TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Ben "The Smooth" Henderson felmegy váltósúlyba

2014.09.30. 09:10 td_titusz

012314-10-UFC-Benson-Henderson-OB-PI.jpg

Benson Hendersont – aki korábban a WEC és az UFC könnyűsúlyú bajnoka volt – legutoljára Raphael dos Anjos ellen láthattuk küzdeni, amikor is kiütéses vereséget szenvedett. Ezzel legutóbbi négy meccséből a második olyan vereséget könyvelhette el, ami idő előtt ért véget.

A korábban „Anderson Silva-i” magasságokról ábrándozó Bensonnak eljött az idő, hogy leüljön, és elgondolkodjon arról, hogy milyen irányban is szeretné folytatni karrierjét. A jelenlegi bajnoktól, Anthony Pettissel eddig kétszer mérkőzött, mindkétszer kikapott, így nem tűnik csábítónak ismét kiállni „Showtime”-al. Ben jelenleg 4-dik helyen van rangsorolva a könnyűsúlyú divízióban. Az esetleges revansról szőtt álmait szertefoszlatta dos Anjos-tól elszenvedett veresége, továbbá a súlycsoport tele van fiatal, tehetséges harcosokkal, így Henderson kikerült a bajnoki öv közeli körből.

Korábban már lehetett arról hallani, hogy Benson tervezi váltását a 170 fontos, váltósúlyú mezőnybe (igaz, akkor úgy képzelte el, hogy könnyűsúlyú övét többször is megvédi, úgymond kitisztítja a mezőnyt, majd kihívja a regnáló váltósúlyú bajnokot, George St. Pierre-t), és úgy néz ki, hogy egyedül ez az opció volt elfogadható számára. Az UFC Tonight műsora arról számolt be, hogy Benson Henderson még egy mérkőzést szeretne könnyűsúlyban vívni, onnantól a 170 fontos csoportot tekintené otthonának. Elmondása alapján sokkal egyszerűbb lenne ebben a súlyban harcolni, mert a 155 fonthoz rengeteget kellett fogyasztania.

benson-henderson.jpg

Az jól látható volt, hogy ő volt a legnagyobb, és legerőssebb könnyűsúlyú harcos az UFC-ben, de váltóban a mezőnyhöz képest meglehetősen átlagos fizikális adottságokkal fog rendelkezni, így a korábbi erőfölénye biztosan elvész. Ennek ellenére ez egy egészen járható útnak tűnik számára, hiszen a csalódottságot okozó vereségeit követően a könnyűsúly purgatóriumába került.

Új otthonában talán ismét magára talál, és felébred benne a tűz, hogy még egyszer nekiinduljon a bajnoki öv megszerzésének. Sokszor olvashattatok arról, hogy harcosok „esnek áldozatául” a fogyasztásnak, és végre egy olyan döntésről hallani, hogy egy MMA harcos abbahagyja teste sanyargatását, és feljebb lép egy súlycsoportot. Én nagyon szerettem Hendersont, bár tény, hogy beragadt a pontozásos győzelmek körébe. Kíváncsian várom, hogy hogyan fog tudni teljesíteni az eggyel nagyobb méretű harcosok körében, és bele tud-e szólni, a jelenlegi mezőny viaskodásába.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr476732001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása