TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Hivatalos: jön a Werdum vs. Velasquez 2

2015.08.13. 13:57 td_interim

 

163eaeff3023a5cc5671a6566eb9b40f_crop_north.jpg

Ezer új út állt előtte, de a UFC nem bírt ellenállni a kitaposott ösvénynek, és egy sima verés után azonnal jön is a repeta.

 

Hiába volt teljesen egyoldalú verés az első, és hiába nyíltak meg az elmúlt hónapokban új lehetőségek a nehézsúlyban, a UFC visszakézből összehozza a Fabricio Werdum vs. Cain Velasquez 2-t. A párosítást Ariel Helwani és Dana White jelentette be a UFC Tonight-ban, a hely és az időpont még nincs meg.

Nyomjuk le a kötelező kört, amit a mexikói-amerikai új mérkőzéseinek bejelentésekor már évek óta mindig le kell: Cain Velasquez 2011 óta ugyanazt a három ellenfelet hasznosítja újra. Utoljára öt éve harcolt olyannal, akit nem Junior dos Santosnak, Antonio Silvának vagy Fabricio Werdumnek hívnak. Tudom, hogy ebben a folyamatos sérüléseknek és a kényszerpihenőknek is vastagon benne van a keze, de legalább ennyire hibáztatható a UFC meccsszervezési politikája is.

Velasquez karrierjében eddig a legkevésbé érthető párosítás a harmadik Junior dos Santos elleni meccse volt: akkor a brazil előző körös, totális megsemmisítése után kevesebb mint egy évvel kellett megismételnie ugyanazt a kunsztot. Most fordult a kocka: Cain kap érdemtelenül azonnali javítási lehetőséget az ellen az ember ellen, aki nyár elején először tönkre verte, aztán röhögve lefojtotta.

Mindezt úgy, hogy közben Andrei Arlovski egész elképesztő módon seggbe rúgta saját karrierjét, és utolsó két meccsén eszelősen jó formát hozva első menetes KO-kat osztott, Ben Rothwell pedig kevésbé látványosan, de nagyon is határozottan és szorgosan gyűjtögette a finisheit – nem beszélve azokról a visszavágókról, amik mind izgalmasabbnak és jogosabbnak tűnnek egy újabb, azonnali Cain-meccsnél. Andrei Arlovski, Junior dos Santos és Alistair Overeem mind megverték Werdumot, ebben a sorrendben.

Persze a UFC már előre leszűkítette a választási lehetőségeit azzal, hogy nemrég lekötött Arlovskinak egy meccset a másik nagy feltámadó, Frank Mir ellen, egy dublini Stipe Miocic vs. Ben Rothwell mérkőzésen dolgoznak, és egyre biztosabbnak tűnik az Overeem – dos Santos párosítás is, pláne a mostani bejelentés után.

Mit üzen mindez? Hát azt, hogy a UFC nehézsúlya továbbra is nagy szarban van. Az állóvizet Fedor Emelianenko érkezése kavarhatja fel (már ha sikerül őt leigazolnia Dana Whiteéknak), de az orosz legenda három éves kihagyás után tér majd vissza, ki tudja, milyen formában.

A Werdum vs. Velasquez 2 ilyen felállás mellet már nem csak kevéssé megérdemeltnek, de szinte kényszermegoldásnak tűnik.

• TDMG⚡️Classic •Verhetetlen stílus. Az eredeti klasszikus a szebbik nem képviselőin is elég frankón mutat. Szerezzé...

Posted by TDMG on Sunday, August 9, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr597703416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása