TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|PERJÉS: Górcső alatt a UFC 192 női bunyói

2015.10.02. 18:58 td_interim

perjes_dora_tdmg.jpg 

A TOTALDAMAGE – TDMG arc, Invicta FC harcos Perjés Dóra mostantól fogva felvezetőket ír nekünk a nagyobb nemzetközi női MMA meccsek elé. Dóri első körben a szombat éjjeli UFC 192-t veszi szemügyre.

12083734_1066589436685117_507807270_n.jpg

A következő UFC gálán két női mérkőzést is láthatunk: szalmasúlyban (52 kg-ban) a Rose Namajunas vs. Angela Hill, harmatsúlyban (61 kg-ban) pedig a Jessica Eye vs. Julianna Pena meccset rendezik.

Kezdjük a mustrát a kisebb súlyú csajokkal.

namahill.jpg

Namajunas tapasztalt harcos, merész állóbunyóval, és jó jitsuval. A TUF 20 fináléba is beverekedte magát, de amivel számomra magát igazán emlékezetessé tette, az az Invicta FC-ben produkált repülő karfeszítése, amivel 12 mp. alatt végezte ki ellenfelét 2013 áprilisában. Elég agresszív és előre nyomulós harcosnak tartom, ami számomra felé billenti a mérleg nyelvét az ellenfelével, Angela Hillel szemben, akinél eddig se meggyőző jitsut, se megrendítő állóbunyót nem fedeztem fel.

Angela stílusa egyértelműen thai boksz, és hiába nem az a rámenős fajta, azért okozhat meglepetést egy jó térdessel, vagy könyökkel Namajunasnak. Bár arról sem szabad megfeledkezni, hogy a korábbi Invicta bajnoknőtől (aki már szintén UFC harcos), Tecia Torrestől mindketten csupán pontozással kaptak ki, ami nekem arra utal, hogy Angela és Namajunas sem adja könnyen az irháját. Szóval az általam remélt izgalmas submission vagy K.O. helyett még egy pontozás is nagyon benne van a pakliban.

Lássuk a combosabb hölgyeket!

eyepena.jpg
Megmondom őszintén, nem mernék nagy összegben fogadni egyikre sem. Ez a két csajszi számomra hasonló stílust képvisel. A volt bellatoros Eye és a TUF 18 nyertes Pena is agesszív állóbunyós, és földön is van elképzelésük az ellenfél hatástalanításáról. Mindketten bővelkednek K.O. és submission győzelmekben. Jessica Eye több harccal a háta mögött tapasztaltabbanak számít, de nem hinném, hogy ez a rutin előnyhöz juttatná. Van egy olyan érzésem, hogy ez a meccs nem fog végig menni. Itt szinte biztos, hogy végig ott lesz a levegőben a kiütés!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr167881492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása