TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Rockhold: Belfortot akarom!

2016.01.06. 12:53 td_Emree

042114-ufc-luke-rockhold-reacts-after-his-tko-victory-ahn-pi_vadapt_620_high_0.jpg

Szépen, lassan lépdelünk az UFC 200. felé és a jubileumi gálával, valamint saját címvédésével kapcsolatban Luke Rockhold nemrégiben osztott meg néhány gondolatot.

8_corners_banner_blog.gif

Rockhold az UFC 194-en hódította el a középsúlyú bajnoki címet Chris Weidmantól, egy négymenetes háborúban, aminek vitathatatlanul ő lett a győztese. Az új bajnokot arról kérdezgették, hogy mikor és ki ellen védené meg a címét első ízben.

Rockhold feltehetőleg jó nevelést kapott, így nem maradt adós a válasszal.

Azt mondanám, hogy legkorábban, májusban védenék címet, még szóba jöhet június vagy július is, de az UFC 200 lenne a legkirályabb. Viszont az UFC 199-en semmi esetre sem akarok ketrecbe lépni, meg is mondom miért. Az UFC 200 előtt, olyan nagy lesz a médiafelhajtás, hogy teljesen el fogja vonni a figyelmet az UFC 199-ről. Ki akarna azon az estén bunyózni? Én biztos nem, vagy a 198. vagy a 200. gálán akarok ott lenni. Ezek közül bármelyik hihetetlen volna, még ha nem is a főmeccs lenne az enyém.

Az UFC meccsszervezői egyelőre február végéig táblázták be a harcosokat, így még az is előfordulhat, hogy megvalósul Rockhold kívánsága és az áhított gálán lép ketrecbe. Esetleg tanácsot kérhetne Stipe Miocictól, hogy mégis mivel lehet meghatni Dana White szívét!

És, ha már kívánságok, akkor az UFC középsúlyú bajnokának a kiszemeltje is megvan rá, hogy kivel mérné össze a kis kesztyűt legközelebb. Korábbi legyőzőjével, a brazil Vitor Belforttal mérkőzne meg legszívesebben. Belfort még 2013-ben, az UFC-s bemutatkozása alkalmával küldte aludni Rockholdot egy forduló-köríves sarokrúgással. Belfort utóbbi két meccsén 1 győzelmet és egy vereséget számol. Korábbi skalpjai alapján, azonban komoly névnek számít, még ha meg is bukott a cucc teszten és azóta fizikálisan nem mutat olyan jól, mint korábban.

Luke Rockhold eddigi egyetlen UFC-s botlása

Ugyanakkor sokan látnának egy visszavágót a korábbi Chris Weidman ellen is. Én ennek nem volnék híve. Rockhold teljesen leradírozta a meccs képéről Chris Weidmant, így ennek a párosításnak kb. annyi értelme volna, mint a Cain Velasquez Fabricio Werdum II.-nek. De mivel ez az összecsapás létrejött, így sajnos a Rockhold Weidman kettő sincs kizárva, legalábbis egyelőre..

De az UFC középsúlya mélyebb, mint a nehézsúly. Igazi ragadozók várnak a kapunál, hogy beengedjék őket a ketrecbe a bajnokkal. Itt van mindjárt a 7 meccses győzelmi szériában lévő Yoel Romero, vagy a földharc fenomén és legutóbb pont a kubai Romerotól megosztott pontozásos vereséget szenvedő Ronaldo „Jacaré” Souza.

Luke Rockhold igazi bajnokhoz méltón foglalt állást a jövendőbeli ellenfelét illetően. Arra azonban, hogy mikor lépne ketrecbe már sokkal konkrétabban nyilatkozott. A legnagyobb érdeklődést kiváltó gálán akar küzdeni. Az UFC 200 minden bizonnyal ilyen lesz, ahol nagy eséllyel a szervezet legnagyobb nevei is – Conor McGregor és Ronda Rousey – ketrecbe lépnek.

Minden azon múlik, hogy a meccsszervezők kit szerződtetnek le ellenem. Ha Weidman készen áll, akkor nyomhatjuk. Ha Yoel az, akit akarnak, akkor vele küzdök meg, de olyan nevet adjanak, akivel legalább a főmérkőzés előtti meccset megkapjuk. A főmérkőzést meg jobb, ha Ronda Rousey vagy Conor McGregor hozzák le.

Álljunk meg egy pillanatra. Nem is, olyan buta ez a szörfös srácnak kinéző, korábbi művészlelkű Rockhold. A teljesítményére nem lehet panasz, ugyanakkor még közel sem akkora név, hogy egyedül akkora pénzt generálna, ami miatt megérné csak az ő nevével reklámozni egy gálát. Ellenben, ha egy olyan estén lépne ketrecbe, ami a szervezet húzóneveit felsoroltatva nagy médiavisszhangra számíthat, akkor garantált a nézettség és a nagy fizetés, ami minden téren jól jönne neki. Okos, nagyon okos!

Az ellenfél kilététől függetlenül Rockhold eltökélt, hogy megmutassa, mekkora potenciál van benne. Hiába fejezte be a negyedik menetbe kiütéssel a Weidman elleni küzdelmét, úgy gondolja, hogy az antibiotikumuktól, amiket az akkori betegségére szedett a teljesítménye nagyban visszaesett és nem tudta azt a formát hozni, amit szeretett volna.

Csalódott voltam azt illetően, ahogyan bunyóztam. Sokkal-sokkal jobb is lehettem volna, mint akkor. Félember voltam azon a meccsen, egyáltalán nem ment a bunyó. Kérdezzétek meg a csapattársaimat, hogy mire vagyok képes!

Ha ez valóban igaz, akkor kíváncsian várom, hogy mit mutat Rockhold legközelebb, mert a Weidman elleni bunyón is rendkívül meggyőző volt.

2f54a25000000578-0-image-a-13_1449984872926.jpg

Chris Weidman a Luke Rockholddal való találkozás után

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr568242476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása