TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Kovboj, Frankenstein, Nagyütő, Üvegáll

2015.12.19. 15:55 td_interim

383303.jpg 

Latolgatjuk az éjjeli UFC-gála főkártyás meccseinek esélyeit.

 8_corners_banner_blog.gif

A Star Wars-os mérlegelésről volt már külön poszt, úgyhogy koncentráljunk egyből a gála fő kártyájának párosításaira.

Esélyek!

cwimw6swsaap4e.jpg 

Karolina Kowalkiewicz vs. Randa Markos

A UFC-ben most debütáló Kowalkiewicz kick-box (és Krav Maga) alapokkal lép a ketrecbe. Van némi grapplingtudása, de a hírek szerint a birkózása kábé nulla. Az erősségei sem teljes erősségek, mert bár csapásai klasszak, hiányzik belőlük az igazi erő. Ezzel együtt Markos állva aligha fogja felvenni vele a versenyt, így a legnagyobb esélyt a ketrec falánál, klincsben, vagy birkózással nyomorgatva adom az iraki-kanadai lánynak. Azt viszont nem gondolom, hogy elégszer meg bírná ragadni a lengyelt – Kowalkiewicz elmozog, talál és győz pontozással.

cwimg99woaahicg.jpg 

Nate Diaz vs. Michael Johnson

Lehet, hogy ma éjjel ér véget a #209-korszak. Nate Diaz a mérlegelés alapján fizikailag élete formájában van, az interjúk alapján fókuszált, az újabb hotelbalhé alapján meg ugyanolyan veszett kutya, mint rég, de egyszerűen nem látok esélyt arra, hogy ez a meccs jól végződjön számára. A Diaz-kódot évekkel ezelőtt feltörték, és még az ügyesebb fivér, Nick sem igazán épített be új trükköket a bunyójába, hogy haladjon a korral, Nate meg aztán pláne nem. A stílusokat tekintve óriási adok-kapokra számítok, tulajdonképpen végig állva, melyet egyértelműen dominálni fog a dinamikusabb, robbanékonyabb Johnson. Meg is nyeri a meccset, abszolút egyhangú pontozással.

cwim8d8wwaavdrw.jpg 

Junior dos Santos vs. Alistair Overeem

Évekkel ezelőtt ez volt minden MMA-rajongó legnedvesebb álma – most már két félelmetes terminátor helyett csak megkopott fényű bádogemberek mennek egymásnak a ketrecben. Azért kettejük hírneve még így is Eseménnyé avatja a találkozót, nem kis részben annak köszönhetően, hogy valaki a végén – mit a végén, jó eséllyel még az első menetben – feküdni fog. Ez pedig Overeem lesz.

Bár a hollandnak minden eszköze megvan ahhoz, hogy legyőzze Ciganót (a súlycsoport talán legkeményebb rúgásai és mindenképpen legjobb térdesei a test öléséhez és a lendület lohasztásához, kegyetlen klincsmunka, erős nyomorgatás a ketrec falánál, és persze Greg Jackson edző zsenije), az az egy dolog hiányzik, ami nélkül nem lehet dos Santos ellen ketrecbe lépni, ez pedig az áll, áll, áll. JdS lelassult, és sima, „függőlegesben maradok-bokszolok” bunyója az utóbbi meccsek tanúsága szerint elavulttá vált, de az ökle mindig elsülhet, el is sül, és ezt a holland nem fogja bírni. Szóval még egyszer: dos Santos győz KO-val, az első menetben.

cbrda.jpg 

Rafael dos Anjos vs. Donald Cerrone

A UFC nagyon azt akarja, hogy Cowboy legyen a könnyűsúly bajnoka, már csak a totál személyessé vált (= még nagyobb bevételt biztosító) Conor McGregor elleni meccs miatt, de hát ez nem így működik. Hanem úgy, hogy a jobb győz, és ez meg még mindig RdA, ha csak hajszállal is.

Első meccsük óta mindketten rengeteget fejlődtek, de nézd meg, mit csinált dos Anjos Anthony Pettis-szel tavasszal, amikor elvette tőle az övet. Baromi agresszívan az arcába mászott a súlycsoport legpengésebb kickboxerének, a ketrec falához szorította, és egyszerűen hülyére verte öt meneten keresztül, úgy, hogy közben egy pillanatra sem vette le a lábát a gázpedálról. Pettis pedig jobb Cowboynál, aki amúgy is mindig küszködött azok ellen, akik komoly nyomás alatt tartották.

Ezen a meccsen Cerronénak az elmozgás, a ketrec belakása, és az ellenfél rohamait visszaverő közbelépő térdesek lehetnének a siker titkai. Csakhogy a brazil nem rohamoz, hanem okosan terel – a többit meg lásd fentebb. Bocs UFC, bocs Conor: dos Anjos pontozással megvédi bajnoki címét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr578184628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása