TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Ronda Rousey vs. Alexis Davis

2014.06.30. 10:01 td_Emree

untitled-1.jpg

Július 5-én Las Vegasban ismét ketrecben láthatjuk az UFC női bajnokát, Ronda Rouseyt, aki Alexis Davis ellen igyekszik megvédeni övét a UFC 175 gálán. Abban az esetben, ha valaki nem tudná, Ronda nem örvend a legjobb hírnévnek a tengerentúlon – aki látta az általa vezényelt TUF évadot az tudja miért.

Az előtte álló meccs kapcsán csak ennyit nyilatkozott a FOX Sport’s 'The Great MMA Debate' című műsor házigazdájának, Damon Martinnak:

„Le…rom a rossz megítélésemet. Ez nem változtat semmin, mert nem vagyok egy érzelmes harcos. Nincs bennem semmi érzelem, amikor bemegyek oda harcolni. Lehetne odabent a legjobb barátom, vagy a legrosszabb ellenségem is, ugyanúgy küzdenék meg velük. Miesha Tate-tel vagy Shayna Baszler-rel ugyanúgy harcolnék. Imádom Shayna-t, Miesha-t ki nem állhatom, de az érzelmeimnek semmi közük ahhoz, ahogy küzdök. A küzdelem nálam nem az érzelmekről szól.”

Alexis Davis nem annyira képzett a „trash talkban”, annál inkább a BJJ-ben, Cesar Gracie alatt szerzett fekete övet. Ezzel ő lesz az első fekete öves BJJ-s, akivel Rondának szembe kell néznie, így kettejük csatája egy igazi BJJ vs. judo éllel bővül.

bjj-vs-judo.jpg

Kimura és Helio Gracie, ők már tudják milyen az, ha a judo és a BJJ összecsap

Lássuk, erről mit gondol a regnáló bajnok:

„Egyértelműen egy izgalmas kihívás lesz. Az egyetlen dolog, amit nem tudtam elviselni, amíg csak néztem az MMA-t, ahogy az emberek arról beszéltek, hogy egy BJJ-s, bármelyik judost elverné. Nagyon sztereotip volt, mégis úgy érzem, hogy bármelyik nőt le tudom győzni a világon, bármilyen szabályrendszerben, bármelyik súlycsoportban, gi-ben, anélkül, akár BJJ szabályok között is.”

„Tényleg úgy érzem, hogy a judokák - a judot gyakorlók japán elnevezése, innen átvéve az egész világon használják a kifejezést – Newzanában, ahol a földharcra készülünk, csodát tesznek, mégsem kapják meg a kellő elismerést. A bunyó Alexis Davis ellen - aki fekete öves BJJ-s és az a fajta személyiség, akiről azt hallottam egész életemben, hogy simán lekopogtatna - kiváló alkalom lesz, hogy bizonyítsam az ellenkezőjét. Aztán ott vannak azok, akik azt mondják, hogy ő egy magasan képzett muay thai harcos, az én ütéseim meg szánalmasak, így bárhogy is győzök, jó lesz bizonyítani az igazamat.”

Ronda ezen utolsó mondatával szívemből szólt, hiszen hány alkalommal láttuk már, hogy két magasa kvalifikált grappler álló küzdelemben igyekszik eldönteni, melyikük is a jobb? Én nagyon várom a meccset, úgy gondolom lehet Ronda Rousey-t szeretni vagy utálni, de a meccsei sosem unalmasak, és Alexis Davis magasra teszi a lécet.

Ti mit gondoltok, hogy fog alakulni a mérkőzés, talán így?

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr156410785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása