TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: UFC Fight Night: Az elveszett világ

2015.11.07. 16:16 td_interim

0000865001446743472_filepicker.jpg 

Dinoszauruszok a ketrecben! Kattintás után megsaccoljuk, hogy az őszülő triceratopsz vagy a csontritkulós t-rex nyeri-e a prehisztorikus derbit. A homo sapiensek esélyeivel is foglalkozunk.

12083734_1066589436685117_507807270_n_1.jpg 

Mérlegelés: mindenki súlyban van. Nincs itt semmi látnivaló.

Esélyek!

fabio-maldonado-corey-anderson.jpg

Corey Anderson vs. Fabio Maldonado

Maldonado függőlegesben elbokszolgat, valódi KO-erő nélkül. Anderson folyamatosan a földre visz és gyepál. Egyszerűnek tűnik a képlet, legfeljebb az zavarhat be, hogy a brazil Homér Simpson elég kitartó fajta, Beastin' 25/8 meg még nem elég tapasztalt, és lelkesedésében hajlamos lefogyasztani a saját benzintankját. Szerintem ma nem ez lesz a helyzet, és az amerikai viszi a meccset dominálva, egyhangú pontozással.

gilbert-burns-rashid-magomedov.jpg 

Gilbert Burns vs. Rashid Magomedov

Burns veretlen, de már nem sokáig. Magomedov állva a türelmes-matekozós kontrabunyó híve, amit tol annyira jól, hogy elvigye a brazilt a pontozásos vereségig. Durinho legjobb esélye a győzelemre az lenne, ha le tudná vinni az oroszt, és lent is bírná tartani, de Magomedov levitel-védelme kiváló. Nem számítok tűzijátékra, a bírók Magomedovot egyhangúan látják majd jobbnak.

alex-oliveira-piotr-hallmann.jpg 

Piotr Hallmann vs. Alex Oliveira

Ötödik meccsét gyűri már idén a brazil Cowboy, és ebből négyet a UFC-ben hozott le. Vajon ezt a becenevet tényleg csak munkamániás emberekre bírják ráaggatni? Ha igen, akkor Hallman mostanában nem kapja meg, ő 2015-ben még csak egyszer verekedett, de tavaly is csak két bunyóig jutott. Az aktivitás-különbség miatt Oliveira győzelmére voksolok. Egyébként a brazilban ezerrel buzog a paraszterő, a bunyója kevéssé technikás, de annál lelkesebb és hevesebb, amivel a meccsek elején tudja megfogni, és jobb esetben kivégezni ellenfeleit. Mondjuk Hallman is erős, és ellenfelével ellentétben ő fegyelmezettebb, ami elég lehet arra, hogy átvészelje a kezdeti rohamokat és fordítson – de, ehh, az aktivitás-különbség miatt még mindig Oliveira győzelmére voksolok, és akkor legyen valami finish-sel.

almeidabirchak.jpg 

Thomas Almeida vs. Anthony Birchak

Valószínűleg ez lesz a gála legjobb és legerőszakosabb meccse, köszönjük meg szépen a UFC meccsmékerének. Almeida és Birchak stílusa nagyon hasonló: csapáskavalkád közelharcban és büntetés klincsben. Tomika viszont jobb az amerikainál, meg hát, basszus, az eddig mutatottak alapján simán ő a harmatsúly legveszélyesebb, legpitbullabb állóharcosa. A miniatűr Wanderlei Silva, ha úgy tetszik. Almeida behúzza ezt is, egy véres, véres, véres TKO-val. (Csak azt a kurva csúnya napszemüveget leverhetné már valaki a fejéről.)

 teixcummins.jpg

Patrick Cummins vs. Glover Teixeira

Én abszolút bírom az amerikai ex-barista hülye fejét, meg bunyózni is tud azért, de Glover egyszerűen túl nagy falat. Ezen nem is jojózok többet, Teixeira nyer TKO-val. Mellékesen megjegyzem, hogy én kinézem Cumminsból, hogy idővel felkaparja magát a súlycsoport top 10-ébe, vagy akár a top 10 felső fertályába, mint Ryan Bader, de ez még nem most fog megtörténni.

belfhendo.jpg 

Vitor Belfort vs. Dan Henderson

Hendo ezt csakis úgy nyerheti meg, ha kiüti az ellenfelét – persze Hendo már jó ideje csak így nyerhet. Belfort viszont ahhoz koksz nélkül is túl jó, hogy tálcán kínálja fel az állát az amerikainak, mint tette azt legutóbb Tim Boetsch. És a brazil továbbra is gyors és erős – utolsó meccsének tapasztalatai alapján legalábbis az első menet elején – és akár már az első öt percben pontot tehet ennek az értelmetlenné vált trilógiának a végére. Meg is fogja tenni, TKO-val. 

A UFC Fight Night 77 mérlegelésének eredménysora:

Vitor Belfort (185) vs. Dan Henderson (186)
Patrick Cummins (206) vs. Glover Teixeira (206)
Thomas Almeida (135) vs. Anthony Birchak (136)
Piotr Hallmann (155) vs. Alex Oliveira (156)
Gilbert Burns (156) vs. Rashid Magomedov (155)
Corey Anderson (205) vs. Fabio Maldonado (205)

Gleison Tibau (155) vs. Abel Trujillo (156)
Yan Cabral (156) vs. Johnny Case (156)
Clay Guida (146) vs. Thiago Tavares (146)
Chas Skelly (146) vs. Kevin Souza (146)

Viscardi Andrade (170) vs. Gasan Umalatov (170)
Pedro Munhoz (135) vs. Jimmie Rivera (136)
Matheus Nicolau (135) vs. Bruno Korea (134)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr188057816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása