TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Itt az év cirkusza - Bellator MMA & Glory: Dynamite 1 élő közvetítés

2015.09.19. 17:35 td_interim

20150829044552_bellator_mma_glory_dynamite_poster.jpg 

Katt.

 

Eljött Scott Coker nagy napja: a Pride és a K-1 főnökeinek emlőin nevelkedett promóter végre megtarthatja a saját giga MMA-kickbox hibridgáláját.

Rekordgyorsasággal tett meg óriási utat Bjorn Rebney kiebrudalása óta a Bellator: az ex-Strikeforce főnök Coker színre lépése óta egymást érték az újabb és újabb tévés nézettségi mérföldkövek. Persze, hogy ez összejöjjön, a ketreckockák nagy felháborodására a színvonal helyett a cirkuszi szórakoztatásra ment rá a szervezet a Tito Ortiz vs. Stephan Bonnar roncsderbivel, de legfőképp a Kimbo Slice vs. Ken Shamrock tragikomédiával. Akik ezeken a kirakatmeccseken képesek voltak túlnézni, azok viszont tök jó és valóban szórakoztató mérkőzéseket láthattak, ismeretlen, de lelkes és sokszor kimondottan technikás bunyósokkal.

A Bellatornak most már esze ágában sincs a UFC riválisává válni, és úgy tűnik, végképp levetkőzték az örök második helyezéssel járó kisebbségi komplexust. Amit ők csinálnak, az valami más, és tök jó, hogy így van - ennek az új korszaknak az első igazán nagy gurítása a Gloryval közös Dynamite 1.

cpikhluueaarvlo.jpg

Az aréna, ketreccel és ringgel.

Háromfejű szörny a Dynamite: papíron a fő attrakció a Liam McGeary vs. Tito Ortiz félnehézsúlyú címmeccs, de valójában sokkal izgalmasabbnak ígérkezik a félnehézsúlyú négyestorna, ahol rögtön meg is állapítják a bajnok következő kihívóját - hiszen ezt a tornát a korábbi Bellator hagyományokkal ellentétben nem külön gálákon, hanem egyetlen este leforgása alatt rendezik. A buli harmadik összetevője a kick-box szegmens, ahol a csúcs szintén egy címmeccs, a Gökhan Saki inaktivitása miatt megüresedett félnehézsúlyú trónért. És ha mindehhez hozzávesszük a szintén hibrid felvezető cardot, akkor tulajdonképpen mondhatjuk, hogy igazából négy dinamitot kapunk a pofánkba.

Nem mindenben követte Coker a nagy japán példaképeket: míg a Pride-K-1 Dynamite gálákon egyetlenegy harctér, egy ring volt felállítva - hiszen a Pride MMA meccseit is mindig ringben tartották - addig a Bellator-Glory Dynamiteon ketrec és ring is lesz. Mindent a cirkuszért! A cirkuszi megfontolás mellett viszont valóban a hagyománytisztelet állt annak a hátterében, hogy Coker a rendezvényre leszerződtette a legendás ringszpíker Crazy Pride Ladyt, Lenne Hardt-ot is. 

Ami az MMA meccseket illeti, ott ezúttal abszolút rendben vannak a párosítások: az egy szem Tito Ortiz az, akiről el lehet mondani, hogy valószínűleg a neve és múltja miatt kapott most lehetőséget, de még ő is nagyon távol áll a Slice-Shamrock bohózattól. Tito mellett a Bellator saját legnagyobb nevei, és a UFC-ből kiselejtezett, de még mindig egészen jó bunyósok lépnek ketrecbe. Josh Thomson, Phil Davis, Francis Carmont, Muhammed Lawal és Emanuel Newtont azért hülyeség lenne kihagyni.

A Glory öt kickboxmeccse közt pedig lesz egy félnehézsúlyú címmeccs a Gökhan Sakitól elvett bajnoki övért Saulo Cavalari és Zack Mwekassa főszereplésével, akik, bár nem csillámporos nevek, mindig jók egy látványos csörtére, a nagy kiütésekről nem is beszélve. Ringbe lép még Paul Daley is, hogy MMA mellett a másik sportjában is domborítson, és a main cardon bunyózik Gilbert Melendez felesége, Keri Anne Taylor-Melendez is.

A Bellator-Glory Dynamite teljes cardja:

Light Heavyweight (MMA) Liam McGeary (c) vs. Tito Ortiz
Light Heavyweight (MMA) TBD vs. TBD
Light Heavyweight (Kickboxing) Saulo Cavalari vs. Zack Mwekassa
Lightweight (MMA) Josh Thomson vs. Mike Bronzoulis
Welterweight (Kickboxing) Paul Daley vs. Fernando Gonzalez
Women's Bantamweight (Kickboxing) Keri Anne Taylor-Melendez vs. Hadley Griffith
Light Heavyweight (MMA) Emanuel Newton vs. Phil Davis
Light Heavyweight (MMA) Muhammed Lawal vs. Linton Vassell

Featherweight (MMA) Victor Jones vs. David Blanco
Women's Flyweight (MMA) Gloria Telles vs. Alysia Cortez
Lightweight (MMA) Nick Pica vs. Mauricio Alonso
Lightweight (Kickboxing) Jose Palacios vs. TJ Arcengal
Middleweight (MMA) Brandon Hester vs. DeMarco Villalona
Lightweight (MMA) Israel Delgado vs. JJ Okanovich
Welterweight (MMA) James Terry vs. Carlos Eduardo Rocha
Flyweight (MMA) Matt Ramirez vs. Josh Paiva
Featherweight (Kickboxing) Serhiy Adamchuck vs. Anvar Boynazarov [f]
Bantamweight (MMA) Gabe Carrasco vs. Joe Neal
Lightweight (MMA) Adam Piccolotti vs. Marlen Magee
Featherweight (MMA) Ousmane Thomas Diagne vs. Mike Malott
Light Heavyweight (MMA) Francis Carmont vs. Anthony Ruiz 

A rendezvény main cardja vasárnap hajnali háromkor kezdődik, az élő közvetítéshez itt vagy itt találsz csatornát.

 

Yo weekend, here we come!#TDMG #totaldamage #apparel #mma #bjj #kickboxing #grappling #lifestyle #streetwear #weaponofchoice #woc

Posted by TDMG on Friday, September 18, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr697800172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása