TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BRAIN: Jack Slack's Ringcraft: Conor McGregor sikerének titka

2015.11.15. 15:06 td_axl

Jack Slack mester sorozata tovább folytatódik, eddig nagyszerűek az anyagai. Az alapállás művészete és a Három alap támadási forma után Conor McGregor által használt technikákat elemzi, többek között a Buchinger Iván een használt támadásait. 

Korábban Conor az első lábán tartva folyamatosan a súlyát a támadásokhoz kvázi védtelen volt a földrevitelek ellen. Ezért Conor kontra bunyóra rendekzkedett be, ugrasztva ellenfelét gyilkos balost fejlesztett ki. Buki ellen alkalmazta tökéletesen azt a technikát, mikor dinamikusan súlypontot letolva elhajlás és a felső test süllyesztésével kontrázott. Marcus Brimage ellen ezt már nem tudta így hozni, a balegyenes helyett a felütést alkalmazta.

Ezután Conor a kontra és a támadó taktikát ötvözte. A fordított alapállásban rejlő lehetőségeket nagyszerűen ki tudja használni. Támadáskor az első lábra helyezve a súlyt, kilépve, az ellenfél első vállának szögén kívül indíthatja a támadást, mert nem éri el őt a másik ütése, emellett a balegyenes pontos támadási szögébe lövi be magát. Emellett a bal köríves rúgás és balegyenes combója ad nagyszerű lehetőségeket Conornak. A körívest várva az ellenfél védelme a balegyenessel átüthető, mikor a balegyenest védené, a fej védtelenül marad. 

Conor nagyszerűen használja az ún. bicikli rúgást is. A ellenfél elülső lábát támadja rövid, mély lowkick rúgásokkal. Ezzel megakadályozza, hogy az ellenfél belépjen ütőtávra. Pár ilyen megelőző támadás után imitálja csupán a lowkick rúgását majd az ellenkező lábbal rúg testre, vagy fejre. Ezzel egyszersmind ő lopja a távolságot is jön be ütőtávra.  A forduló rúgás igazi haszna abban alakozik McGregor számára, hogy a fordított alapállása miatt az ellenfelei balra mozognak le róla. Így nem éri el őket kézzel, a forduló rúgásába viszont pont belemozog az ellenfél, hozva a saját lendületét is. 

Vajon Aldo hogy olvassa majd ezeket a támadásokat?

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr288080178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása