TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|KICKBOX: Iszonyatos vágás vetett véget a Glory 23 főmeccsének

2015.08.08. 17:48 td_interim

daniels_szem.jpg 

Hasonlót ezret láttunk már, ilyet talán még soha.

 

Hajnalban lement a Glory 23. gálája, és a Las Vegas-i banzáj áll-leejtősre sikeredett – mármint a főmeccse, és annak a befejezése.

Fantasztikus meccset vívott egymással Nieky Holzken és Raymond Daniels a Glory megüresedett váltósúlyú bajnoki övéért. Előzetesen mindenki Holzkent látta az abszolút esélyesnek, amit az indokolt, hogy Daniels, bár kiváló sportoló, a legnagyobbak ellen valahogy sohasem elég – na meg az, hogy első meccsükön, néhány hónappal ezelőtt úgy győzte le TKO-val a holland, hogy előtte végig dominált. Holzken TKO-győzelme most is stimmelt, minden egyéb viszont teljesen másképp alakult.

Daniels nagyon alaposan felkészült Holzkenből – míg első meccsükön az amerikai látványos, forduló rúgásos-karatés stílusát teljesen lezárta a holland módszeres, kötelekhez terelős-testütős stratégiája, addig ez most javarészt hatástalan maradt. Daniels jól tartotta a távolságot, és amint érezte, hogy szorul a nyakán a hurok, a közelítő Holzken elől kifarolt oldalra, és meglógott az oldalsó ajtón.

Számtalanszor elővette ezt a kis tánclépést, sőt, amikor mégis a kötelekhez szorult, nem játszott álló célpontot és nem esett pánikba, hanem hátradőlve kivárta a holland támadását, aztán a becsapódás után ismét azonnal kereket oldott. Emellett Holzken lassításra játszó lábrúgásait is csekkolta – úgy tűnt, mindenre gondolt. Daniels rettentően aktív és agresszív is volt, olyannyira, hogy a meccs első két menetét el is vitte.

A harmadikban aztán megindult Holzken, és nem finomkodott: amint sikerült megvetnie a lábát, iszonyatos bombákat szórt Danielsre, aki ugyan nem maradt adósa semmivel, de érezhető volt, hogy most már gorombára fordulnak a dolgok. Olyannyira így volt, hogy egy sikeres beszorítósdi után Holzken Daniels szemébe térdelt és valami eszméletlenül gusztustalan vágást ejtett a szemhéján. A bunyó ugyan folytatódott, de Daniels szemébe ömleni kezdett a vér, Nieky pedig nagyon sportszerűen egy támadása kellős közepén azt mondta, elég, hátra lépett, odaintette a bírót, hogy nézze meg a szitut, Big John McCarthy pedig azonnal leintette a mérkőzést.

A sérülés:

Abszolút jogos volt a leintés. Holzken ismét TKO-val győzte le Danielst, és ezzel felült a Glory váltósúlyú trónjára.

holzkenov.jpg

A meccs utáni interjúban Holzken azt mondta, direkt kezdett lassabban, hagyni akarta, hogy Daniels kipörögje magát – hát nem tudom, szerintem azért kibírta azt az első két menetet röhögés nélkül. Ami Danielst illeti, elismerésre méltóan küzdött, és valóban sokat fejlődött az elmúlt hónapokban. Hogy ténylegesen mennyi az annyi, az persze csak akkor derülhetett volna ki, ha végigmegy a meccs, de a látottak alapján azért legalább reménykedni lehet abban, hogy végre lett valaki, aki felérhet Holzken szintjére. Kell, hogy legyenek olyan bunyósok, akik szorosan ott loholnak a holland nyomában, mert a világdominancia ugyan szép dolog, csak egy idő után baromi unalmas.

Nem gondoltam volna, hogy ezt fogom írni a Glory 23 után – mert nagyon sima Holzken győzelemre számítottam – de várom a harmadik Holzken – Daniels meccset, és persze Joseph Valtellini felépülését-visszatérését is.

A gála további részében Xavier Vigney megosztott pontozással legyőzte Daniel Samet, és tovább folytatta az araszolást a bajnoki kihívói pozícióért. A középsúlyú tornáról sokat elmond, hogy a végén a kickboxban még mindig zöldfülűnek számító, amúgy MMÁ-s Dustin Jacoby egy KO és egy TKO győzelemmel végzett az élen.

 

Jacoby kiüti Ariel Sepulvedát

Az ültetők közt verekedett Anderson „Braddock” Silva, aki hülyére verte Jamal Ben Saddikot, mígnem a marokkói bevitte azt az ütést, ami újraírt mindent:

 

Ben Saddik győz, TKO-val

Murthel Groenhart és Chad Sugden meg addig addig taktikázgattak, amíg a brit meg nem lógott a megosztott pontozásos győzelemmel.

A Glory 23 teljes eredménysora:

Nieky Holzken def. Raymond Daniels TKO (vágás) R3 1:36
Dustin Jacoby def. Casey Greene TKO (ütések) R2 1:19
Xavier Vigney def. Daniel Sam megosztott pontozás 
Casey Greene def. Quinton O'Brien egyhangú pontozás
Dustin Jacoby def. Ariel Sepulveda KO (ütések) R1 2:59

Jamal Ben Saddik def. Anderson Silva TKO R2 2:55
Matt Baker def. Edward Hyman egyhangú pontozás
Chad Sugden def. Murthel Groenhart megosztott pontozás
Anvar Boynazarov def. Giga Chikadze megosztott pontozás

• TDMG 󾭞 Tooth Fairy •Újraírjuk a szabályokat. Nálunk ilyen egy fogorvosi köpeny. TDMG Fogtündér póló a webstoreban:...

Posted by TDMG on Thursday, August 6, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr377691030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása