TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: dos Anjos a bemelegítés, jövőre jöhet a váltósúlyú öv

2016.01.15. 17:49 td_interim

mcgregrobbie.jpg

Conor McGregor edzője nem aprózza el a tervezést.

army_banner_blog.gif 

A közelgő Rafael dos Anjos – Conor McGregor könnyűsúlyú bajnoki címmeccs esélyeiről mindenkinek megvan a véleménye, és a bunyósok (meg a top elemzők) után a legérdekesebb mindig az edzőké. Közülük viszont csak keveseknek adódik meg a lehetőség, hogy szimpla interjúadás helyett konkrétan ők írhatnak cikket a témában – McGregor tanára, John Kavanagh viszont összefoglalhatta a gondolatait az ír The 42-nak. Szemezgessünk az MMAfighting nyomán, kezdve azzal, hogy hogyan jött össze a 155 fontos címmeccs:

Volt egy másik lehetőségünk is könnyűsúlyban, de ezt akartuk, mert most fog először előfordulni, hogy egy bunyós egyszerre két UFC-övet birtokol. B.J. Penn megpróbálta, de nem sikerült neki, de azt hiszem, ha van dolog, amit Conor jobban élvez, mint embereket kiütni, az a rekorddöntögetés.

Az említett másik opció valószínűleg a könnyűsúly valódi pénzmeccse, a Nate Diaz-bunyó volt. Még mielőtt biztossá vált volna a dos Anjos elleni derbi, McGregornak rövid ideig terítéken volt egy pehelysúlyú címvédés is, Frankie Edgar ellen. Az ír nem hagyja hátra a 145 fontos övet, így az Edgar-párosítás előbb-utóbb megvalósul. És ha minden a tervek szerint halad, a UFC 200-on. Ha innen nézzük, akkor Kavanagh szerint más lesz az RDA-bunyó fekvése is – a Conorra fújók hozzáállása viszont ugyanaz marad.

Vedd ezt úgy, mint egy bemelegítő meccset, bár persze veszélyes, mert a könnyűsúlyú bajnok ellen vívjuk. Ha Conor következő meccse Frankie ellen lenne, akkor arra panaszkodnának, hogy (Conor) túl sokat fogyaszt, és túl nagy a többi 145 fontos fickóhoz képest. És azt is mondanák, hogy menekül Rafael dos Anjos elől.

 

Ehelyett most azt fogják mondani, hogy pehelysúlyban kéne maradnia, és hogy fél Frankietől. De, mint korábban már sokszor elmondtam, jó dolog, hogy felteszik ezeket a kérdéseket, mert ez a sport arról szól, hogy megválaszoljuk őket. Ha már nem szegeznek neked kérdéseket, az azt jelenti, hogy többé nem vagy releváns.

Attól egyelőre nem kell félni, hogy McGregor veszít a relevanciájából. Erről az is gondoskodhat, hogy hamarosan célkeresztbe kerülhet a 170 fontos mezőny is.

Kezdettől fogva mondtam, hogy a váltósúly sincs kizárva. Conor egyik fő sparringpartnere Gunnar Nelson, egy váltósúlyú, szóval Conor nagyon is hozzá van szokva az érzéshez. Egyáltalán nem lepne meg, ha egy év múlva azon kapnám magunkat, hogy a harmadik öv megszerzésére készülünk.

Egy potenciális Robbie Lawler elleni bunyó még a jövő zenéjénél is jövő zenéjébb, dos Anjos ellen azonban Kavanagh már fel is állította a forgatókönyvet.

Dos Anjos egyre magabiztosabbnak tűnt állóharcban az utóbbi pár meccse során. Szóval azt hiszem, kényelmesen fogja érezni magát a lábain, és ki akarja magát próbálni Conor ellen állva. Ha így lesz, bele fog hajolgatni az ütésekbe, és el fogjuk találni keményen, már az elején.

 

Azt gondolom, hogy ez megint olyan meccs lesz, ami nem megy el az első menet végéig. Ha dos Anjosnak sikerül túlélnie az első ütésváltást, átmegy pánik-grapplerbe. Ha ez történik, az embereknek végre lehetősége lesz látni, milyen kényelmesen érzi magát Conor ezen a területen is.

Az autentikus, Mystic Mac-jóslatra még várni kell.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr618275424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása