TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|KICKBOX: Több száz Muay Thai mérkőzés Thaiföldön az új év tiszteletére (galéria)

2016.01.05. 14:02 td_axl

thai-kudezdelmek.jpg

Nálunk a karácsony és szilveszter a rokonlátogatás és buli ideje, Thaiföldön a küzdelmek ideje. 

Több napon keresztül folynak a küzdelmek, mikor az óév és az újév találkozik egymással. Százával indulnak a ringbe küzdeni fiatalok és idősek, legfőképpen Thaiföld északi régiójában, Isaan tartományban. Isaan adta Thaiföldnek és a világnak a Muay Thai legendák többségét, és elnézve ezeket a képeket, a Muay Thai hagyomány- és sporttiszteletét, ez nem is csoda. A promóterek ezen ünnepi időszak alatt megannyi rendezvényt hoznak tető alá, ugyanis a helyi önkormányzatok állják a költségek nagy részét, valamint a templomok is beszállnak a kiadásokba, a hívektől kapott adományokat tolják át ide. Egészen pontosan a híveknek ezáltal ingyenesen nézhetik meg a küzdelmeket. 

Képek: Matthew Yarbrough

A thai harcosok számára ez ugyan hektikus, de egyben nagyszerű lehetőséget biztosító időszak. Extra pénzt keresnek a családjuk számára, legyenek fiatal, kitörésre vágyó bunyósok, vagy a nyugdíjból a ringbe beugró, háborúkat megjárt "vén" harcosok. Ugyan a thai törvények előírják, hogy egy harcos minimum három hetet köteles kihagyni két küzdelem között, de vidéken nehéz ezt betartatni, olykor naponta harcolna ilyenkor a megmérettetett felek. Valaki a hírnévért teszi, még ha nem is ranglista-befolyásoló küzdelmekről van szó, mások pusztán a megélhetésükért küzdenek. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr168242290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása