TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Őrségváltás futószalagon

2015.04.19. 21:32 td_interim

gettyimages-470279246_0.jpg 

A UFC on FOX 15: Machida vs. Rockhold gálán komolyat hasalt pár bejáratott, nagy név, miközben a jövő generációja berúgta az ajtót.

 

Atombomba gála volt a hajnali, és az egészet egy közös téma, a nagy nevek bukása, és az újak felemelkedése szőtte át. A főmeccsel mondjuk pont nem ez volt a helyzet: Luke Rockholdot nyilván eddig sem tartotta senki feltörekvő reménységnek, azzal együtt olyat tett le az asztalra, ami tényleg csak a legnagyobbaké.

20150418072217_zzzz.JPG 

Luke beköszön, Lyoto elköszön?

Bár azt tippeltük, ő nyer, arra nem számítottunk, hogy ennyire: Luke Rockhold egyszerűen leradírozta a szőnyegről Lyoto Machidát. A karate kölyöknek a meccs legelején volt pár szép találata a kimondottan ráérősen kezdő Rockhold ellen, aztán a brazil egyszeriben elpárolgott. Egy ütés/botlás/fene-tudja-mi-összjátéktól a földre került, és megszűnt létezni: Luke olyan formájúra hajtogatta, amilyenre csak akarta, és jó eséllyel már az első menet végén megajándékozta egy durva agyrázkódással, amikor úgy a füle fölé könyökölt, hogy valóban a padló adta a másikat.

A második menet ezek után csak formaság volt, megint jött a földharc, és Machida a menet közepén egy hátsó fojtásra kopogott. Rockhold képességeiben eddig sem kételkedett senki, de ez akkor is nagyon kemény volt. Így néz ki egy első számú kihívói pozíciót érő teljesítmény. Hogy szegény Machidával mi lesz, az jó kérdés. Harminchat évével még nem annyira öreg, de elképzelhető, hogy most érkezett el a fordulópont a karrierjében. A sport C.B. Dollawayeit továbbra is gond nélkül lerendezi, de hogy a top arcokkal bírja-e még tartani a lépést, azon mostantól fogva egyre többen fogunk időről-időre elrágódni.

ronaldo-souza-chris-camozzi-ufc-on-fox-15-2.jpg 

Nincs itt semmi látnivaló, azaz úristen, dehogy nincs

A Ronaldo Souza – Chris Camozzi 2 nem hozott meglepetést: Jacare szubmissiön győzelem született az első menetben (a teljesség kedvéért: verbális kopogás, karfeszítés miatt). Itt láthattuk viszont a gála leggyönyörűbb jelenetét: guard pass ketrecgyaloglással. 

Kreatív ketrechasználat a köbön, instant klasszikus.

041715-12-ufc-swanson-holloway-ob-pi_vadapt_620_high_0.jpg 

Felnőttek a gyerekek

A gála Rockhold melletti legnagyobb teljesítményét Max Holloway nyújtotta Cub Swanson ellen: guillotine fojtással mattolta riválisát, de előtte még játszi könnyedséggel hülyére pofozta. A pehelysúly nagy ígéretéből most lett igazi, beérkezett harcos, úgy, hogy – mindig kiemeljük, mert mindig ki kell – még mindig csak huszonhárom éves. Az élboly mostantól érezheti a nyakán Blessed leheletét. Cub Swanson meg zsinórban kétszer szenvedett olyan vereséget, amiből egy is elég ahhoz, hogy átértékeld az életed. Ugyanaz a kérdés nála, mint Machidánál: lejárt az ideje, vagy képes lesz valahogy visszafordítani a szarcsuszamlást?

gettyimages-470271340_0.jpg

Paige VanZantnak nem csak cuki pofija van, de igazi harcos szíve is: komoly büntetést élt túl a sokkal tapasztaltabb Felice Herrigtől az első menetben, aztán – mint ezen a gálán oly sokan – rálépett a gázpedálra, és bedarálta a Kicsi Bulldogot. Sokan már egyből egy Joanna Jedrzejczyk elleni bajnoki címmeccsért kiáltanak, de ez még korai. Viszont ha a UFC nem sietteti a dolgokat, és ad időt Paigenek, akkor néhány meccsen belül valódi kihívóvá érhet ez a huszonegy éves kis vakarcs.

Muszáj kiemelni még Aljamain Sterlinget és Beneil Dariusht: előbbi Takeya Mizugakit, utóbbi Jim Millert kínálta meg nagy veréssel, és írta hozzá a maga fejezetét a hajnali őrségváltás krónikájához. A jövő már itt van, csak győzzük figyelni őket.

A gála eredményei, balra a győztesekkel:

Luke Rockhold def. Lyoto Machida szubmissiön (hátsó fojtás) R2 2:31
Ronaldo Souza def. Chris Camozzi verbálisl szubmissiön (karfeszítés) R1 2:33
Max Holloway def. Cub Swanson szubmissiön (guillotine fojtás) R3 3:58
Paige VanZant def. Felice Herrig egyhangú pontozás (30-26, 29-27, 30-26)

Beneil Dariush def. Jim Miller egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 29-28)
Ovince Saint Preux def. Patrick Cummins KO (ütések) R1 4:54
Gian Villante def. Corey Anderson TKO (ütések) R3 4:18
Aljamain Sterling def. Takeya Mizugaki szubmissiön (karháromszög fojtás) R3 2:11

Tim Means def. George Sullivan szubmissiön (karháromszög fojtás) R3 3:41
Diego Brandão def. Jimy Hettes TKO (orvosi döntés) R1 5:00
Chris Dempsey def. Eddie Gordon megosztott pontozás (29-28, 28-29, 29-28)

otg_banner_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr367381964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása