TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|Lifestyle: Bruce Lee megmondja a tutit

2015.08.05. 17:59 td_Emree

bruce-lee-4.jpg

Valóban figyeltek?

Bruce Lee hagyatéka igen széleskörű. Elég, ha a filmjeimre gondolunk, vagy az általa alapított harcművészetre a Jeet Kune Do-ra. Bruce Lee már életében legendává vált, és sokkal többet hagyott az utókorra a fent említett dolgoknál. A következő kis írásunkban a Sárkánytól idézünk néhány életvezetési tanácsot.

 

Igen, életvezetési tanácsot, mert a most következő „bölcsességek” nemcsak az edzőteremben, de az élet minden területén helyt –és időtálló megállapításoknak számítanak. Különben is, ki merné az mondani, hogy Bruce Leenek nincs igaza?

Mozdulj ki a komfortzónádból!

„Légy boldog, de sose légy elégedett.”

Elégedettnek lenni egyenlő a feladással. Elfogadod azt, hogy jó vagy, de nem vagy nagyszerű. Az rendben van, hogy elfogadjuk önmagunkat, de ettől függetlenül minden nap arra kell törekednünk, hogy jobbá váljunk. Az elégedettséggel csak egy kibúvót keresünk az alól, hogy kemény munkával még jobbak legyünk.

Sodródj az árral!

„Légy olyan, mint a víz barátom.”

Talán ez Bruce Lee leghíresebb mondása. A víznek számtalan megjelenési formája van. Valamilyen formában bárhová képes eljutni, megváltoztatja irányát és a formáját is, amennyiben az szükséges. Olyannak lenni, mint a víz egyet jelent azzal, hogy idomulunk, alkalmazkodunk a környezetünkhöz és az onnan érkező ingerekhez, kihívásokhoz.

Felelj meg a saját elvárásaidnak!

„Nem azért vagyok ezen a világon, hogy a te elvárásaid szerint éljek és te sem azért vagy ezen a világon, hogy az enyémek szerint cselekedj.”

Emberi lényként sokszor azért csinálunk valamit, hogy tetteinkkel mások megelégedésére szolgáljunk. Megerősítést és elfogadást várunk a körülöttünk élőktől, mert az egónk azt mondja, hogy ez az, amire szükségünk van. Felejtsétek el az egótokat és koncentráljatok arra a személyre, akinek a kérdésben a legfontosabbnak kell lennie, saját magatokra. Állítsátok fel a saját értékrendeteket és emlékeztessétek magatokat, hogy mindenkinek kijár a megfelelő tisztelet. Ez nem csak hatalmas önbizalom fröccsöt ad, de felismerhetővé teszi, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint az korábban gondoltuk volna.

Vállald a felelősséget a hibáidért!

„A hibák mindig megbocsáthatóak, amennyiben a hibát elkövető elég bátor hozzá, hogy vállalja őket.”

Itt ellőhetnénk a tévedni emberi dolog, sokak által agyonhasznált közmondást is. A lényeget tekintve pontosan erről van szó. Emberként mindannyian követünk el hibákat életünk folyamán. Ugyanakkor nem árt észben tartani, hogy bármekkorát is hibáztunk mindig van lehetőségünk helyrehozni a tévedéseinket. Nem szabad félnünk, bevallani, ha hibát követtünk el és vállalni a következményeit, hiszen a kudarctól való félelem egy idő után gúzsba fog kötni minket. Ne féljünk vállalni a hibáinkat és tanulni belőlük. Vagy mondjam úgy, hogy nincsenek hibák, csakis leckék?

Légy önmagad!

„Mindig légy önmagad, fejezd ki önmagad, bízz magadban és ne más sikeres embereket akarj utánozni!”

A mai, közösségi média által körülvett világban, bárki számára nehéz lehet megtalálnia önmagát és elkerülnie, hogy egy népszerűségi verseny áldozatává váljék. Ha másokat akarunk utánozni óhatatlanul is csalódni fogunk. Önmagunknak lenni, azonban sokkal könnyebb, hiszen nem kell azért küzdenünk, hogy olyan emberként viselkedjünk, akire valójában nem is hasonlítunk.

Éld a lehető legteljesebb életet!

„A halhatatlanság kulcsa, hogy olyan életet élj, amire érdemes emlékezni.”

Sokszor döntünk úgy, hogy nem kockáztatunk, mert félünk a tetteink végkifejletétől. Mi történne akkor, ha kikapcsolnánk a kis hangot a fejünkben, ami azt mondja, hogy ne, és fejest ugranánk az életbe? Ha így teszünk máris közelebb kerültünk hozzá, hogy egy teljesebb életet éljünk. Próbáljuk meg életünk minden pillanatát megízlelni, így téve azt igazán emlékezetessé!

Szenteld magad egyetlen feladat megoldásának és a szakértője leszel!

„Nem félek attól az embertől, aki 10.000 különböző rúgást gyakorolt egy-egy alkalommal. Attól az embertől félek, aki ugyanazt a rúgást gyakorolta 10.000 alkalommal.”

A gyakorlás és a türelem a legfontosabbak különösen, ha sikeres akarsz lenni a harcművészetekben – és az élet bármely területén. Hogy valaminek a mesterévé válj elengedhetetlenül szükséges a rendületlen elhatározás, a koncentráció és a számtalan ismétlés. Bármit is csinálsz, légy benne a legjobb!

Ne várj a lehetőségekre, teremtsd meg őket te magad!

„A fenébe a körülményekkel, én lehetőségeket teremtek!”

Néha túlságosan elfoglaltak vagyunk azzal, hogy a tökéletes pillanatra várunk, valami elkezdéséhez. A tökéletes pillanat, azonban nem létezik. Ahelyett, hogy várod a sült galambot, miért nem intézed el a dolgokat saját magad? Még ha kényelmesebb is ülni és reagálni a dolgokra, miért nem mész te a dolgok elébe és leszel proaktívabb? Soha ne félj megragadni a lehetőséget és élni vele!

Légy őszinte!

„Ha nem akarsz lebukni holnap, mondj igazat ma!”

Gyerekkorunk óta igyekeztek a szüleink belénk sulykolni, hogy a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát, ezért az őszinteségnél nincs jobb választás. Ez egyike a legjobb tanácsoknak, amit valaha is kaphat az ember. Őszintének lenni önmagadhoz és másokhoz mindig a legjobb választás. Az őszinteség bizalmat kelt és a bizalom az alapja minden, jelentőséggel bíró kapcsolatnak.

Ne húzd fel magad!

„A hirtelen harag nagyon hamar bolondot csinál belőled.”

Soha, semmilyen jó nem származott még abból, amikor valaki az indulatainak engedelmeskedve cselekedett. Abban a pillanatban, hogy elveszíted a fejed, irracionálissá válsz. Ezekben a pillanatokban az ember nem gondolkodik tisztán. Könnyen előfordulhat, hogy olyat teszel, amit később, tiszta fejjel már megbánsz. Ahelyett, hogy elveszíted a fejed, miért nem számolsz el háromig (bármennyire hihetetlen, működni fog) és gondolkodsz el mielőtt cselekszel?

Ti megfogadjátok, a Sárkány tanácsait vagy esetleg már alkalmazzátok is őket? Esetleg ostobaságnak gondoljátok őket?

• TDMG Lifestyle •TDMG Family member and Malaysia Karate Federation - MAKAF Head coach Andris Vasiljevs representing...

Posted by TDMG on Wednesday, August 5, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr147681822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása