TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Tragédia a ONE Championship-ben

2015.12.11. 17:06 td_Emree

yang-jian-bing-one-championship-28.jpg

Belehalt a fogyasztásba egy fiatal bunyós.

 

A ONE Championship, 21 éves légsúlyú harcosa, fogyasztás közben rosszul lett, majd a kórházba szállítást követően elhunyt. Yan Jian Bing a tervek szerint a szervezet 35., ONE: SPIRIT OF CHAMPIONS elnevezésű gáláján küzdött volna meg Geje Eustaquioval. A mérkőzésre, azonban már sosem kerül sor. Még a mérlegelés előtt a hivatalos szervek kihúzták a párosítást a fight cardról, mivel a kínai bunyós nagyon rosszul érezte magát.

Bing 5-0-ás profi MMA rekordot bunyózott össze magának, amikor is júniusban megosztott pontozással elszenvedte élete első vereségét a profik közt. Ezt a csorbát szerette volna kiköszörülni. Ellenfele, a filippínó Geje Eustaquio a Facebookon számolt be elsőként az esetről.

... az ellenfelemnek nem sikerült hoznia a kívánt súlyt. Sürgősen kórházba kellett szállítani kiszáradás és feltételezhető hőguta miatt.

– fogyasztás során sok harcos igyekszik folyadék megvonással és szaunázással megszabadulni a kilóktól. Ezeket pedig a mérlegesés után a sok esetben intravénás infúzió bekötésével szedik vissza, és töltődnek fel a mérkőzésre. De a fenti módszer mellett rengetegegyéb mód is van rá, hogyan hozzák a súlyukat a versenyzők.

Victor Chui az One Championship elnöke nem sokkal a fenti bejegyzést követően, szintén a Facebookon közölte, hogy sajnálatos módon Yan Jian Bing eltávozott az élők sorából. A családot támogatásáról biztosította, de Bing halálának pontos okáról nem tudott bővebb információkkal szolgálni.

A szervezet azóta napvilágot látott hivatalos közleménye szerint Yan Jian Bing halálának oka kardiopulmonáris elégtelenség, halálának pontos ideje 2015. december 11. 12 óra 6 perc. A szervezet kéri és köszöni a rajongók támogatását, imáit és tapintatát. Biztosítják a családot arról, hogy segíteni fogják őket a bajban.

A megfelelő súlycsoport kiválasztása komoly súllyal esik a latba a küzdősportokat illetően. Ennek köszönhetően sokan képesek nagyon sok súlyt, rövid idő alatt leadni, aminek néha nem várt következményei is vannak. A múltban már sajnálatos módon történtek hasonlóan tragikus esetek és például a birkózás terén az Egyesült Államokban komoly szabályozásokat vezettek be.

Jelenleg az MMA területén nincsenek ilyen szabályok, így a sportolókra, edzőkre van bízva, hogy ki mekkora súlyvesztést tart kivitelezhetőnek a kívánt súlycsoport eléréséhez. Dolgoznak azonban már a megoldáson a kevert harcművészetekben is, néhány hónapja Arkansas és Kalifornia állam kísérleti jelleggel ésszerű korlátok közé szorította a fogyasztásokat.

A Totaldamagenél reméljük, hogy az eset után az illetékesek jobban odafigyelnek a harcosok egészségi állapotára!

Yang Jian Bing, nyugodj békében!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr28156610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása