TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: 312 meccses veterán ellen tér vissza a ketrecbe Pedro Rizzo

2015.07.24. 17:42 td_interim

 

pedro-rizzo-facebook-.jpg

Nem aprózza el.

 

Őrült egy év ez: rég halottnak hitt nehézsúlyú MMÁ-sok találják meg a formájukat, és rég visszavonultak húznak újra kiskesztyűt. Utóbbiak táborához csatlakozik ősszel Pedro Rizzo, nem is akárhogy: egy 312 meccses veterán ellen vívott meccsen.

Rizzo persze maga is veterán: 1995 óta verekszik, '96-ban csapott bele az MMA-ba – kacskaringós karrierje nagy részét a UFC-ben töltötte, ahol háromszor bunyózott a nehézsúlyú bajnoki övért. Mindháromszor ő húzta a rövidebbet, Kevin Randleman és Randy Couture is megruházta, utóbbi kétszer.

Rizzo 41 éves, 2013 májusa óta nem küzdött, akkor Satoshi Ishiitől kapott ki egyhangú pontozással az IGF 26-on. Egy évvel korábban őt érte a megtiszteltetés, hogy az M-1 gáláján egy első menetes KO rosszabbik végére állva búcsúztassa Fedor Emelianenkót. (Mint múlt héten kiderült, ugrott az utolsó partnernek járó dicsőség.)

Ellenfele, Travis Fulton 1996 óta gyűri az ipart megállíthatatlanul, ha át akarjátok nyálazni a mérlegét, rámegy a napotok – maradjunk annyiban, hogy 251-50-10-1, győzelmeiből 152 szub, 92 KO (ez az alacsony színvonalú ellenfelek áldása).

Fulton is belekóstolt a UFC-be annak idején, kétszer verekedett a szervezetben, mindkétszer 1999-ben, egy vereséggel és egy győzelemmel zárt. Talán mondani sem kell, hogy karrierje legnagyobb részét kis szervezetek végigverésével töltötte. Legutóbb, tavaly novemberben mondjuk éppen kikapott TKO-val, de előtte négymeccses nyerő szériában volt.

A két öreg harcos a Face To Face gála főmeccsén eshet egymásnak a brazíliai Vitóriában, szeptember 12-én.

Rizzo az utóbbi időben edzősködött – hogy miért tér vissza a másik oldalra, azt így indokolta:

Azért harcolok, mert szeretem. Szeretek a ringben lenni. Nem érdekelnek a születésnapok, a karácsony, meg ezek a dolgok. Mindig hetekben mértem az életem. Négy hét van hátra a következő meccsemig, tíz, satöbbi. Mindig ilyen volt az életem. A célom az, hogy küzdjek. A címek és győzelmek az edzésmunkám következményei. Az motivál, hogy megverjem a következő ellenfelem.

 

Mindenki tudja, hogy nem válogatok. Még Oroszországba is elutaztam, hogy megverekedjem Fedorral, két év kihagyás után. Ha találnak egy jó ellenfelet, az még jobban motivál, hogy tovább folytassam ezt az utazást még jó sokáig. Remek bunyót akarok nyújtani a brazil rajongóknak, azt akarom, hogy azt gondolják „hű, negyven éves és így bunyózik!” Ezt akarom.

 Megérkezett a TDMG, Magyarország első küzdősport és lifestyle ruhamárkája! Like-ot neki!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr977652514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása