TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Győzelem: mérsékelték az eltiltását, már nyáron bunyózhat Nick Diaz

2016.01.13. 11:39 td_interim

073014-ufc-nick-diaz-j2-pi_vresize_1200_675_high_28.jpg

Pattintsunk rá egy örömdzsojára!

 varsity_blog.gif

Jelentősen mérsékelte Nick Diaz eltiltását tegnapi ülésén a Nevada Állami Atlétikai Bizottság, és módosított a bunyós pénzbírságán is. A szervezet az eredetileg kiszabott ötéves eltiltást 18 hónaposra rövidítette le, a 165 ezer dolláros büntetést pedig 100 ezresre mérsékelte. Mivel az eltiltás visszamenőleg, a UFC 183-as meccsnaptól, 2015. január 31-től fogva érvényes, ez azt jelenti, hogy Diaz augusztus elsején akár már bunyózhat is. A bizottság a módosítást gyorsan és egyhangúan szavazta meg.

Diazt tavaly szeptemberben tiltották el UFC 183-mas mérkőzése kapcsán elbukott doppingtesztje miatt. A harcos leadott mintájában marihuána metabolitokat találtak, és mivel Diaznak ez volt a harmadik marihuánás bukása profi pályafutása során, a NSAC példátlan, ötéves eltiltással sújtotta a bunyóst. Ezzel gyakorlatilag véget vetettek volna a 32 éves sportoló pályafutásának.

Az eset óriási, MMA-közösségen jóval túlnyúló visszhangot váltott ki, a rajongókon és a bunyós kollégákon túl politikusok és hírességek, többek között Cher is kiállt Diaz mellett. A NSAC döntése után online petíció indult a Fehér Ház oldalán az eltiltás eltörléséért, ahol több mint 115 ezer aláírás gyűlt össze. Az amerikai kormány később közleményt adott ki, miszerint Diaz ügye teljes egészében a NSAC hatáskörébe tartozik, és ők tehetetlenek. A dolgok mégis hamar reményt keltőre fordultak. A bizottság nem küldte el az eltiltásról szóló döntés dokumentumait Diaz jogi képviseletének, akik így megtámadhatták a bírságot. A harcos mellé felsorakozott a UFC saját védőcsapata, a neves Campbell & Williams is, és októberben már a többszörösen díjazott jogi újságíró, Amy Dardashtian is elkezdett foglalkozni az üggyel. Így már – ahogy az ülésen meghozott egyhangú döntés is mutatja – gyors és sima volt a győzelem.

A NSAC szeptemberi ülésén kiderült, hogy Diaz a UFC 183-as három tesztből kettőn átment, amin fennakadt, azt egy olyan labor végezte el, amelyet nem ismer el a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA). A bizottság azzal támadta a bunyóst, hogy két mintája azért lett negatív, mert azokat felhigították, illetve azzal, hogy Diaz hazudott a meccs előtt kitöltendő kérdőíven, mert nem vallotta be, hogy füvezett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr588267918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása