TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Karácsonytól garantáltan Dél-Koreában lesznek a legpörgősebb MMA-meccsek

2015.12.17. 16:01 td_interim

img_7550.jpg

A ROAD FC új pontozási rendszert vezet be, ami gyökeresen megváltoztathatja a mérkőzések menetét.

 

A dél-koreai ROAD FC leszámol a megszokott pontozási rendszerrel, az új szabályok pedig várhatóan minden eddiginél akciódúsabb mérkőzéseket eredményeznek majd.

A hagyományos küzdősportoktól megörökölt „10-point must” – minden menet győztesének kötelezően 10 pontot, a vesztesnek 9-et, kivételesen ergya teljesítmény esetén 8-at adó – pontozási rendszert folyamatosan kritizálják az MMA-ban. Ennek oka főként az, hogy ez a rendszer a kegyetlenül unalmas lay 'n pray (leviszlek, rád fekszem, ennyi) taktikának kedvez. Ki szereti ezt nézni? A dél-koreaiak biztos nem, mert vezető MMA-szervezetük, a ROAD FC karácsonykor bevezeti az unlimited points, azaz korlátozatlan pontozási rendszert.

Az unlimited points rendszer mindent megtesz azért, hogy a lehető legakciódúsabb küzdelmekre késztesse a bunyósokat: a kezdeményező, agresszívabban fellépő bunyóst fogják jutalmazni, míg a passzívan taktikázó fél büntetésekre számíthat.

Az új rendszerben tiszta találatért, levitelért, közel sikeres szubmissiön kísérletért, full- és back mount pozíció kivívásáért, egyértelmű földharc-kontrollért és agresszióért egy pont jár, a leütés öt pontot ér. A szabálytalanságokat a bíró sárga lappal és öt pont levonással bünteti, míg az időhúzásért és a pofonok elől való megfutamodásért kék lap és két pont levonás jár. További újdonság, hogy a pontok nem menetenként, hanem a teljes meccs teljes hosszában, folyamatosan gyűlnek, így a győztest nem az lesz, aki elvisz minimum két, címmeccseken minimum három menetet, hanem az, aki végig jobb az ellenfelénél.

Bár az inaktivitásért járó sárga lapok már a Pride-ban is ott voltak, a korlátozatlan pontozási rendszer összességében tényleg paradigmaváltónak tűnik. Látatlanban mondom, hogy egy rajongója már minimum van a nyugati bunyóvilágban is. Nick Diaz most biztos elégedetten pöffent rá a dzsojára.

A korlátozatlan pontozási rendszer december 26-án, a sanghaji ROAD FC 027-en debütál. A szervezet operatív vezetője, Kwon Young-Bok „újhullámos MMA-nak” hívja azt, amit a reform elhozhat – nagy kár, hogy itt, Nyugaton ezt úgysem fogja nézni senki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr238179988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása