TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Ben Henderson marad könnyűsúlyban

2015.01.19. 19:49 td_titusz

screen_shot_2015-01-13_at_11_36_27.png

Bendo úgy érzi, még mindig a könnyűsúly az ő igazi otthona.

Őszinte leszek, amikor "Bendo" elnyerte az UFC könnyűsúlyú bajnoki övét, komolyan elhittem neki, hogy képes lesz Anderson Silva szintjén megvédeni azt, és amikor kitakarította a súlycsoportot, akkor felmegy váltóba. Tényleg elhittem, hogy képes rá. Meccsei túl sok izgalmat nem hoztak az utóbbi időben, de rendre, tisztességesen pontozta ki ellenfelei, igaz volt közte megosztott is, ráadásul kettő. Majd megérkezett a nemezise, Anthony Pettis és egy brutál látványos karfeszítéssel az első menetben feladásra késztette a bajnokot.

Ekkor még szintén bíztam benne, hogy vissza tud térni az ösvényre. Josh Thomson ellen egy gyengécske teljesítmény után megtörtént a csoda, négy év elteltével ismét sikerült idő előtt befejeznie a küzdelmet, tette ezt egy meglehetősen erős ellenfél ellen, Rustam Khabilov ellen. Ekkor úgy tűnt ismét révbe érhet, és következet egy mérkőzés, melyet csúnyán mondva mindenki kötelezően várt tőle, hogy meglegyen. Aztán jött a sokk, a tornádó, ugyanis Rafael dos Anjosnak sikerült kiütnie a "Smooth" becenévre hallgató harcost, akivel ez először fordult elő karrierje során. Ekkor került elő, hogy Bendo inkább súlycsoportot vált, mert amúgy is nehéz neki a fogyasztás.

td_polo_banner2.gif

Ennek ellenére úgy döntött, hogy a következő meccsét is könnyűsúlyban fogja tölteni, és a csúfosan érkező Eddie Alvarez ellen akart ismét nekiindulni a trónnak, azonban sérülés miatt Donald Cerrone volt a következő ellenfele, akivel nem tudott mit kezdeni, és egy egyhangú (29-28 3x) pontozásos vereséggel lökte magát távol a bajnoki övtől.. És, ha ez nem lenne elég, az alábbiakat nyilatkozta a Cerrone elleni mérkőzését megelőzően:

Szeretem az '55 fontot. Úgy gondolom, hogy ez a súlycsoportom. Ha lenne sok érdekes, megmozgató meccs '70-ben, gondolok itt egy azonnali címmeccsre, vagy ha őt legyőzöd mehetsz az övért, na akkor nyitott lennék rá.

'55-ben, akárkivel, akármikor, akárhol. Megyek öt menetet, nyolcat, nem érdekel, hadd írjam alá. Cowboy pedig a legjobb ellenfél akit kaphattam. Jó lesz nekem.

170-ben, talán sokkal jobban kéne szelektálnom, és tutira kéne mennem, hogy egy komoly, teljes edzőtábort csináljak meg. Nem válthatnák ellenfelet az utolsó pillanatban. 155-nél ez nem érdekel, benne vagyok.

Az biztos, hogy sok oldal - köztük mi is - cikkezett arról, hogy Bendo esetleges súlycsoportváltásával elveszíteni azt az előnyét, amit a 155-ös mezőny ad neki: a súlycsoporthoz képest nagyobb testalkatát. Bendo egyelőre úgy néz ki döntött, így már csak egy dologgal kell szembenéznie: a fogyasztással. Mostanában egyre többször cikkezünk arról, hogy a profi harcosok milyen komoly áldozatokat hoznak azért, hogy beférjenek a nadrágba, mellyel sokszor egészségüket is kockára teszik. Lassan ez alól Henderson sem lesz kivétel, lévén ő sem fiatalodik - idén lesz 32 éves - és neki is egyre nagyobb terhet fog jelenteni a 155 font. Ráadásul Cerrone elleni vereségét követően elmondhatjuk, hogy a méreteivel sem megy semmire.

Nektek mi a véleményetek, okos döntés volt ez részéről?

Valóban követsz minket?

fb_ertessites.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr877086569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása