokkolt, amit láttam. Igazi mi a … történt pillanat volt.

– folytatta Maia.

Ariel Helwani arra is kíváncsi volt, hogy a brazil kibukna-e, amennyiben McGregor megkapná a váltósúlyú címmeccset.

Igen, dühös volnék! Remélem, kikap dos Anjostól.

– tette hozzá nevetve.

Végül egy üzenettel zárta az interjút a brazil, amit Dana Whitenak, az UFC elnökének címzett.

Add nekem a címmeccset, ha győzök. Ha megnyertem a következő meccsem – Matt Brown ellen – a címért akarok harcolni. Felejtsd el McGregort!

Láttuk már olyat, hogy valaki címmeccset kért és kapott és nem Conor McGregornak hívták. Egyet értek Maiaval azzal kapcsolatban, hogy bizony vannak olyan kihívók a váltósúlyban, akik McGregor esetleges felbukkanása ellenére is megérdemelnének egy címmeccset. A pehelysúlyú bajnok azonban, ha győz március 5-én, akkor olyan magasságba emelkedik, hogy nem hinném, az UFC bármilyen kérésére is nemet mondana. Ugyanakkor nem a legjobb üzleti modell mindent feltenni egy lapra és parlagon hagyni az egyébként nagy neveknek számító, tehetséges bunyósaidat. Főleg, hogy McGregornak minden eddig szóba került súlycsoportban volna méltó ellenfele.

De ne szaladjunk ennyire előre! Ha váltósúlyú címmeccset akarnak, Maianak és McGregornak is ugyanazt kell tennie, győzni. A többit meg meglátjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr888395110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása