TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Melyik könnyűsúlyú váltósúlyúbb?

2015.11.27. 16:38 td_interim

012115-ufc-henderson-and-masvidal-split-ahn-pi_vadapt_620_high_43.jpg 

Latolgatjuk a UFC koreai gálájának esélyeit.

black_friday_tdmgstore300x250.jpg

A súlyokat mindenki ügyesen hozta, jár a keksz.

Pár szó az előzményekről: ez a gála sem így indult. A főmeccsen Benson Henderson Thiago Alvessel bunyózott volna, és lett volna egy Mirko Filipovic vs. Anthony Hamiltonunk is. Pitbull viszont kidőlt, helyette az alsóbb emeletről felrángatták Bendónak Jorge Masvidalt, aztán Cro Cop hirtelen visszavonult, vállsérülésére hivatkozva, majd azt is bevallotta, hogy növekedési hormonnal kezelte a sérült testrészt. Az USADA már nyugdíjában tiltotta el a horvát legendát, úgy, hogy pusztán beismerő vallomására alapoztak: bár tesztelték is, annak eredményei még nem érkeztek meg. Vicces történet, érdemes elolvasni.

Esélyek!

Doo Ho Choi vs. Sam Sicilia

Sicilia majdnem makulátlan mérleggel és egy raklapnyi kivégzéssel érkezett a UFC-be 2012-ben – itt aztán hamar helyre rakták, 5-4-en áll a szervezetnél. Ezek alapján miért is gondolnánk azt, hogy a kis szervezeteknél majdnem makulátlan mérlegű, raklapnyi kivégzést maga mögött tudó Choi-ra más sors vár? Nemtom, de nézzétek meg ezt:

*letörli a nyálát a billentyűzetről* Choi győz, roppant erőszakos kiütéssel.

Yoshihiro Akiyama vs. Albero Mina

Mina veretlen, és minden meccsét kivégzéssel nyerte meg. 100% ennél 100%-abb már nem lehet. Mi a fenét keresne vele szemben egy negyven éves gigolo a ketrecben? Alapesetben semmit, de hát most Sexyamáról beszélünk, aki igazán unalmas és pocsék teljesítményekre is képes, de arc, úgyhogy kit érdekelnek a realitások? A koreai-japán bálvány győz ravaszkodással, csínytevéssel, cselvetéssel és blöfföléssel.

Dong Hyun Kim vs. Dominic Waters

Waters épp, hogy csak megérkezett a UFC-be (eddig 0-1 a szervezetnél, a The Ultimate Fighter 21 finálék ültetői közt kapott ki egyhangú pontozással), Kimet meg számtalanszor láttuk már Dana White-ék ketrecében. A dél-koreai ráadásul megannyi pontozás után utolsó három győzelmét kivégzéssel aratta, sőt, tavaly még az év kiütése címet is bezsebelte John Hathaway elleni forduló könyökös KO-jával. Hiába lesz ott Waters sarkában Greg Jackson és Mike Winkeljohn, én Kim győzelmére szavazok, és legyünk optimisták: folytatódik a finish-sorozata, kiütéssel.

Benson Henderson vs. Jorge Masvidal

Két nagydarab könnyűsúlyúból lett két nem-is-olyan-kicsi váltós – Bendónak még a törölközőt is igénybe kellett vennie ahhoz, hogy koppra hozni tudja a 170 fontot, ami azért felveti a kérdést, hogy pontosan hány lépésre is volt a haláltól, amikor rendre lefogyasztott 155-re könnyűsúlyú pályafutása során. A kilókat hanyagolva: mindkét harcosnak ez lesz zsinórban a második váltós meccse a UFC-ben (Hendersonnak meg úgy általában is), és mindketten fantasztikusan festettek az előző körben. Masvidal kegyetlenül kiütötte Cezar Ferreirát júliusi meccsük első menetében, Henderson pedig kemény büntetést túlélve kifárasztotta, és a negyedik menet végén hátsó fojtással kopogtatta a gigászi Brandon Thatch-t az év egyik legepikusabb mérkőzésén.

Igazán nehéz döntés: mindketten rohadtul tapasztaltak, úgyhogy ehhez a tényezőhöz most nem fordulhatunk – mi van még? Masvidal ütései így, minimális fogyasztás után légkalapács-jellegűnek tűntek – de Bendo álla híresen kemény. Állóharcban Masvidal veszélyesebb, de Henderson pontgyűjtésben hatékonyabb. Birkózásban és jitsuban megint Hendersonnál az előny. Viszont a fél-koreai februárban küzdött utoljára, aztán olyan sérülést szenvedett – részleteket a mai napig nem árult el – ami hosszú hónapokig a partvonalra kényszerítette. Nyáron gurult egyet az ADCC-n, de azt inkább hagyjuk is. Üssetek agyon, fogalmam sincs. Jó, csak a poén kedvéért legyen a régi sláger: Bendo győz, megosztott pontozással.

A UFC Fight Night 79 mérlegelésének teljes eredménysora:

Benson Henderson (170) vs. Jorge Masvidal (170)
Dong Hyun Kim (171) vs. Dominic Waters (170)
Yoshihiro Akiyama (170) vs. Alberto Mina (171)
Doo Ho Choi (146) vs. Sam Sicilia (146)

Jake Collier (185) vs. Dongi Yang (186)
Yui Chul Nam (146) vs. Mike De La Torre (146)
Tae Hyun Bang (156) vs. Leo Kuntz (156)
Cortney Casey (116) vs. Seo Hee Ham (115)
Fredy Serrano (125) vs. Yao Zhikui (126)
Marco Beltran (136) vs. Ning Guangyou (134)
“Maestro” Dong Hyun Kim (170) vs. Dominique Steele (171)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr658118864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása