TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Vitor miatt dőlt be a Silva vs. Belfort 2

2016.01.15. 14:42 td_interim

21_1.jpg

Akkora volt a kavarás, mint ide Lacháza.

8_corners_banner_blog.gif 

Nemrég még arról szóltak a pletykák, hogy Anderson Silva egy Vitor Belfort elleni visszavágóval tér vissza a ketrecbe eltiltása letelte után. A spekulációknak az vetett véget, amikor a UFC bejelentette, Silva Michael Bispinggel csap össze a londoni UFC Fight Night főmeccsén, február 27-én. A második Belfort-meccs viszont tényleg terítéken volt, de keresztbe tett neki MINDEN: kismillió átszervezés mellett Luke Rockhold győzelme is.

A UFC 197-ről már mindenki kívülről fújja, hogy a méregerős dos Anjos – McGregor és Holm – Tate párosításokkal támad, Las Vegasból, de az eredeti terv nem ez volt. Rio de Janeiróba szánták a gálát – de még ez sem a legeredetibb szándék: abszolút eredetileg a 197-es rendezvényt Curitibában tartották volna. Az Arena da Baixada focistadion adott volna helyet a bulinak, a főmeccsen Fabricio Werdum vs. Cain Velasquez 2-vel, az előmeccsen a város szülötte, Anderson Silva ment volna, valószínűleg Bisping ellen.

Aztán mindenféle sérülések miatt (melyek most kivételesen nem Cain Velasquezt sújtották) a UFC kénytelen volt a nehézsúlyú visszavágót átemelni a UFC 196-ra, Las Vegasba. A szervezet úgy ítélte meg, hogy ezzel komolyan gyengült a brazil kártya ereje, így azt meg áttették Rióba, a kisebb befogadó képességű HSBC Arénába. Ekkor merült fel, hogy ennek lenne a főmeccse az Anderson – Vitor 2. Arról, hogy miért nem lett az, a UFC senior alelnöke, Giovani Decker beszélt.

Azzal, hogy a kártya elveszített egy ilyen nagy meccset, úgy gondoltuk, most már jobban passzolna az Arénába, nem pedig egy focistadionba. De nem tudtuk nyélbe ütni az üzletet Vitor Belforttal. Anderson elfogadta a mérkőzést, de Vitor úgy döntött, megvárja, mi fog történni a Chris Weidman – Luke Rockhold meccsen, és igaza lett, mert Rockhold nyert, kihívta őt a UFC 194 rendezvény utáni sajtótájékoztatóján, és ez egy jó jel volt a számára.

Mint ismert, Belfortnak van egy kiütéses győzelme a friss középsúlyú bajnok Rockhold felett, 2013-ból, mely igazi köröm alá fúródott tüskéje az amerikainak. Lukenak igazi rögeszméje lett az a vereség, bármit megtenne azért, hogy megbosszulja. Ezért kampányol visszavágóért, és így lehet befutó Vitor a címmeccs-hajszában, annak ellenére, hogy jelen pillanatban aligha érdemelné meg az újabb esélyt a 185 fontos trón elhódítására. A Silva vs. Belfort 2-re ezzel együtt nem kell még keresztet vetni.

Sokan azt mondták, hogy Vitor nem akarta ezt a mérkőzést, de ez nem igaz. Akarja, és leszögezte, hogy egy nap meg is fog történni, de számára, tekintetbe véve a karrierjét, és azt, hogy jelen pillanatban mi vár rá, ennek a párosításnak nem lenne sok értelme. Fogyott az időnk, és a UFC-nek be kellett jelentenie a Las Vegas-i UFC 196 főmeccsét. Ezért kötött ki ott Werdum és Velasquez bunyója.

A nagy kavarás vége tehát az lett, hogy a Werdum – Velasquez 2 Las Vegasban lesz, a UFC 196-on, a UFC 197 Brazília helyett megint csak Vegasban lesz, Silva Bispinggel akaszt bajszot Londonban, Belfort pedig várja a fejleményeket – egészen fényes kilátásokkal. Hogy ennek az embernek mindig kijön a lépés!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr58274904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása