TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Közel van Európa - Harmadik lett Bukarestben a magyar csapat

2014.07.04. 20:23 td_axl

fila-grappling-mma-eb.jpg

Bár az elmúlt hetekben nem épp a jó fényében tündökölt a médiában a hazai MMA sport, koncentráljunk most már azokra a sportolókra, akik valóban sportként űzik itthon – és világszerte – a kevert harcművészetet. Ennek bizonyítéka az elmúlt hétvégén Bukarestben rendezett FILA Grappling és MMA Európa bajnokság volt, ahol a mieink Sárközi Róbert vezetésével vonultak fel. A verseny extra érdekessége lett volna magyar részről a visszatérő Polgár Ádám küzdelme, de sajnos egy vírusos megbetegedés következtében Ádám nem tudott a mini-válogatottal utazni, így helyére Tánczos Gábor ugrott be.

A bukaresti versenyen történteket Sárközi Róbert, a csapat szakmai vezetője foglalja össze:

„Ahogy mondani szokták, az egyik szemem sír, a másik nevet. Rengeteg éremmel tértünk haza, de a legfényesebb, az arany sajnos kimaradt ezúttal. Csalódottak azonban így sem lehetünk, olyan országokkal vettük fel a kesztyűt, akiknél sokkal komolyabb támogatottságot élvez az MMA, mint nálunk. A nagy múltú orosz vagy a moldáv válogatott erős mezőnnyel érkeztek, nem beszélve az Ukránokról, akik közel 40 fővel képviselték magukat, és profi módjára, külön busszal érkeztek. A látottak azonban bizakodásra adnak okot. Tesszük tovább a dolgunkat, edzünk és készülünk a további megmérettetésekre. Novemberben 29-én hivatalos magyar bajnoki döntőt rendezünk Szegeden, augusztusban pedig a már hagyományos edzőtáborunkat 10 és 15-e közt. Célunk, hogy az MMA itthon is elismert és megbecsült sport legyen. „

A Bukarestben érmes magyar csapat tagjai és eredményeik: Csernicsek Làszló -71kg /Szegedi Küzdősport/ bronz érem, Galbàcs Màté -77kg /Növényi Sport Akadémia/ bronz érem, Tànczos Gàbor -84kg /N.F.G. Bad Boys/ bronz érem, Péter Norbert -93kg /Szegedi Küzdősport/ ezüst érem, Sàrközi Róbert +100kg /Szegedi Küzdősport/ ezüst érem, és nem utolsósorban ezen az Európa Bajnokságon a magyar csapat a harmadik helyezést ért el.

Marián György

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr506474081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása