TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Csattanós Válasz

2015.12.12. 13:52 td_interim

frankie.jpg 

Óriási KO-val és egy őrült mérkőzéssel zakatolt tovább hajnalban a UFC háromnapos előkarácsonya.

 

Ezt nem. Hiszem. El. Frankie Edgar, a pillangóként szárnyaló, kisdarázsként szurkáló, párnaöklű hatalmasság KIÜTÖTTE a súlycsoport tankját, Chad Mendest. Az első menet közepén. Hiperventillációm nem enyhül, a szemem nem tudom visszagyömöszölni a helyére. Két és fél perc nem sok, túl sok megbeszélnivalót nem szolgáltat.

Minden belefér egy mondatba: Edgar pattogott, elkörzött és beugrált, ahogy szokott, Mendes követte és súlyos lábrúgásokkal próbálta lassítani az örökmozgó célpontot – aki aztán az egyik beugrásnál halántékra talált jobbal, majd rögtön utána orrhegyre ballal, Money lábai pedig eltűntek a teste alól, és a 145 fontos Mike Tyson fejest ugrott a padlóba. Big John McCarthy bíró azonnal leintette a mérkőzést – gondolom, vannak, akik szerint korán, hiszen Chad egyből kapálózott volna vissza, de elég megnézni a lassítást: az orros pillanatában nem csak a lábak szaladtak ki alóla, a kezek is zuhanni kezdtek. Kiütés volt, nem vitás.

 

Frankie Edgart folyamatosan az a kritika éri, hogy képtelen befejezni a meccseit – erre most, a Dan Henderson vs. Mauricio Rua 2 végjátékát újrajátszva igazán csattanós választ adott a, hehe, Válasz. Frankie hátradől, felveszi a napszemüvegét, és a legelőkelőbb páholyból várja a holnap hajnali Jose Aldo vs. Conor McGregor meccset. (Aztán a kötelező visszavágót úgyszintén.) És Chad? Chad bajban van. Utolsó négy meccséből hármat elveszített: Jose Aldo második találkozásukkor egyhangúan kipontozta, Conor McGregor kiütötte, most meg ez. Ideje kivenni egy kis szabit, és a szűk elit helyett a második vonal elverésével erőt gyűjteni. Mendes még távolról sem készült el, de a folyamatos bajnoki darálásból egyelőre ennyi elég volt.

Az élet egy nagy videojáték

… legalábbis Tony Fergusonnak és Edson Barbozának egészen biztosan. Amikor tegnap a gála esélyeit saccoltam, azt írtam, minden adott ahhoz, hogy láthassuk a Barboza vs. Paul Felder Tekken-meccs folytatását, és nem is tévedtem, ó, de nem ám. De ez a mérkőzés még a nyári blockbusternél is áll-leejtősebb és jobb volt.

 

Hogy ebből konfettieső lesz, arról az is rögtön a legelején meggyőződhetett, aki amúgy azt se tudta, ki ez a két bunyós. Másodpercekkel a „fight!” vezényszó felharsanása után Ferguson a fenti guruló térdfeszítés-kísérlettel fogta be Barboza lábát, aztán a földön, patthelyzetben kezdték egymás fejét püfölni az ellenfelek, végül az amerikai, még mindig alsó pozícióból egy hatalmas rúgást kent a brazil állára. Ez természetesen illegális támadás volt, hiszen Barboza legalább három ponton érintkezett a talajjal, így röpke szünetet rendeltek el, hogy az áldozat összeszedhesse magát, a szabálytalankodót meg pontlevonással büntették. Remek időzítéssel érkezett a leállítás, így legalább mindenki kirohanhatott a konyhába popcornért. Ez indokolt akció volt, hiszen a folytatás sem sikerült unalmasabbra.

 

Barboza ellenszerét Michael Johnson főzte ki: a könnyűsúly talán legjobb MMA-bokszolója fantasztikus nyomásgyakorlással mattolta a vadlábú brazilt. Ferguson a kottából tanulva szintén presszionált, de ő túl nyegle, a stílusa túl unortodox ahhoz, hogy Johnsonhoz hasonló fegyelmezett légelszívásra képes legyen. Így viszont non-stop akció alakult ki a ketrecben, ahol a felek folyamatosan egymás arcában voltak, de mindig épp csak annyira, hogy minden eget rengető támadásnak elég hely maradjon. Aligha ez volt az előzetes elképzelés – az eredmény egy igazi kamikaze küzdelem lett.

Ferguson nem hazudtolta meg magát, és a kezdő guruló szubkísérlet után újra és újra eljátszotta a bukfencet – akkor már kevesebb sikerrel, de ez nem zavarta, mert a tarsolyában volt még ezer más trükk. Etette is a brazilt a létező összes csapással rendesen, úgy, hogy közben ő is nagykanállal falta a pofonokat. Ha alsó pozícióban került földre, McGregorhoz nyúlt vissza, és kemény könyökösöket mért a brazil fejtetőjére. Egy másodpercig nem lehetett nyugton maradni a meccs alatt, tipikusan olyan bunyó volt, hogy a világon csak egy emberből nézem ki, hogy nem ugrált és árnyékbokszolt közben az adrenalinfröccstől megrészegülve – ő minden bizonnyal Fedor Emelianenko, aki az ilyen förgetegek láttán bedobja az ultimate GOAT-elismerést, és elmosolyodik. Ferguson végül D'Arce fojtással kopogtatta Barbozát a második menetben.

via GIPHY

El Cucuy nyerő szériája immár hétmeccses, és a srác a titkos favoritból most már egyértelműen a könnyűsúlyú trón nyílt kihívójává lépett elő. Barboza meg maradt, aki volt: egy őrült kemény kapuőr, aki képtelen túllépni a saját árnyékán. Az év egyik legnagyobb mérkőzése volt az övék.

Ilyen a boksz

A Joe Lauzon – Evan Dunham meccs olyasfajta jóság volt, amire az ember elégedetten vakargatja a hasát, de pezsgőt azért nem durrant rá. Dunham az utóbbi időben nagyon kiélezte a kezeit, és érvényesítette is őket a három menet minden egyes másodpercében. Ökölvívó mérkőzés volt ez, nagyon kevés egyéb technikával fűszerezve – Evan bucira verte szegény jó J-Laut, és a végén teljesen simán zsákolta be az egyhangú pontozásos győzelmet.

A főkártya további meccsein pontozások születtek: Tatsuya Kawajiri egyhangúan múlta felül Jason Knightot, Ryan Hall szintén egyhangúan kerekedett Artem Lobov fölé, így ő lett a TUF 22 győztese, míg Julian Erosa megosztottan nyomta le Marcin Wrzoseket.

Hiába a WEC-től örökölt kisketrec, most nem bővelkedtünk a kivégzésekben – a felvezető kártyán sem. Egy volt csak: Geane Herrera TKO-val győzte le Joby Sanchezt meccsük második menetének végén.

És akkor most jöhet az igazi nagy falat.

A The Ultimate Fighter 22 Finale teljes eredménysora:

Frankie Edgar def. Chad Mendes KO (ütés) R1 2:28
Ryan Hall def. Artem Lobov egyhangú pontozás (30-27, 30-26, 30-26)
Tony Ferguson def. Edson Barboza szubmissiön (D'Arce fojtás) R2 2:54
Evan Dunham def. Joe Lauzon egyhangú pontozás (30-26, 30-27, 30-26) 
Tatsuya Kawajiri def. Jason Knight egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 30-27) 
Julian Erosa def. Marcin Wrzosek megosztott pontozás (28-29, 29-28, 29-28) 

Gabriel Gonzaga def. Konstantin Erokhin egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 30-28) 
Ryan LaFlare def. Mike Pierce egyhangú pontozás (30-27, 29-28, 29-28) 
Geane Herrera def. Joby Sanchez TKO (ütések) R2 4:28
Chris Gruetzemacher def. Abner Lloveras egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 29-28) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr688159168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása