TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Zen Bu Kan Kempo Eger Kupa TOTALDAMAGE cikkírói élménybeszámoló

2014.11.03. 15:43 td_Emree

eger-kupa.jpg

2014. november 2-án zajlott a sorozatban kilencedik Zen Bu Kan Kempo Eger Kupa. A szervezést és lebonyolítást az egri Agriakempo SE vállalta magára. Mivel személyesen is részt vettem az eseményen, illetve a csapatból, ahol edzem, a fehérvári Predator’s MMA Fight Teamből többen is indultak, így fogadjátok rövid élménybeszámolómat.

Nem sokkal reggel kilenc óra előtt értünk az Eszterházy Károly Főiskola tornacsarnokához, ami helyt adott az eseménynek. A csapatból összesem hatan indultunk. Mindenkinek sikerült bemérni. Majd jött a csapatok közös bevonulása – szép számú versenyző gyűlt össze a nem túl szerencsés időpontválasztás ellenére is - amit a házigazdák és a Kempo Szövetség magas rangú tagjainak nyitóbeszéde követett. Ezekkel nem húzták sokáig az időt, korrekt, tömör beszédeket hallhattunk. A verseny exkluzivitását tovább emelte, hogy többek között Növényi Norbert, Németh Nyiba Sándor és Sárközi Róbert is megjelentek. Sárközi Robinak, egyébként több tanítványa is indult és szép helyezést értek el.

A meccsek négy páston párhuzamosan zajlottak. Az első versenyszám a nogi grappling volt. Erre én is neveztem -80 kilogrammban. Ha őszinte akarok lenni, az általános iskola óta nem voltam ilyen „karcsú”. Nem is kellett sokáig várnom. Egyébként nagy piros pont a szervezőknek, mert a mérkőzések egész nap igen katonás rendben követték egymást, így a versenyzők sem hűltek ki, valamint nem kellett attól sem tartani, hogy még este kilenckor is meccsre kell várnia valakinek.

Első meccsemet sikerült kopogtatással megnyernem. A másodikban pontozással alulmaradtam egy budapesti srác ellen, akinek a csapata szintén a Predator elnevezés alatt fut, kicsi a világ. A harmadik meccsem gi grapplingben került sor. Erre már eléggé kipurcanva értem oda, nem is ment a dolog. Pontozásos vereség lett a vége. Innentől én már csak a többieknek szurkoltam.

Csapatom második embere, aki sorra került Orosz Gergő volt, B-viadal szabályrendszerben +90 kilogrammban. Gergő mindkét ellenfelével kemény meccset vívott. Jól kihasználta magasságát és testi adottságait. Mindkét mérkőzése után az ő kezét emelték a magasba, így megvolt az első aranyérmünk aznapra.

Ezzel párhuzamosan zajlottak még a gi grappling küzdelmek is. Itt Csapó Ferenc képviselte csapatunkat, nálam sokkal eredményesebben. Feri jelenleg a Hungarian BJJ Openre készül, így komoly tervekkel érkezett Egerbe. -80 kilóban indult és négy küzdelem után ő állhatott fel a kategória dobogójának legmagasabb fokára. Mindezt úgy, hogy az első három meccsét idő előtt fejezte be.

10356159_802694349790767_6245592818975774158_n.jpg

Kis csapatunk

Groska András következett a sorban, B-viadalban -80 kilogrammban. Andrisnak jó kis sorsolás jutott. Kategóriájában összesen kilencen neveztek, így az aranyhoz négy győzelemre volt szükség. Andris a tőle megszokott elánnal kezdett, azonban sajnos egyéb teendői okán nem tudott annyit készülni, mint szeretett volna, így végül is egy kemény adok - kapok után, ellenfele kezét emelték a magasba. Később ő nyerte meg a kategóriát, így semmi ok nem volt a szomorkodásra.

Ugyanebben a kategóriában - -80 kg B-viadal - indult Gál Richárd is. Ricsi kemény meccsek elé nézett. Első meccsét hozta is, bár az orra megadta magát és innentől végig oda kellett figyelni rá. Szerencsére a vezetőbíró biztosított minket róla, hogy amíg szerintünk illetve az orvos szerint Ricsi képes folytatni a bunyót, addig ő hagyja folyni a dolgokat a maguk medrében. Az elődöntőben ismét hatalmas csata alakult ki és végül Ricsi ellenfele örülhetett. Pihenésről azonban szó sem lehetett, mert hátra volt a bronz meccs. Emberünk eléggé elfáradt az első két küzdelme alkalmával, de mindent megtett a győzelemért. Szerintem a harmadik meccs volt a legkeményebb, azok közül, amit aznap vívott. Végül megosztott pontozással Ricsi szenvedett vereséget, de búsulni nem volt ok, férfias küzdelemben maradt alul. Pusztakezes illetve MMA viadal számban nem indult tőlünk versenyző, így ezekről nem tudok komolyabb beszámolóval szolgálni. Ellenben A-viadalban került sor csapatunk aznapi utolsó tagjának, Papp Rolandnak mérkőzésére.

A fenti három versenyszám, tehát az A, pusztakezes és MMA viadalok döntői gálaszerűen kerültek megrendezésre a nap végén. Fényshow-val, füstgéppel, ahogy kell. A döntők látványos bunyókat hoztak. Fehérváriként külön öröm volt számomra, hogy az A-viadalt +90 kilogrammban a fehérvári Profi Kempo Akadémia növendéke Kovács Richárd nyerte meg.

Következett Roli -70 kilogrammban A-viadalban. Roli nyugodtan érkezett a küzdőtérre. Ellenfele rögtön a meccs elején keményen bekezdett, majd egy földrevitellel próbálkozott. Roli egy guillotine fojtással igyekezett a kísérletet honorálni, sikerrel. Az ellenfél guillotine pozitívnak bizonyult, így Roli nyert submissionnal az első menetben.

Nem tudtam mi hiányozhat a napból, aztán megkaptam. A Bősi Kempo Team egyik versenyzője vívta az egyik döntőt, amit meg is nyert az első menetben egy lábfeszítéssel. Ennek örömére dobott egy cigánykereket és ebből egy szaltót, ami sajnos nem sikerült a legjobban, de a delikvens azonnal felpattan szerencsére. A showt a publikum hangos tapsa követte, tőlem pedig elnyerte a Szaltókirály címet.

Összegzésként annyit mondanék, hogy nagyon jól éreztem magam a versenyen és ezzel biztosan nem vagyok egyedül. A szervezés első osztályú volt, miként a lebonyolítás is. Köszönjük, hogy részt vehettünk egy ilyen rangos eseményen! Végül, de nem legutolsó sorban csak annyit mondanék, a legszebb fotóslányok az egri kempo versenyeken vannak, a szívem egy kicsiny darabja ott is maradt. Ha nem hiszitek gyertek el legközelebb és csekkoljátok le magatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr996859943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

td_Emree 2014.11.06. 08:41:58

Királyság,ha nem haragszol meg updateként feldobnám a képeidet a nick neved alatt. Vagy ha esetleg a saját neved alatt szeretnéd,akkor írd meg priviben az infókat ;) !
Mit szólsz?
süti beállítások módosítása