TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BRAIN: Jack Slack's Ringcraft: A három alap támadási forma

2015.08.30. 16:36 td_axl

slack_three-initiatives.jpg

Jack Slack mester sorozata tovább folytatódik, már most megérte a videós próbálkozása.

 

Még januárban harangoztuk be, hogy Slack nagyszerű írásai után videóanyagok formájában is tol ezek után tanító jellegű tartalmakat, melyek bármely küzdősport kapcsán hasznosnak bizonyulnak. Persze, hiszen az alapokról van szó, de úgy és olyan formában magyarázva és szemléltetve, ami eddig nem feltétlenül kapott megfelelő lehetőséget és dokumentáltságot a web 2.0 világában.

Az alapállással kezdődött a Ringcraft névre keresztelt sorozat, most pedig a három alap támadási formát boncolgatja Jack Slack. Minden bunyóban, mikor egy támadást elindít az egyik fél, akkor a három alábbi kategóriába valamelyikébe sorolható az, függetlenül attól, hogy az időzítést a támadó tudatosan választotta meg, vagy sem. Csapat és edző függvényében eltérően nevezhetik ezeket a támadásokat, de azt kell felismerni, hogy a küzdelem alapvető építőelemekből épül fel, melyek egyszerűek, de kombináltan használva azokat komplex rendszer hozható létre. Ha ezeket az elemeket megismeri és megérti valaki, akkor rendszerben képes felépíteni egy komplex bázist, amit így tudatosan és sikeresen használhat egy küzdelemben. Na de mik is ezek a támadási formák?

1. Leads, vagyis a támadó fél kezdeményez, ő üti meg ellenfelét először. 

2. Delayed Counters, vagyis késleltetett kontra. Ilyenkor az ellenfél üt először és mialatt visszalépne fedezékbe, ekkor támadunk vissza.

3. Simultaneous Counters, vagyis az ellenfél támadásával egy időben indítjuk a kontránkat, ezzel is kihasználva az előre mozduló tömegének energiáját. 

Az fenti videóban Slack mester tolmácsolásában mérkőzés pillanatokat kiragadva szemlélteti a három támadási formát, olyan bunyósok megmozdulásain keresztül, mint GSP, Anderson Silva, José Aldo vagy Semmy Schilt. 

 

• TDMG ⚡ Tanks •Újra brutál hőséggel támad a nyár - még szerencse, hogy akad pár trikónk, amiben könnyebb átvészelni....

Posted by TDMG on 2015. augusztus 26.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr337745894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása