TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Hivatalos a Hunt vs. Bigfoot 2 a UFC 193-ra, és úgy néz ki, ez lesz a szervezet történetének legnagyobb gálája

2015.08.20. 15:28 td_interim

cmzkoe7ucaqsvfh.jpg

Legalábbis a tervek szerint: a helyszín egy hetvenezres stadion, a cél csurig tölteni, de ez nem lesz egyszerű.

 

Tegnap még nem volt hivatalos, mára az lett: folytatódik a UFC nehézsúlyú történetének legnagyobb háborúja, érkezik a Mark Hunt vs. Antonio Silva meccs visszavágója a UFC 193-ra, Melbournebe. És Dana White azt is bejelentette, hogy ez a gála lesz a szervezet valaha tartott legnagyobb rendezvénye.

Utóbbi kijelentés kapcsán azért vannak fenntartásaink, míg a Hunto – Silva hírre tapsikoltunk, addig az újabb Kibaszottul Legnagyobb Gála Evör ™-re inkább csak a fejünket vakarjuk. Dana White:

Sokat pletykáltak Melbourneről, címmeccsekről és stadionshowkról. A UFC mindhármat megcsinálja egyszerre, az Etihad Stadionban, hetvenezer ember előtt. Ausztrália lenyűgöző piac a UFC-nek, és hogy megköszönjük az ausztrál rajongóknak a támogatást, elhozzuk nekik a váltósúly szupersztárját, a UFC világbajnokát, Robbie Lawlert.

Robbie Lawlert. Hogy bírta ezt White röhögés nélkül kimondani? Félreértés ne essék, imádjuk a Robit, minden meccse brutális adrenalinfröccs, de nem az az ember, akinek a kedvéért tízezrével tódulnának az arénába a rajongók. Nem véletlen, hogy amikor néhány héttel ezelőtt a UFC újra elővette az Eredeti Kibaszottul Legnagyobb Gála Evör ™ ötletét a százezres Cowboys-stadionnal, a két abszolút legnagyobb sztárjával, Ronda Rouseyval és Conor McGregorral képzelték el a gigarendezvényt. Hozzájuk képest Lawler vonzereje sehol sincs.

Mit mondjunk akkor Huntról? Ő is mindenki fájterfétisének tárgya (jogosan), de bankot még sose robbantottak a nevével. Az új-zélandi új-vegán hős eddig három ausztrál UFC rendezvényen verekedett: a főmeccsen nyomult a májusi, adelaidei gálán (csúnya TKO-vereség Stipe Miocictól), szintén főmeccses volt '13 decemberében, Brisbaneben (az első Bigfoot elleni derbi), és az est második ültető meccsén lépett ketrecbe Sydneyben (ez 2011-ben volt, kiütötte Chris Tuchscherert, amivel véget vetett hatmeccses vereségszériájának és megmentette karrierjét).

A három közül az utóbbi volt a legnagyobb látogatottságú, 18 ezren szurkoltak a helyszínen, csakhogy ez nem Huntnak szólt, hanem az akkor épp őrült/isteni státuszban szántó, főmeccsen fellépő BJ Penn-nek. Bigfoot ellen 11 ezer, Miocic ellen nyolcezer ember váltott jegyet a Hunto showra.

Akkor ki adja majd el a jegyeket? A Robbie Lawler – Carlos Condit és a Hunt – Bigfoot meccsek mellett most jelentettek be egy rakat újabb párosítást, azok közül a legismertebb név Michael Bispingé. Nem, ő sem hetvenezres kaliber, távolról sem.

Esetleg a többiek?

Robbie Lawler vs. Carlos Condit
Mark Hunt vs. Antonio Silva
Michael Bisping vs. Robert Whittaker
Jake Matthews vs. Akbarh Arreola
Kyle Noke vs. Peter Sobotta
Gian Villante vs. Anthony Perosh
Daniel Kelly vs. Ricardo Abreu
Richard Walsh vs. Steve Kennedy

Aligha. A UFC nyilván arra számít, hogy az ausztrálok vannak annyira szenvedélyesek, hogy mindenféle extra motiváció nélkül feltöltik a sorokat, de ez nem így működik. A szervezet eddigi látogatottság-rekordját a torontói UFC 129 tartja 55 729 eladott jeggyel, de ahhoz ott volt a kanadaiak mellett kábé mindenki mást is fanatikussá tevő, karrierje csúcsán verekedő Georges St-Pierre.

Ha az jár White fejében, hogy majd a nemzetközi szinten kevéssé ismert helyi nevek fogják eladni a jegyeket, azzal is melléfog, mert az összes eddigi ausztrál gála is tele volt hazai tehetségekkel, a jegyeladásokat meg minden alkalommal hasonlóan alakultak, mint fentebb.

Ami miatt ez az egész ötlet felmerülhetett az az, hogy a UFC 193-nak otthont adó Victoria államban csak nemrég oldották fel a ketrecben szervezett küzdősportmeccsek tilalmát, így nyilván ez a szervezet első rendezvénye Melbourneben/az államban, az emberek meg ki lehetnek éhezve az élő MMÁ-ra. Ez valóban ad némi reménysugarat, de hogy elég lesz-e arra, hogy behozzon hetvenezer nézőt az Etihad Stadionba, az mégiscsak merész elgondolás lehet.

Egyébként Dana White fehér bálnája (már nem borcklesnari, hanem Moby Dick-i értelemben) a Pride-K-1 koprodukcióban készült 2002-es Shockwave. Hat meccs volt, kilencvenegyezren nézték végig a helyszínen, a tokiói Nemzeti Stadionban. Az még azért odébb van.

• TDMG

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr957721088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása