TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Az utolsó akadály is elhárult a holnapi szuperfight elől

2015.05.15. 18:24 td_interim

04c6b568d69b8bf55054e864f34c219a_crop_north.jpg 

Edgar és Faber súlyban van, és azt is elmondjuk, hogy szerintünk a nyertes nem más lesz, mint

 

Na hé, hé, tudjuk le először a kötelező köröket!

Szóval: szamárpad. Royston Wee benézte. Egyetlenegy fonttal nyomott többet az „irgumburgum-de-azért-még-okés” 136-os határnál, és jól meg is szívta: fizuja 20%-a bánja a figyelmetlenségét.

mark-eddiva-levan-makashvili-ufc-fight-night-66.jpg 

Mark Eddiva vs. Levan Makashvili

Eddiva eredetileg Alex White-tal ment volna ölre, de White lesérült, így kapta meg a filippínó wushus Makashvilit. A párosításról sokat elmond, hogy Makashvili viszont alapból Nik Lentz-cel bunyózott volna – maradjunk annyiban, hogy nem a hazai srác a meccs esélyese.

philippe-nover-yui-chul-nam-ufc-fight-night-66.jpg 

Yui Chul Nam vs. Phillipe Nover

A „mini GSP” Nover egyrészt nem is mini (175 cm magas), másrészt nem is sikeres: eddig csak szopni járt a UFC-be. Első nekifutásra mindhárom meccsét elveszítette az MMA legnagyobb porondján, 2010-es lapátra kerülése óta megjárta a Bellatort, és több kisebb szervezetet is, most pedig alap súlycsoportjától eggyel lejjebb próbálja újradefiniálni karrierjét. Élből 155 fontos harcos Nam is, illetve az ő útja is egy valagnyi ismeretlenebb promóción (kivétel: M-1) keresztül vezetett a UFC-be – de ő TUF: kínás meccsét megnyerte. Komoly földmunka várható ettől a bunyótól, és mi azt mondjuk, végül a dél-koreai harcos keze lendül majd a magasba.

hyun-gyu-lim-neil-magny-ufc-fight-night-66.jpg 

Hyun Gyu Lim vs. Neil Magny

Nehéz döntés. Magny tavaly kezdett szorgalmas, és kétségkívül sikeres sorozatba: '13-as veresége óta hétszer lépett ketrecbe, és mind a hétszer győztesen is hagyta azt maga mögött. Az ellenfelek minősége viszont nem volt valami magas. Lim ezzel ellenben gyürkőzött már egyet Tarec Saffiedine-nel is, ráadásul végignyomta mind az öt menetet, és egyhangú pontozásos veresége mellé azért csak gazdagodott egy fight of the night bónusszal. Piszok erős gyerek a dél-koreai, úgyhogy hiába megy most nagyon Magnynek, itt akár ki is csaphatják.

mark-munoz-luke-barnatt-ufc-fight-night-66.jpg 

Luke Barnatt vs. Mark Munoz

Csóri Munoz három éve még Chris Weidmannel harcolt azért, hogy eldöntsék, ki legyen Anderson Silva következő kihívója, most meg szegény szarabbul fest, mint Josh Koscheck. Machida lerúgta a fejét, Mousasi lefojtotta, Carneiro meg, hála az inkompetens bírónak, majdnem megölte. Szép lenne, ha egy utolsó, nagy nekifeszüléssel kicsikarna magának egy győzelmet, és emelt fővel búcsúzna el a ketrectől, de sajnos az élet csak a legkivételesebb esetekben vág egybe a hollywoodi forgatókönyvekkel. Barnatt győz.

 gegard-mousasi-costas-philippou-ufc-fight-night-66.jpg

Gegard Mousasi vs. Costas Philippou

Ennek nem kéne kérdésesnek lennie. Mousasi zsákjában jóval több trükk lapul, mint ellenfelénél, és ha sikerül annyira felpiszkálnia magát, hogy esetleg érdekelje is a meccs (plusz elkerüli Philippou masszív pofonjait), akkor a gála után ismét a győztesek oldalán szundíthat majd bele a sajtótájékoztatóba.

frankie-edgar-urijah-faber-ufc-fight-night-66.jpg 

Frankie Edgar vs. Urijah Faber

Ennek a meccsnek királynak kell lennie. Brutális tempó és Faber-lerohanások várhatók, de Edgar jóval tapasztaltabb annál, hogy kinn hagyja a nyakát a kaliforniai kölyöknek egy trademark hátsó fojtásra. A szubokon kívül mindenben jobbnak látjuk Frankiet, és arra tippelünk, hogy ő fog pontozással győzni egy pörgős, kemény mérkőzésen. 

A mérlegelés eredményei:

Frankie Edgar (146) vs. Urijah Faber (146)
Gegard Mousasi (185) vs. Costas Philippou (186)
Luke Barnatt (185) vs. Mark Munoz (186)
Hyun Gyu Lim (171) vs. Neil Magny (171)
Yui Chul Nam (146) vs. Phillipe Nover (145)
Mark Eddiva (145) vs. Levan Makashvili (145)

Tae Hyun Bang (156) vs. Jon Tuck (156)
Kajan Johnson (155) vs. Lipeng Zhang (155)
Li Jingliang (171) vs. Dhiego Lima (170)
Ning Guangyou (135) vs. Royston Wee (137)*

Jon Delos Reyes (125) vs. Roldan Sangcha-an (126)
Nolan Ticman (126) vs. Zhuikui Yao (125)

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr527462210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása