TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Tim Sylvia 170 kilósra hízott, visszavonult

2015.01.05. 16:10 td_interim

tim-sylvia-fat.jpg

Jobbra az egykori UFC nagyágyú

A UFC kétszeres nehézsúlyú bajnoka szombat éjjel a Reality Fighting 53 főmeccsén küzdött volna Juliano Coutinho ellen. A találkozót szupernehézsúlyban rendezték volna meg, de lefújták, mert Sylvia megdöbbentő módon 371 fonttal, azaz több mint 168 kilóval mérlegelt, ami még ebben a kategóriában is szokatlanul sok. Az orvosok nem látták biztonságosnak a szereplését, így a gála főmeccsét eltörölték. Sylvia nem sokkal ezután jelentette be visszavonulását.

 

A Maine-iac 16-0-ás mérleggel kezdte profi MMA pályafutását, melyek közül 14 győzelmet finish-sel, ezek többségét pedig KO-val, vagy TKO-val érte el. 2002. szeptember 27-én debütált a UFC-ben, és Wesley "Cabbage" Correira kiütésével lehetőséget kapott arra, hogy a nehézsúlyú bajnoki övért küzdjön. Négy hónappal később el is nyerte, Ricco Rodriguez-t végezte ki rögtön az első menetben. Első bajnoki regnálása során az övet egyszer védte meg, viszont ez után megbukott egy doppingteszten és önként lemondott a címéről.

 

sylvia-belt-41.JPG 

A UFC 48-on tért vissza, hogy a betöltetlen bajnoki címért mérkőzzön az akkori ifjú titán Frank Mirrel. Mir egy percen belül karfeszítéssel eltörte riválisa kezét. A törés a pillanat hevében nem is látszott, a betonkemény Sylvia pedig megpróbált úgy tenni, mintha mi se történt volna. Herb Dean viszont észnél volt, Sylvia heves tiltakozása ellenére beszüntette a meccset, és kihirdette az új nehézsúlyú bajnokot. A lassításban látszott csak, hogy jól döntött, és később Sylvia is megköszönte neki a leléptetést, amivel a bíró megelőzte azt, hogy még jobban megsérüljön a karja.

 

Egymeccses, győztes SuperBrawl-kitérője után 2005 februárjában tért vissza a UFC-be, ahol Andrei Arlovskival meccselt az interim nehézsúlyú bajnoki övért, melyet Mir motorbalesete miatt hirdettek meg. A mérkőzésen Arlovski hamar legyűrte, de Sylvia nem tétlenkedett, és nyolc hónapon belül három győzelmet aratva elnyerte a visszavágó lehetőségét. Ekkor már Arlovski a súlycsoport valódi bajnoka volt. A második találkozón a Maineiac kerekedett felül, és a következő meccsen is megverte a Pitbullt. Még egyszer sikerült neki a címvédés Jeff Monson ellen, aztán Randy Couture elvette az övét. Brandon Vera legyűrésével kapott egy utolsó lehetőséget arra, hogy ismét UFC bajnok legyen, de az aktuális király, Antonio Rodrigo Nogueira lefojtotta, Sylvia pedig távozott a szervezettől.

 

Voltak még meccsei nagy nevek ellen, de ezek már nem végződtek jól: az Affliction-ben Fedor Emelianenko végzett vele, a 2012-es Inoki Bom-Ba-Ye-n pedig Satoshi Ishii pontozta ki. Big Nog után a vereségek egyértelműen megszaporodtak, de még így is becsületes, 31-10-es mérleggel zárta profi pályafutását. Győzelmei során 20 TKO-t, 3 KO-t és 4 submissiont lapátolt össze. Tim Sylvia 38 éves, jelenleg részmunkaidős rendőr Illinois-ban. Kösz mindent, Tim!

 

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

td_ertesites.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr687044275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása